Recept Babiččin rybízový rosol Pra

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ne přezrálý rybíz opereme, dřevěnou vidličkou otrháme zrnka a dáme do emajlovaného hrnce (nebo kamenné nádoby) na 3 min. povařit. Pak je protlačíme žíněným sítem (přepasírujeme). Šťávu odvážíme a přidáme stejné množství cukru. Vložíme nazpět do hrnce a na prudkém ohni vaříme 10min. při vaření sbíráme dřevěnou lžicí pěnu, která se tvoří. Horkou tekutinu nalijeme do patentních sklenic a necháme vychladnout. Uzavřeme a ve studenu uložíme. P.S.: Používám na cukroví. Rosol se také může nalít v tenké vrstvě do sušičky na ovoce a zeleninu a usuší (nebo na plechu vyloženém pečícím papírem ve velice pomalé troubě). Z usušeného plástu se vykrajují různé tvary a obalují v cukru smíchaném s vanilkovým, anebo se plást sroluje na rolku a obalí v cukru (nemusí být) a krájí na plátky. P.S.: Každé ovoce potřebuje jiné množství cukru a někdy i jinou přípravu.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 04.01.03 vloženo
  • 16474x zobrazeno

Ingredience

  • Na 1kg šťávy, 1 kg jemného krystalového cukru.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Babiččin rybízový rosol

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz