Recept Hovězí po maďarsku v pomalém hrnci

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí po maďarsku v pomalém hrnci

Postup

Cibuli oloupejte a nakrájejte na asi 1 cm silné plátky.
Maso po vsech stranách potrete korením na steaky.
Na pánvi rozehrejte 1 PL oleje a na nem opecte maso po vsech stranách do hneda (asi 15-20 minut). Opecené dejte do pomalého hrnce.
Na pánev dejte zbylou PL lzíci oleje, cibuli, papriku a opékejte az je cibule svetle hnedá. Casto míchejte. Opecenou cibuli s paprikou pridejte k masu. Na pánev nalejte vývar, odvarte výpecky a varte tak dlouho, az se mnozství vývaru zredukuje na polovinu. Nalejte jej na maso s cibulí v hrnci, pridejte kapii, rajcata a opeprete.
Varte zakryté na HIGH asi 4 hodiny nebo az je maso mekké. Mekké maso vyjmete z hrnce, nechte je trochu zchládnout a nakrájejte je na plátky.
Stávu z hrnce, bez zeleniny, premístete do hrnce na sporáku a varte az se stáva zredukuje a zhoustne. Nakrájené maso vratte do hrnce. Jakmile je stáva zredukována asi na polovinu, zaslehejte k ní trochu smetany a za stálého slehání prilévejte zbytek smetany.
Nalejte vse do pomalého hrnce, zakryjte poklickou a varte jeste ca. 20 minut az je vse horké. Dochutte solí, evt. peprem.

Korení na steaky se pripraví prostým smícháním techto ingrediencí:
3 PL papriky
2 KL mletého cerného pepre
3 PL cesnekového prásku
2 PL cibulového prásku
2 PL mletého koriandru
2 PL suseného kopru
2 KL cayennského pepre

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 22.04.10 vloženo
  • 5095x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 hodin

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 PL oleje
  • ca. 1300 g zadního hovezího masa
  • 1 PL korení na steaky
  • 4 vetsí cibule
  • 2 PL papriky, nebo více
  • ½ KL pálivé papriky
  • ca. 330 g oloupané nalozené kapie
  • 400 g kosticek rajcat z konzervy i s nálevem
  • 500 ml hovezího vývaru
  • 350 ml zakysané smetany
  • sul
  • pepr

Doporučená příloha

  • Testoviny, rýze.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí po maďarsku v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
spiser
717 příspěvků 01.07.10 16:41
Re: Hovězí po maďarsku v pomalém hrnci. Megi.

Výpecky jsou to, co se na pánev behem opékání masa a zeleniny pripeklo.

 
Labužník Megi02
12 příspěvků 26.04.10 18:03
Re: Hovězí po maďarsku v pomalém hrnci.

recept vyzerá úplne fantasticky, len nerozumien termínu –odvarte výpecky– Prosím veľmi pekne o vysvetlenie. Ďakujem pekne

 
spiser
717 příspěvků 23.04.10 02:56
Re: Hovězí po maďarsku v pomalém hrnci. Martinsog.

Recept je americký. Jestli pochází z madarské mensiny v USA nevím a tudíz Ti na Tvoji otázku odpovedet, bohuzel, nemohu. V USA neziji.

 
martinsog
103 příspěvků 23.04.10 02:22
Re: Hovězí po maďarsku v pomalém hrnci.

Vyzerá to dobre. Len mám jednu otázku. …„po maďarsku“ a pôvodná kuchyňa je USA. Je to nejaký recept maďarskej komunity žijúcej v USA?

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.04.10 23:39
Re: Hovězí po maďarsku v pomalém hrnci.

Hurá, další recept do pomaluhrncové sbírky. Dík spisere.

 
Kvetka
149 příspěvků 22.04.10 21:01
Re: Hovězí po maďarsku v pomalém hrnci.

Konečně něco k vyzkoušení :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Reveňový koláč Reveňový koláč
Kuře na medu Kuře na medu
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz