Recept Francouzská zeleninová polévka podle M.J.Janků-Sandtnerové Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hovězí maso (od péra) vložíme do studené osolené vody a vaříme je asi 1/2 hodiny. Potom přidáme k masu kořenovou, na jemné nudličky nakrájenou zeleninu, rovněž tak nakrájenou, ale spařenou kapustu, pak přidáme ještě do polévky oloupanou, na kostečky nakrájenou brukev, na růžičky rozebraný květák, zelený hrášek a polévku vaříme dále tak dlouho, až všechna zelenina i maso změkne. Před podáváním maso vyndáme, nakrájíme je na kostečky, vložíme zpět do polévky, načež obarvíme polévku odvarem z cibule usmažené na másle, přidáme sekanou zel. pažitku nebo zel. petrželku a jako vložku dáme do polévky mozečkovou nebo vaječnou ssedlinu.

Recept je z kategorií: Historické recepty

Nahlásit recept

  • 07.02.05 vloženo
  • 6440x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 50 dkg hov. masa (péra)
  • sůl
  • 1/4 celeru
  • 1/2 malé mrkvičky
  • malý kousek kořínku petržele
  • 1/4 kapusty
  • 1/2 malého květáku
  • 1 menší brukev
  • 10 dkg zel. hrášku
  • 2 dkg cibule
  • 1/2 dkg másla
  • zelená petrželka neb pažitka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzská zeleninová polévka podle M.J.Janků-Sandtnerové

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz