Recept Jak koupit, otevřít a podávat ústřice i s receptem

babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nejlepším návodem, jak koupit ústřice je obchod ve kterém nakupujete a kde by Vám měli po pravdě říct vše o jejich jakosti a jak čerstvé jsou! Dobrá ústřice je v dlani těžká a dává pocit plnosti. Má mít pěkný tvat kapky s vrchní částí lastury dobře vyboulenou/zaoblenou. Vyberte si ústřice, které jsou z moře míň než pět dní, maximálně 7dní. Velice čerstvé ústřice vydrží tak tři dny v zadní části Vaši chladničky přikryté navlhčenou utěrkou. Jestli plánujete nějaký vařený ústřicový pokrm, tak jsou k máni ústřice již vyjmuté ze svých lastur a ty jsou vesměs za dobrou cenu. Jsou lepší volbou, než zmražené. Máte-li velké ústřice, můžete je rozříznout na půl. Otevřít lasturu, jak na to. Do dlaně položit nějakou drsnou látku a na ni ústřici vyboulenou částí dolů. Vložit krátký specielní nůž hned vedle místa, kde jsou dvě části lastury spojené a kroutícím pohybem projet dokola a tak oddělit vrchní plochou část lastury. Nožem uvolnit ¨maso¨a vybrat jakékoliv střepiny lastury. Někteří connoisseurs doporučují pokapat ústřici citronem před tím, než ji nechat sklouznout krkem dolů. Někteří nemají rádi syrové ústřice, ale milují je uvařené. Tajemstvím však je, nevařit je dlouho, aby si zachovaly svoji šťávnatost. Podávat 6 syrových ústřic na jednoho, nebo 3 - 6 uvařených, záleží však na zbytku večeře. P.S. Víte, že ústřice mění své pohlaví? Víte, že se považují za Afrodisiac? Recept pro dvě osoby: Pro lidi neobvyklých chutí je zde jeden příklad brilantní kombinace kontrastu Wasabi japonské křenové pasty a ledových ústřic. Na servírovací mísu položit 12 otevřených syrových ústřic a každou obložit kopečkem naloženého růžového zázvoru. Do dvou malých mističek na osobu dát sójovou omáčku a Wasabi. Každý si pomocí hůlek dá na talířek vedle Wasabi a omáčky ústřici a ochutí si ji. Studené kvalitní sake víno. TIP: Nejste-li sběhlí v otvírání ústřic, tak je vložte do předem vyhřáté trouby na 200°C na 2 minuty. Nůž zabodnutý mezi částmi lastury by ji měl otevřít bez námahy.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 03.12.06 vloženo
  • 17157x zobrazeno

Ingredience

  • Množství ústřic a ostatních ingrediencí podle receptu:
  • 12 ústřic
  • Wasabi
  • sójová omáčka, nejlépe japonská sho-yu
  • "Naložený, růžový zázvor":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=6577

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jak koupit, otevřít a podávat ústřice i s receptem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz