Recept Celerové řízky

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Celerové řízky

Postup

Asi 8mm silná kolečka celeru sterilovaná ve slaném nálevu necháme okapat, osušíme je, potřeme česnekem a obalíme v mouce. Pak je obalíme ve vejci do kterého jsme zašlehali mletou papriku, kremžskou hořčici a špetku pepře. Nakonec obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném tuku.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.10.07 vloženo
  • 18548x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30minut

Ingredience

  • 400g celeru nakrájeného na kolečka
  • ¨200g tuku
  • 100g hladké mouky
  • 100g strouhanky
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce kremžské hořčice
  • mletá paprika
  • pepř

Doporučená příloha

  • bramborová kaše, zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 06.05.13 15:27

V tomto obalu je to vážně skvělá dobrota :)
Celer jsem nepoužila naložený, ale čerstvý, do poloměkka povařený…
Takže jsem ještě získala vývar na polévku ;)
Bramborovou kaši jsem vylepšila kouskem zázvorového másla, které mi zbylo z receptu:

http://www.labuznik.cz/…ovym-maslem/

Vřele doporučuji - s těmi celerovými řízečky to nemělo chybu… (jen jsem vyďobala ty kousky feferonek).

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Celerové řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2200 příspěvků 27.05.13 13:29

Já už tu kukuřičnou strouhanku objevila :D Náhodně v Bille - normálně chodím do Billy jen pro zeleninu… ale zahlídla jsem ji u jedné paní v košíku, když vyndavvala přede mnou nákup na pás u pokladny :)
Vracet už se mi nechtělo, ale aspoň už vím… ;)

 
Zuzka1973
2200 příspěvků 08.05.13 16:57

@birkana Díky moc i tobě, je fajn mít v zásobě co nejvíc možností :)

 
birkana
1670 příspěvků 08.05.13 16:54

Do obalovací směsi přidej ještě třeba mletou papriku nebo trochu kari (na drůbeží maso), barevně i chuťově je to pak výraznější. Kdysi jsem také na obalování přidala strouhané mandle - pamatuji, že to byla chuť přímo luxusní :* :* :*

 
Zuzka1973
2200 příspěvků 08.05.13 16:48

@birkana Ty lupínky znám, děti to vždy od někoho dostaly, když byly malé, ale moc jim to nejelo… tehdy mi kamarádka poradila, že když to podrtím, tak se to dá použít na obalovvání… pamatuju, že třeba kuřecí řízky v tom byly docela dobré. Asi je budu muset koupit a zavzpomínat :D

 
birkana
1670 příspěvků 08.05.13 15:10

Mě se osvědčily nadrcené kukuřičné lupínky - přesypu přes cedník, nejhrubší podíly podrtím znovu. Zbytky pak přidávám do těsta na housky, vytvoří se tak docela zajímavá chuť :mavam:

 
Zuzka1973
2200 příspěvků 08.05.13 15:03

@casino To zní dobře… osobně bych uvítala, aby chuť zůstala intenzivější. Zkusím sehnat i tu kukuřičnou strouhanku. Nebo myslíte, že by stačila ne úplně jemně namletá zrna kukuřice? Mám jí hodně a využívám ji jen jemně namletou tam, kde je třeba kukuřičná mouka. Zbytek necháváme zvířectvu, pro naší potřebu schovávám jen cca půl pytle zrn.. Bylo by fajn mít ještě další možnost ji zpracovat…
Ještě jednou díky za tip :palec:

 
casino
4474 příspěvků 08.05.13 14:48
Od nejisté doby celer, stejně jako qěták, před smažením...

… v trojobalu NEVAŘÍM, NEBLANŠÍRUJU ANI JINAK TEPELNĚ NEPŘEDPŘIPRAVUJU :P
Chuť je logicky intenzivnější,,, což každému nemusí chutnat :nevim:
Zkuste zkusit místo strouhanky strouhanku kukuřičnou. Výsledek je lepší z každého pohledu :palec:

 
Zuzka1973
2200 příspěvků 06.05.13 18:16

@M.Suskova Byly skvělé… já je jinak dělávám jen jako třeba květák - v běžném trojobalu. V tomto podání, s česnekem a v tom ochuceném vajíčku - parádní bašta… :palec:
Už jsem si je vytiskla do desek s našimi TOP recepty z Labu :)

edit: překlepy… :oops:

Příspěvek upraven 06.05.13 v 18:17

 
M.Suskova
206 příspěvků 06.05.13 15:57

Celerové řízky jsem naposled jedla před víc jak čtyřiceti roky a to ještě nerada.Dnes mám celer ráda ale ještě nikdy jsem si je neudělala. Už o tom delší čas uvažuji a vypadá to krásně a jedle, asi si to udělám.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz