Recept Klasické ústřice Rockefeller vhodné pro silvestrovský stůl

(Hodnoceno 2x) babi Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Klasické ústřice Rockefeller vhodné pro silvestrovský stůl

Postup

Rozmrazit špenát a pořádně ho vymačkat. Rozehřát máslo, smažit na něm celer po 5 minut, ale nesmí zhnědnout, přidat šalotky a smažit je další 2 munuty. Přidat petrželku a česnek a smažit 2 minuty. Přidat špenát, ale není ho zapotřeby podusit. Odstavit, přidat ančovičky, Pernod, Wostershire omáčku, anýzová semínka, ochucení, sýr a strouhanku. Pořádně vše promíchat a navršit na ústřice. Směs by měla být docele tuhá, protože ústřice pustí svůj ¨likér¨. Ústřice poskládat na plochou zapékací mísu vyloženou hrubou solí (asi 1 kg). Nejlépe však poskládat ústřice pro každou porci zvlášť na zapékací misky se solí. Vložit do předem předehřáté trouby na 180°C a péct asi 15 - 20 minut. Podávat na soli a s půlměsíčky citronu. Recept je z Louisiany

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 28.11.06 vloženo
  • 8137x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 tucty čerstvých středně velkých ústřic
  • 1 1/2 balení zmraženého na hrubo sekaného špenátu (ale ne pyré!)
  • 1 1/2 svazečků posekaných zelených šalotek
  • 1 svazeček posekané zelené petrželky
  • 2 stonky řapíkatého celeru na opravdu malé kostičky nakrájené
  • 30 g ančoviček na jemnou pastu rozmačkaných
  • 110 g másla
  • mořská sůl
  • červený a černý pepř na hrubo mletý
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 30 ml Pernod, nebo Absinthe
  • 1 lžíčka anýzových semínek
  • 3 lžíce Worcestershire omáčky
  • 100 g strouhanky
  • 60 g nastrouhaného Parmesan sýru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 14.9.14 19:23

Recept jsem si trochu zjednodušila. Ústřice jsem podusila v jejich šťávě doplněné vodou asi půl minuty. Vyndala je a tekutina doplnila smetanou 33%, přidala lžičku anýzových semínek, lzicku dijonske horcice, bílý pepř, zredukovala napolovinu a přidala strouhaný parmazán a nakrajenou zelenou cibulkou.

Baby špenát jsem minutu podusila, hodně vymačkala a přidala do omáčky s kouskem másla a dochutila worcesterem.
Nasucho jsem opekla dva krajíčky toustového chleba, slabě potřela česnekem a rozdrolila na větší kousky, smíchala s parmazánem a do skořápek vrstvila ústřici, omáčku se špenátem a krutony se sýrem.
Zapekla pár minut v rozpálené troubě.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

tuso 21.9.10 20:48

Můj první pokus o ústřice. A vyšel. Nejvyšší hodnocení nedávám jen proto, že není moc s čím porovnávat.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Klasické ústřice Rockefeller vhodné pro silvestrovský stůl

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Klasické ústřice Rockefeller vhodné pro silvestrovský stůl

babi
6360 příspěvků 25.9.10 21:19
tuso,

proto jsem sem pridala recept na pecene ustrice a mam jeste dva dalsi recepty na smazene, tak je mohu postupne pridat. Ostatni recepty co mam jsou viceromene v syrovem stavu s omackami atd. Vis, ze ustrice maji byt afrodiziakální ;)

Příspěvek upraven 25.09.10 v 21:21

tuso
99 příspěvků 25.9.10 14:13
babi

Jenomže v Čechách nemám šanci absolutně čerstvou ústřici sehnat.

babi
6360 příspěvků 24.9.10 21:17
tuso,

kdyz jsou ustrice absolutne cerstve a krasne voni, tak nejlepsi porovnani je ustrici otevrit, na vypoukle casti uvolnit maso a primo z musle ho i s tekutinou obratit do sebe ;) Mozna pokapat citronem, ale to je vse. Manna nebeska…

tuso
99 příspěvků 21.9.10 20:48

Můj první pokus o ústřice. A vyšel. Nejvyšší hodnocení nedávám jen proto, že není moc s čím porovnávat.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz