Recept Hříbky na paprice (ze sušených hříbků) dušené s bramborami Dia Bezlep

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hříbky na paprice (ze sušených hříbků) dušené s bramborami

Úvod

Tento jednoduchý pokrm můžeme v létě připravit i z hříbků čerstvých a / nebo směsi lesních hub.

Postup

Sušené hříbky namočíme do teplé vody - necháme máčet nejlépe přes noc. Na sádle pak houby podusíme (jemně osolené) v troše vody, ve které se máčely, do měkka.

Brambory očistíme a nakrájíme na plátky silné asi 0,7 - 1 cm.

V jiné (větší) nádobě necháme částečně vyškvařit drobně pokrájenou slaninu a na ní lehce osmažíme najemno krájenou cibuli s kapií a feferonkou na proužky. Vmícháme mletou papriku a zalijeme vodou (asi do výše 3 cm).

Do tohoto základu vložíme naplátkované brambory, osolíme, promícháme a pod přiléhající poklicí dusíme do poloměkka. K poloměkkým bramborám přidáme předdušené houby a dodusíme.

Recept je velmi variabilní co do použití hub, ale také pro intenzívnější chuť můžeme přidat k dusícím se bramborám uzené maso nakrájené na kostky; na konec též posypat opečeným paprikovým salámem :-)

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty Bramborová jídla Hlavní jídlo Houby Pro diabetiky

Nahlásit recept

  • 24.01.14 vloženo
  • 4200x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut + doba na namočení sušených hub

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 2 větší nebo 3 "dívčí" hrsti sušených hříbků
  • 1 PL sádla
  • 50 - 70 g slaniny
  • 1,5 kg nebo více brambor (podle jedlíků)
  • 2 menší cibule
  • 1 kapie (nebo jiná čerstvá paprika)
  • 1 feferonka (kdo nemá rád, vynechá)
  • 1/2 PL mleté sladké papriky
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 24.01.14 14:54

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Hříbky na paprice (ze sušených hříbků) dušené s bramborami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
tlustá bába
1211 příspěvků 31.01.14 09:38

Dala bych to do pekáčku, třeba i přikrájela nějakou vydařenou klobásu, nejdřív zakryté a pak odkryté upekla. Na sporáku by mě to lákalo míchat a to by ty brambory dopadly!
Mě se to líbí taky.
Jo, sakryš! Houby! No tak tam ty houby dám, teprve když sundám pokličku nebo alobal. A je to! V troubě. :mavam:

birkana
1683 příspěvků 24.01.14 15:49

Uvařila jsem, trochu ochutnala, můj Otesánek snědl zbytek - tedy ten zbytek byl asi 2 a půl normální porce :cert:

Vyplatilo se dusit houby zvlášť, brambory si pak ponechají chuť, lehce chutnají po paprice. Nepřijmou chuť hub, jako když se vše dusí dohromady. Ještě to chtělo doplnit zelenými natěmi, které momentálně nemám k dispozici (čerstvé, šušeného mám dost :oops: ). :mavam:

di
2451 příspěvků 24.01.14 15:43

Jednoduché, pěkné, dala bych si.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Cibulačka Cibulačka
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz