Recept Calamari

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Jak pripravit calamari https://www.labuznik.cz/recipe.php?…

Postup

Oloupat rajcata tak, ze nakrojime X na spodek kazdeho a na chvili (asi 45 sekund) ponorime do varici vody. Ihned vyndame a polozime do ledove vody s nekolika kostkami ledu. Slupka se takrka sama sloupne. Potom nakrajet rajceta na platky a odstranit z nich seminka. Nakrajet na male kosticky.

Na velke panvi rozehrat olej, pridat cibuli a celer a orestovat asi po 5 minut. Pridat swiss chard, spetku soli a pepre. Prikryt poklici, snizit teplotu a dusit asi 10 minut. Zamichat ode dna, prikryt a dusit dalsich 25 minut.

Odkryt poklici, prejit na stredni teplotu a pridat calamari. Vse povarit az 10 minut. Sem tam zamichat. Ochutnat a popripade dochutit.

Velkou lzici rozdelit do nahratych misek, nebo hlubokych taliru, uprostred utvorit kopecky a zalit vse davkou stavy. Posypat petrzelkou a podavat s cerstvym italskym chlebem na vyjidani stavy.

Pochutnejte si…

Recept je z kategorií: Mořští živočichové


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.02.11 vloženo
  • 3150x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 stredni rajcata ( behem zimnich mesicu konzerva 340 g italskych rajcat bez tekutiny)
  • 2 lzice extra panenskeho olivoveho oleje
  • 1 stredni hneda cibule na jemno posekana
  • 1 rapik celeru, oloupany a na male kosticky nakrajeny
  • sul a cerstve namlety cerny pepr
  • 500 g swith chard = mangold nebo spenat, oprany a nakrajeny na 3 cm prouzky
  • 500 g calamari ocistene a nakrajene na 1.5 cm krouzky
  • 1 lzice posekane ploche petrzelky na ukonceni

Doporučená příloha

  • chleb, pecivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Calamari

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 22.02.11 17:18

jejej, Danko, mne se nevyka, jestli to melo byt to, na co to vypadalo :-D
Ja pouzivam ocistene calamari sakumprask, naopak mam rada chapadla i jak ozdobi talir, nejenom ze jsou krupava…Dekuji Ti za precteni receptu.

 
Dana Scully
32 příspěvků 22.02.11 16:45

Recept vypada jako prijemne a lehke, svezi jidlo, urcite jej vyzkousim. Chtela bych se jen zeptat - pouzivate pouze krouzky kapuci kalmaru, nebo mate vyzkouseno i s „hlavickami s chapadly“, samozrejme pokrajenymi na kousky?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz