Recept Babiččin rybízový rosol Pra

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ne přezrálý rybíz opereme, dřevěnou vidličkou otrháme zrnka a dáme do emajlovaného hrnce (nebo kamenné nádoby) na 3 min. povařit. Pak je protlačíme žíněným sítem (přepasírujeme). Šťávu odvážíme a přidáme stejné množství cukru. Vložíme nazpět do hrnce a na prudkém ohni vaříme 10min. při vaření sbíráme dřevěnou lžicí pěnu, která se tvoří. Horkou tekutinu nalijeme do patentních sklenic a necháme vychladnout. Uzavřeme a ve studenu uložíme. P.S.: Používám na cukroví. Rosol se také může nalít v tenké vrstvě do sušičky na ovoce a zeleninu a usuší (nebo na plechu vyloženém pečícím papírem ve velice pomalé troubě). Z usušeného plástu se vykrajují různé tvary a obalují v cukru smíchaném s vanilkovým, anebo se plást sroluje na rolku a obalí v cukru (nemusí být) a krájí na plátky. P.S.: Každé ovoce potřebuje jiné množství cukru a někdy i jinou přípravu.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 04.01.03 vloženo
  • 16249x zobrazeno

Ingredience

  • Na 1kg šťávy, 1 kg jemného krystalového cukru.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Babiččin rybízový rosol

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz