Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
birkana Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Jako základ pro přípravu této pomazánky používám domácí mléčnou
nastavenou majonézu. Není tak tučná (pro výrobu 200 g je použito pouze
30 g oleje ) a při tom má pevnou
konzistenci.
Sušené houby uvaříme v malém množství vody do měkka. Vývar scedíme
(použijeme např. do bramborové polévky ) a houby nadrobno pokrájíme. Necháme
schladnout.
K výrobě majonézy si nejprve uvaříme kaši z mléka a mouky. Necháme vychladit. Do mixéru vložíme žloutek, cukr, sůl a citrónovou šťávu. Mixér spustíme a pomalu přikapáváme stanovené množství oleje. Po zašlehání oleje postupně zapracováváme vychladlou kaši. Důkladně mixujeme. Po dohotovení necháme v chladu odpočinout, ztuhnout.
V misce smícháme připravenou mléčnou nastavenou majonézu, sýr, pokrájené vařené hříbky, cibuli a křen. Osolíme a opepříme. Vařená vejce zbavíme skořápek, rozpůlíme, vyjmeme žloutky a rozdrobíme je do pomazánky. Bílky posekáme na drobno a spolu se žloutky je lehce vmícháme do pomazánky.
Není třeba příliš „čarovat“ s kořením; houby, křen a cibule mají dost výraznou chuť!
Mažeme na pečivo. Kdo by přece jen chtěl „tučnější“ chuť, pečivo nejprve pomaže máslem a až na něj navrší pomazánku.
Recept je z kategorií: Houby Pomazánky Vaječné pomazánky
pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
@Dadooa, @Eja, @Zuzka1973,
majonézu jsem vložila samostatně pod názvem Mléčná nastavená majonéza
I já bych prosila
268 příspěvků 07.02.14 18:10
Muzes dat tu majonezu jako samostatny recept?