Recept Džem z čerešní, jahôd, rebarbory a červených ríbezlí

Lyduska Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Džem z čerešní, jahôd, rebarbory a červených ríbezlí

Úvod

Džem má príjemnú sladko-kyselkavú chuť.

Postup

Čerešne, jahody a rebarboru po očistení pokrájame na menšie kúsky. Ríbezle umyjeme. Všetko dáme do vhodnej nádoby a varíme (nezabudnime miešať). Vodu nepridávam. Suroviny pustia šťavu a tú necháme odpariť pokiaľ hmota čiastočne nezhustne. Pridáme cukor, necháme rozpustiť. Povaríme do požadovanej konzistencie. Plníme do vopred umytých a suchých pohárov. Uzavrieme viečkami. Ja džem v pohároch ešte sterilizujem - poháre dáme do vyššieho hrnca, zalejeme vodou tak, aby poháre boli ponorené asi do 3/4 svojej výšky a privedieme do varu. Varíme asi 10 minút. Poháre zvyčajne nechám vychladnúť v hrnci, kde sa "varili".

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 14.07.21 vloženo
  • 717x zobrazeno

Ingredience

  • 330 g veľké červené odstopkované a odkôstkované čerešne
  • 280 g jahody
  • 380 g očistená rebarbora
  • 300 g červené ríbezle
  • 500 g želírovacieho cukru
  • 400 g kryštálového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Džem z čerešní, jahôd, rebarbory a červených ríbezlí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz