Recept Brokolice zapečená se smetanou (lehké)
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Brokolici rozebereme na růžičky, koštály oloupeme a vše uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Dobře okapanou vložíme do vymaštěné, strouhankou vysypané nákypové formy a prohřejeme v troubě. Posypeme ji částí strouhaného sýra, zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci a usekanou petrželkou a pečeme dále. Po ztuhnutí zálivky vše posypeme zbylým sýrem a pečeme, až se sýr roztaví.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
- 19.12.03 vloženo
- 44972x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 600 g brokolice
- sůl
- 20 g másla
- strouhanka
- 3 dl smetany
- 2 vejce
- petrželka
- 150 g tvrdého sýra.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku3.11.18 19:15
Ingrediencie prepočítané na 250 g brokolice.
Použila som tri druhy syra: syr so zelenou plesňou, parmezán a tvrdý syr
mierne údený.
Diskuse k receptu Brokolice zapečená se smetanou (lehké)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Brokolice zapečená se smetanou (lehké)
1 příspěvek 28.9.09 19:05
Brokolici je nejlépe vařit nadvakrát. Odkrojit růžičky a ty uvařit poměrně krátce jenom na pařáku. Košťál narkájet na malé kostičky a podusit na másle, před koncem přidat česnek. potom smíchat.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Použila jsem smetanu na šlehání a emenrál a bylo to vynikající.
14 příspěvků 25.1.09 03:43
Dovoluji si doporučit vařit brokolici ne doměkka, ale pouze asi 5 minut do stavu zvaného „al dente“, výsledek je mnohem chutnější. Asi nejlépe by bylo nevařit brokolici vůbec, ale to není pro mnoho lidí přijatelné, takže raději méně než více pro uchování chuti a vitamínů. Brokolice si to zaslouží!
Moc dobré, něco podobného si často dávám ve své oblíbené pizzerii a i občas dělám doma, ale doporučuji sypat směsí sýrů - jeden tvrdý typu eidamu, jeden typu Niva a jako třetí parmezán. Pokud na sýrech nešetříme a sypeme originálem a ne českou Nivou a eidamem, tak je to na výsledné chuti dost znát. Smetanou a směsí tří sýrů se dá zapéct spousta věcí a je to mňam.