Recept Jablkový rosol Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Neloupaná jablka opereme (mohou být nezralá a padavky), rozčtvrtíme, zbavíme jadřinců, srovnáme do kastrolu (nejlépe kamenného), zalijeme studenou vodou, aby byla maloučko zatopena a na mírném ohni je dusíme pod poklicí. Úplně měkká, ale ne rozvařená přecedéme přes ubrousek. Při dušení ani při překapávání se nesmí jablka míchat. Když šťáva dobře překapala (nejlépe přes noc), svaříme ji na prudkém ohni stále sbírajíce pěnu. Když je asi na 1/3 - 1/4 svařena, přidáme sukr. Šťávu vaříme s cukrem opět na prudkém ohni asi 1/2 hodiny a pěnu opět sbíráme dřevěnou lžící. Lépe málo šťávy vařiti najednou. Po půlhodinovém varu kápneme tekutinu na studený talířek a neroztéká-li se jest rosol hotový. Horký rosol nalijeme rychle do vyhřátých horkých širokých lahví a úplně studený uzavřeme. Pěkně nakrájeným rosolem zdobíme cukrovinky neb dorty a i jako kompot pro děti jest velmi zdravý.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 03.01.03 vloženo
  • 8285x zobrazeno

Ingredience

  • Na 1l šťávy z jablek
  • přidat 180g jemného krystalového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jablkový rosol

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pečená kuřecí stehna

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz