Recept Celerové řízky

(Hodnoceno 1x) sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Celerové řízky

Postup

Asi 8mm silná kolečka celeru sterilovaná ve slaném nálevu necháme okapat, osušíme je, potřeme česnekem a obalíme v mouce. Pak je obalíme ve vejci do kterého jsme zašlehali mletou papriku, kremžskou hořčici a špetku pepře. Nakonec obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném tuku.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 25.10.07 vloženo
  • 21306x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30minut

Ingredience

  • 400g celeru nakrájeného na kolečka
  • ¨200g tuku
  • 100g hladké mouky
  • 100g strouhanky
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce kremžské hořčice
  • mletá paprika
  • pepř

Doporučená příloha

  • bramborová kaše, zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 6.5.13 15:27

V tomto obalu je to vážně skvělá dobrota :)
Celer jsem nepoužila naložený, ale čerstvý, do poloměkka povařený…
Takže jsem ještě získala vývar na polévku ;)
Bramborovou kaši jsem vylepšila kouskem zázvorového másla, které mi zbylo z receptu:

http://www.labuznik.cz/…ovym-maslem/

Vřele doporučuji - s těmi celerovými řízečky to nemělo chybu… (jen jsem vyďobala ty kousky feferonek).

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Celerové řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Celerové řízky

Zuzka1973
2364 příspěvků 27.5.13 13:29

Já už tu kukuřičnou strouhanku objevila :D Náhodně v Bille - normálně chodím do Billy jen pro zeleninu… ale zahlídla jsem ji u jedné paní v košíku, když vyndavvala přede mnou nákup na pás u pokladny :)
Vracet už se mi nechtělo, ale aspoň už vím… ;)

Zuzka1973
2364 příspěvků 8.5.13 16:57

@birkana Díky moc i tobě, je fajn mít v zásobě co nejvíc možností :)

birkana
1711 příspěvků 8.5.13 16:54

Do obalovací směsi přidej ještě třeba mletou papriku nebo trochu kari (na drůbeží maso), barevně i chuťově je to pak výraznější. Kdysi jsem také na obalování přidala strouhané mandle - pamatuji, že to byla chuť přímo luxusní :* :* :*

Zuzka1973
2364 příspěvků 8.5.13 16:48

@birkana Ty lupínky znám, děti to vždy od někoho dostaly, když byly malé, ale moc jim to nejelo… tehdy mi kamarádka poradila, že když to podrtím, tak se to dá použít na obalovvání… pamatuju, že třeba kuřecí řízky v tom byly docela dobré. Asi je budu muset koupit a zavzpomínat :D

birkana
1711 příspěvků 8.5.13 15:10

Mě se osvědčily nadrcené kukuřičné lupínky - přesypu přes cedník, nejhrubší podíly podrtím znovu. Zbytky pak přidávám do těsta na housky, vytvoří se tak docela zajímavá chuť :mavam:

Zuzka1973
2364 příspěvků 8.5.13 15:03

@casino To zní dobře… osobně bych uvítala, aby chuť zůstala intenzivější. Zkusím sehnat i tu kukuřičnou strouhanku. Nebo myslíte, že by stačila ne úplně jemně namletá zrna kukuřice? Mám jí hodně a využívám ji jen jemně namletou tam, kde je třeba kukuřičná mouka. Zbytek necháváme zvířectvu, pro naší potřebu schovávám jen cca půl pytle zrn.. Bylo by fajn mít ještě další možnost ji zpracovat…
Ještě jednou díky za tip :palec:

casino
4497 příspěvků 8.5.13 14:48
Od nejisté doby celer, stejně jako qěták, před smažením...

… v trojobalu NEVAŘÍM, NEBLANŠÍRUJU ANI JINAK TEPELNĚ NEPŘEDPŘIPRAVUJU :P
Chuť je logicky intenzivnější,,, což každému nemusí chutnat :nevim:
Zkuste zkusit místo strouhanky strouhanku kukuřičnou. Výsledek je lepší z každého pohledu :palec:

Zuzka1973
2364 příspěvků 6.5.13 18:16

@M.Suskova Byly skvělé… já je jinak dělávám jen jako třeba květák - v běžném trojobalu. V tomto podání, s česnekem a v tom ochuceném vajíčku - parádní bašta… :palec:
Už jsem si je vytiskla do desek s našimi TOP recepty z Labu :)

edit: překlepy… :oops:

Příspěvek upraven 06.05.13 v 18:17

M.Suskova
206 příspěvků 6.5.13 15:57

Celerové řízky jsem naposled jedla před víc jak čtyřiceti roky a to ještě nerada.Dnes mám celer ráda ale ještě nikdy jsem si je neudělala. Už o tom delší čas uvažuji a vypadá to krásně a jedle, asi si to udělám.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Uzené se zelím a hruškami

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz