Recept Klasické ústřice Rockefeller vhodné pro silvestrovský stůl

(Hodnoceno 2x) Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Klasické ústřice Rockefeller vhodné pro silvestrovský stůl

Postup

Rozmrazit špenát a pořádně ho vymačkat. Rozehřát máslo, smažit na něm celer po 5 minut, ale nesmí zhnědnout, přidat šalotky a smažit je další 2 munuty. Přidat petrželku a česnek a smažit 2 minuty. Přidat špenát, ale není ho zapotřeby podusit. Odstavit, přidat ančovičky, Pernod, Wostershire omáčku, anýzová semínka, ochucení, sýr a strouhanku. Pořádně vše promíchat a navršit na ústřice. Směs by měla být docele tuhá, protože ústřice pustí svůj ¨likér¨. Ústřice poskládat na plochou zapékací mísu vyloženou hrubou solí (asi 1 kg). Nejlépe však poskládat ústřice pro každou porci zvlášť na zapékací misky se solí. Vložit do předem předehřáté trouby na 180°C a péct asi 15 - 20 minut. Podávat na soli a s půlměsíčky citronu. Recept je z Louisiany

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 28.11.06 vloženo
  • 7671x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 tucty čerstvých středně velkých ústřic
  • 1 1/2 balení zmraženého na hrubo sekaného špenátu (ale ne pyré!)
  • 1 1/2 svazečků posekaných zelených šalotek
  • 1 svazeček posekané zelené petrželky
  • 2 stonky řapíkatého celeru na opravdu malé kostičky nakrájené
  • 30 g ančoviček na jemnou pastu rozmačkaných
  • 110 g másla
  • mořská sůl
  • červený a černý pepř na hrubo mletý
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 30 ml Pernod, nebo Absinthe
  • 1 lžíčka anýzových semínek
  • 3 lžíce Worcestershire omáčky
  • 100 g strouhanky
  • 60 g nastrouhaného Parmesan sýru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 14.09.14 19:23

Recept jsem si trochu zjednodušila. Ústřice jsem podusila v jejich šťávě doplněné vodou asi půl minuty. Vyndala je a tekutina doplnila smetanou 33%, přidala lžičku anýzových semínek, lzicku dijonske horcice, bílý pepř, zredukovala napolovinu a přidala strouhaný parmazán a nakrajenou zelenou cibulkou.

Baby špenát jsem minutu podusila, hodně vymačkala a přidala do omáčky s kouskem másla a dochutila worcesterem.
Nasucho jsem opekla dva krajíčky toustového chleba, slabě potřela česnekem a rozdrolila na větší kousky, smíchala s parmazánem a do skořápek vrstvila ústřici, omáčku se špenátem a krutony se sýrem.
Zapekla pár minut v rozpálené troubě.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

tuso 21.09.10 20:48

Můj první pokus o ústřice. A vyšel. Nejvyšší hodnocení nedávám jen proto, že není moc s čím porovnávat.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Klasické ústřice Rockefeller vhodné pro silvestrovský stůl

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.09.10 21:19
tuso,

proto jsem sem pridala recept na pecene ustrice a mam jeste dva dalsi recepty na smazene, tak je mohu postupne pridat. Ostatni recepty co mam jsou viceromene v syrovem stavu s omackami atd. Vis, ze ustrice maji byt afrodiziakální ;)

Příspěvek upraven 25.09.10 v 21:21

tuso
99 příspěvků 25.09.10 14:13
babi

Jenomže v Čechách nemám šanci absolutně čerstvou ústřici sehnat.

babi
6360 příspěvků 24.09.10 21:17
tuso,

kdyz jsou ustrice absolutne cerstve a krasne voni, tak nejlepsi porovnani je ustrici otevrit, na vypoukle casti uvolnit maso a primo z musle ho i s tekutinou obratit do sebe ;) Mozna pokapat citronem, ale to je vse. Manna nebeska…

tuso
99 příspěvků 21.09.10 20:48

Můj první pokus o ústřice. A vyšel. Nejvyšší hodnocení nedávám jen proto, že není moc s čím porovnávat.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz