Recept Celerové řízky s tatarskou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Celerové řízky s tatarskou omáčkou

Postup

1. Celery dobře omyjeme a vaříme v celku ne­loupané asi 60 min. 2. Vychladlé je oloupeme a pokrájíme na plát­ky silné asi 1 cm. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme a necháme 30 min. ­odležet­. 3. Plátky celeru obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vejci a ve směsi strouhanky a sezamových semínek. Obal pevně přitlačíme. 4. Na pánvi rozehřejeme olej. Celerové řízky pečeme po každé straně zhruba 3 min. dozla­tova. 5. Podáváme je s tatarskou omáčkou, případ­ně s bramborovým nebo zeleninovým salátem.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 28.12.01 vloženo
  • 7453x zobrazeno

Čas přípravy

  • 100 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2-3 celery (asi 1 kg)
  • šťávu z 1 citronu
  • sůl
  • pepř
  • ­trochu mouky
  • 2 vejce
  • 1 šálek strouhanky
  • 25 g sezamových semínek
  • 6 lžic oleje
  • 100 g tatarské omáčky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Celerové řízky s tatarskou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz