Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rozmrazit špenát a pořádně ho vymačkat. Rozehřát máslo, smažit na něm celer po 5 minut, ale nesmí zhnědnout, přidat šalotky a smažit je další 2 munuty. Přidat petrželku a česnek a smažit 2 minuty. Přidat špenát, ale není ho zapotřeby podusit. Odstavit, přidat ančovičky, Pernod, Wostershire omáčku, anýzová semínka, ochucení, sýr a strouhanku. Pořádně vše promíchat a navršit na ústřice. Směs by měla být docele tuhá, protože ústřice pustí svůj ¨likér¨. Ústřice poskládat na plochou zapékací mísu vyloženou hrubou solí (asi 1 kg). Nejlépe však poskládat ústřice pro každou porci zvlášť na zapékací misky se solí. Vložit do předem předehřáté trouby na 180°C a péct asi 15 - 20 minut. Podávat na soli a s půlměsíčky citronu. Recept je z Louisiany
Recept je z kategorií: Mořští živočichové
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
14.9.14 19:23
Recept jsem si trochu zjednodušila. Ústřice jsem podusila v jejich šťávě doplněné vodou asi půl minuty. Vyndala je a tekutina doplnila smetanou 33%, přidala lžičku anýzových semínek, lzicku dijonske horcice, bílý pepř, zredukovala napolovinu a přidala strouhaný parmazán a nakrajenou zelenou cibulkou.
Baby špenát jsem minutu podusila, hodně vymačkala a přidala do omáčky
s kouskem másla a dochutila worcesterem.
Nasucho jsem opekla dva krajíčky toustového chleba, slabě potřela česnekem
a rozdrolila na větší kousky, smíchala s parmazánem a do skořápek
vrstvila ústřici, omáčku se špenátem a krutony se sýrem.
Zapekla pár minut v rozpálené troubě.
21.9.10 20:48
Můj první pokus o ústřice. A vyšel. Nejvyšší hodnocení nedávám jen proto, že není moc s čím porovnávat.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Klasické ústřice Rockefeller vhodné pro silvestrovský stůl
proto jsem sem pridala recept na pecene ustrice a mam jeste dva dalsi recepty na smazene, tak je mohu postupne pridat. Ostatni recepty co mam jsou viceromene v syrovem stavu s omackami atd. Vis, ze ustrice maji byt afrodiziakální
Příspěvek upraven 25.09.10 v 21:21
99 příspěvků 25.9.10 14:13
Jenomže v Čechách nemám šanci absolutně čerstvou ústřici sehnat.
kdyz jsou ustrice absolutne cerstve a krasne voni, tak nejlepsi porovnani je ustrici otevrit, na vypoukle casti uvolnit maso a primo z musle ho i s tekutinou obratit do sebe
Mozna pokapat citronem, ale to je vse. Manna
nebeska…
99 příspěvků 21.9.10 20:48
Můj první pokus o ústřice. A vyšel. Nejvyšší hodnocení nedávám jen proto, že není moc s čím porovnávat.