Recept Celerové řízky s tatarskou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Celerové řízky s tatarskou omáčkou

Postup

1. Celery dobře omyjeme a vaříme v celku ne­loupané asi 60 min. 2. Vychladlé je oloupeme a pokrájíme na plát­ky silné asi 1 cm. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme a necháme 30 min. ­odležet­. 3. Plátky celeru obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vejci a ve směsi strouhanky a sezamových semínek. Obal pevně přitlačíme. 4. Na pánvi rozehřejeme olej. Celerové řízky pečeme po každé straně zhruba 3 min. dozla­tova. 5. Podáváme je s tatarskou omáčkou, případ­ně s bramborovým nebo zeleninovým salátem.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 28.12.01 vloženo
  • 7602x zobrazeno

Čas přípravy

  • 100 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2-3 celery (asi 1 kg)
  • šťávu z 1 citronu
  • sůl
  • pepř
  • ­trochu mouky
  • 2 vejce
  • 1 šálek strouhanky
  • 25 g sezamových semínek
  • 6 lžic oleje
  • 100 g tatarské omáčky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Celerové řízky s tatarskou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Hruškový koláč Hruškový koláč
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz