Recept Celerový řízek se sýrovou nádivkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Velký celer oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné 1 cm. Uvedeme do varu víno, zeleninový vývar a citronovou šťávu a plátky celeru ve vývaru 5 min. povaříme. Vyjmeme a necháme okapat. 2. Do každého plátku celeru vodorovně nařízneme kapsu - pozor, neproříznout! Celer osolíme, opepříme a do kapsy vsuneme plátek sýra. 3. Rozšleháme vejce. Sekané bylinky smícháme se strouhankou. Plátky celeru postupně obalujeme v hladké mouce, vejci a ochucené strouhance. Rozehřejeme máslo a olej a celer na něm po obou stranách osmažíme dozlatova.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 6853x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g celeru
  • 250 ml bílého vína
  • 250 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl
  • pepř
  • 100 g plátků goudy
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sekaných zelených bylinek
  • 100 g strouhanky
  • 3 lžíce mouky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Celerový řízek se sýrovou nádivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Celerový řízek se sýrovou nádivkou

Omulek
10 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Celerový řízek se sýrovou nádivkou

Tam mi chybí masínko, ale mohlo by to být dobré…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Reveňový koláč Reveňový koláč
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz