Recept Brokolice zapečená se smetanou (lehké)

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Brokolice zapečená se smetanou (lehké)

Postup

Brokolici rozebereme na růžičky, koštály oloupeme a vše uvaří­me téměř doměkka v osolené vodě. Dobře okapanou vložíme do vymaštěné, strouhan­kou vysypané nákypo­vé formy a prohřejeme v troubě.

Posypeme ji částí strouhaného sýra, zalijeme smetanou roz­šlehanou s vejci a use­kanou petrželkou a pe­čeme dále. Po ztuhnutí zálivky vše posypeme zbylým sýrem a peče­me, až se sýr roztaví.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 19.12.03 vloženo
  • 38345x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g brokolice
  • sůl
  • 20 g másla
  • strouhanka
  • 3 dl smetany
  • 2 vejce
  • petrželka
  • 150 g tvrdého sýra.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 03.11.18 19:15

Ingrediencie prepočítané na 250 g brokolice.
Použila som tri druhy syra: syr so zelenou plesňou, parmezán a tvrdý syr mierne údený.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Brokolice zapečená se smetanou (lehké)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Catca
1 příspěvek 28.09.09 19:05
Re: Brokolice zapečená se smetanou (lehké)

Brokolici je nejlépe vařit nadvakrát. Odkrojit růžičky a ty uvařit poměrně krátce jenom na pařáku. Košťál narkájet na malé kostičky a podusit na másle, před koncem přidat česnek. potom smíchat.

 
Debrne
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Brokolice zapečená se smetanou (lehké)

Použila jsem smetanu na šlehání a emenrál a bylo to vynikající.

 
paprika
14 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brokolice zapečená se smetanou (lehké)

Dovoluji si doporučit vařit brokolici ne doměkka, ale pouze asi 5 minut do stavu zvaného „al dente“, výsledek je mnohem chutnější. Asi nejlépe by bylo nevařit brokolici vůbec, ale to není pro mnoho lidí přijatelné, takže raději méně než více pro uchování chuti a vitamínů. Brokolice si to zaslouží!

 
Eja
3831 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brokolice zapečená se smetanou (lehké)

Moc dobré, něco podobného si často dávám ve své oblíbené pizzerii a i občas dělám doma, ale doporučuji sypat směsí sýrů - jeden tvrdý typu eidamu, jeden typu Niva a jako třetí parmezán. Pokud na sýrech nešetříme a sypeme originálem a ne českou Nivou a eidamem, tak je to na výsledné chuti dost znát. Smetanou a směsí tří sýrů se dá zapéct spousta věcí a je to mňam.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Houbová smaženice Houbová smaženice
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz