Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Brokolici a kedlubny omyjeme a očistíme. Brokolici rozdělíme na růžičky, kedlubny nejprve na čtvrtky a pak na plátky. Obojí povaříme zhruba S minut v osolené vodě, pak prudce zchladíme a necháme okapat. 2. Troubu vyhřejeme na 200 °C. Zapékací formu vymažeme a naplníme zeleninou. Papriku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. 3. Omáčku v prášku rozmícháme v 500 ml studené vody, za stálého míchání přivedeme k varu a asi 1 minutu povaříme. Omáčkou přelijeme zeleninu, porypeme kostičkamí papriky a strouhaným parmazánem a zapečeme v troubě asi 20 minut dozlatova. Rada: Kdo nemá rád hotové přípravky, může si omáčku udělat sami: 30 g hladké mouky osmaží na 40 g másla a za stálého míchání přilije 500 ml mléka, povaří a podle chuti osolí a opepří.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
K tomuto pokrmu se nejlépe hodí rýže.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zapečené kedlubny s brokolicí (lehké)