Recept Rybízový rosol

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rybízový rosol

Postup

Rybíz opláchneme, odtrháme od stopek, umeleme ho na mlýnku na ovoce a procedíme cedníkem, vyloženým bavlněnou tkaninou (*starší utěrka*). Získanou šťávu odvážíme a prudce vaříme, až se nejméně 1/3 odpaří. Potom postupně přidáváme cukr promíchaný s želírovacím přípravkem a znovu 5-7 minut prudce vaříme. Horký rosol naplníme do skleniček, upevníme je víčky a sterilujeme: sklenice o objemu 200 ml - 10 minut při 85 °C. Po sterilaci skleničky obrátíme dnem vzhůru a necháme je vychladnout. Uložíme v chladu a temnu. *Použití:* Kousky rosolu ozdobíme pečínky z drůbeže, masa i zvěřiny, sýrové rolády, ovocné poháry, různé zákusky apod. *Poznámka:* Stejně připravíme rosol z černého rybízu nebo ostružin. Čerpáno z mimořádné přílohy Praktické ženy - Ovoce & zelenina do sklenice (7/2003).

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 11.09.04 vloženo
  • 15236x zobrazeno

Ingredience

  • zralý i přezrálý červený rybíz
  • *Na 1 kg šťávy:*
  • 400 g želírovacího cukru
  • 1/2 sáčku želírovacího přípravku.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rybízový rosol

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz