Recept Sýrovo-zeleninový Ondráš Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sýrovo-zeleninový Ondráš

Úvod

Po přípravě pohoštění pro přátele většinou v lednici zbydou kousky různých sýrů, salámů, vařených vajec, zeleniny a následujícím způsobem se dá připravit výborné a neobvyklé jídlo.

Postup

Sýr nakrájíme na plátky nebo použijeme strouhaný. Zeleninu předvaříme v osolené vodě do poloměkka, zchladlou také nakrájíme na plátky - můžeme ještě jemně přisolit a připepřit, aby nechutnala moc mdle. Barevnou papriku nakrájíme na nudle.

V pánvi s rozehřátým olejem rozprostřeme tenčí vrstvu bramborákového těsta (já dávám 3 PL), na ně naklademe plátky sýra, zeleniny a papriku. Navrch zase rozprostřeme stejné množství bramborákového těsta. Velice zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách. Opravdu zvolna, aby se těsto propeklo, přece jen je ho větší vrstva. Doporučuji při zapékání první strany přikrýt pánev poklicí. Tak se vrchní vrstva zatáhne a „placka“ jde lépe obrátit.

Zkoušela jsem (jako pokus) dát jako náplň rybu, ale nám nechutnala, nějak se do klasického bramboráku nehodila. Možná, že kdyby se jinak okořenilo těsto…, možná použít těsto z vařených brambor…, ale to už by byl jiný pokrm.

Podávám s vařenými bramborami, ale nemusí být. Bramborák sám o sobě je příloha.
A nesmí chybět naše minihříbečky ve sladkokyselém nálevu.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla Hlavní jídlo Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.01.13 vloženo
  • 2948x zobrazeno

Ingredience

  • bramborákové těsto (podle zvyklostí)
  • sýr (tvrdý - strouhaný či vcelku, tavený, plísňový atd.)
  • do poloměkka předvařená zelenina (např. mrkev) a čerstvé natě (petržel, pažitka)
  • barevná paprika
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • nakládané hříbky či zeleninový salát
  • vařené brambory
  • čerstvá zelenina na ozdobu

Doporučená příloha

  • vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 02.01.13 17:19

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Sýrovo-zeleninový Ondráš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz