Recept Hovězí po maďarsku v pomalém hrnci

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí po maďarsku v pomalém hrnci

Postup

Cibuli oloupejte a nakrájejte na asi 1 cm silné plátky.
Maso po vsech stranách potrete korením na steaky.
Na pánvi rozehrejte 1 PL oleje a na nem opecte maso po vsech stranách do hneda (asi 15-20 minut). Opecené dejte do pomalého hrnce.
Na pánev dejte zbylou PL lzíci oleje, cibuli, papriku a opékejte az je cibule svetle hnedá. Casto míchejte. Opecenou cibuli s paprikou pridejte k masu. Na pánev nalejte vývar, odvarte výpecky a varte tak dlouho, az se mnozství vývaru zredukuje na polovinu. Nalejte jej na maso s cibulí v hrnci, pridejte kapii, rajcata a opeprete.
Varte zakryté na HIGH asi 4 hodiny nebo az je maso mekké. Mekké maso vyjmete z hrnce, nechte je trochu zchládnout a nakrájejte je na plátky.
Stávu z hrnce, bez zeleniny, premístete do hrnce na sporáku a varte az se stáva zredukuje a zhoustne. Nakrájené maso vratte do hrnce. Jakmile je stáva zredukována asi na polovinu, zaslehejte k ní trochu smetany a za stálého slehání prilévejte zbytek smetany.
Nalejte vse do pomalého hrnce, zakryjte poklickou a varte jeste ca. 20 minut az je vse horké. Dochutte solí, evt. peprem.

Korení na steaky se pripraví prostým smícháním techto ingrediencí:
3 PL papriky
2 KL mletého cerného pepre
3 PL cesnekového prásku
2 PL cibulového prásku
2 PL mletého koriandru
2 PL suseného kopru
2 KL cayennského pepre

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.04.10 vloženo
  • 4967x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 hodin

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 PL oleje
  • ca. 1300 g zadního hovezího masa
  • 1 PL korení na steaky
  • 4 vetsí cibule
  • 2 PL papriky, nebo více
  • ½ KL pálivé papriky
  • ca. 330 g oloupané nalozené kapie
  • 400 g kosticek rajcat z konzervy i s nálevem
  • 500 ml hovezího vývaru
  • 350 ml zakysané smetany
  • sul
  • pepr

Doporučená příloha

  • Testoviny, rýze.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí po maďarsku v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
spiser
717 příspěvků 01.07.10 16:41
Re: Hovězí po maďarsku v pomalém hrnci. Megi.

Výpecky jsou to, co se na pánev behem opékání masa a zeleniny pripeklo.

 
Labužník Megi02
12 příspěvků 26.04.10 18:03
Re: Hovězí po maďarsku v pomalém hrnci.

recept vyzerá úplne fantasticky, len nerozumien termínu –odvarte výpecky– Prosím veľmi pekne o vysvetlenie. Ďakujem pekne

 
spiser
717 příspěvků 23.04.10 02:56
Re: Hovězí po maďarsku v pomalém hrnci. Martinsog.

Recept je americký. Jestli pochází z madarské mensiny v USA nevím a tudíz Ti na Tvoji otázku odpovedet, bohuzel, nemohu. V USA neziji.

 
martinsog
103 příspěvků 23.04.10 02:22
Re: Hovězí po maďarsku v pomalém hrnci.

Vyzerá to dobre. Len mám jednu otázku. …„po maďarsku“ a pôvodná kuchyňa je USA. Je to nejaký recept maďarskej komunity žijúcej v USA?

 
Drobek  22.04.10 23:39
Re: Hovězí po maďarsku v pomalém hrnci.

Hurá, další recept do pomaluhrncové sbírky. Dík spisere.

 
Kvetka
149 příspěvků 22.04.10 21:01
Re: Hovězí po maďarsku v pomalém hrnci.

Konečně něco k vyzkoušení :-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Chilli con carne Chilli con carne
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz