Recept Calamari

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Jak pripravit calamari https://www.labuznik.cz/recipe.php?…

Postup

Oloupat rajcata tak, ze nakrojime X na spodek kazdeho a na chvili (asi 45 sekund) ponorime do varici vody. Ihned vyndame a polozime do ledove vody s nekolika kostkami ledu. Slupka se takrka sama sloupne. Potom nakrajet rajceta na platky a odstranit z nich seminka. Nakrajet na male kosticky. Na velke panvi rozehrat olej, pridat cibuli a celer a orestovat asi po 5 minut. Pridat swiss chard, spetku soli a pepre. Prikryt poklici, snizit teplotu a dusit asi 10 minut. Zamichat ode dna, prikryt a dusit dalsich 25 minut. Odkryt poklici, prejit na stredni teplotu a pridat calamari. Vse povarit az 10 minut. Sem tam zamichat. Ochutnat a popripade dochutit. Velkou lzici rozdelit do nahratych misek, nebo hlubokych taliru, uprostred utvorit kopecky a zalit vse davkou stavy. Posypat petrzelkou a podavat s cerstvym italskym chlebem na vyjidani stavy. Pochutnejte si...

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 22.02.11 vloženo
  • 3681x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 stredni rajcata ( behem zimnich mesicu konzerva 340 g italskych rajcat bez tekutiny)
  • 2 lzice extra panenskeho olivoveho oleje
  • 1 stredni hneda cibule na jemno posekana
  • 1 rapik celeru, oloupany a na male kosticky nakrajeny
  • sul a cerstve namlety cerny pepr
  • 500 g swith chard = mangold nebo spenat, oprany a nakrajeny na 3 cm prouzky
  • 500 g calamari ocistene a nakrajene na 1.5 cm krouzky
  • 1 lzice posekane ploche petrzelky na ukonceni

Doporučená příloha

  • chleb, pecivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Calamari

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Calamari

babi
6360 příspěvků 22.2.11 17:18

jejej, Danko, mne se nevyka, jestli to melo byt to, na co to vypadalo :-D
Ja pouzivam ocistene calamari sakumprask, naopak mam rada chapadla i jak ozdobi talir, nejenom ze jsou krupava…Dekuji Ti za precteni receptu.

Dana Scully
32 příspěvků 22.2.11 16:45

Recept vypada jako prijemne a lehke, svezi jidlo, urcite jej vyzkousim. Chtela bych se jen zeptat - pouzivate pouze krouzky kapuci kalmaru, nebo mate vyzkouseno i s „hlavickami s chapadly“, samozrejme pokrajenymi na kousky?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Zeleninová pomazánka

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz