Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Otakar02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Brokolici rozdělíme na růžičky, omyjeme ve vodě a vaříme nejlépe v páře asi 10 minut. Mezitím připravíme bešamelovou omáčku tak, že z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Jíšku naředíme mlékem a za stálého míchání povaříme do viskoznější omáčky . Takto připravenou omáčku odstavíme z ohně a do zchladlého pak vmícháme žloutek a nastrouhaný sýr (poznámka: připravíme omáčku příbuznou omáčce veluté) Ochutíme solí a muškátovým květem. V páře změklou brokolici rozložíme do zapékací misky vymazané máslem a přelijeme připravenou omáčkou. Posypeme mandlovými lupínky a zapečeme v troubě (180°C) dorůžova.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Brokolice v bešamelové omáčce s mandlemi
Cokoliv zapečeného s bešamelem a se sýrem je lahůdka. Jako další bych zmínila květák, porek, makarony, čekanka a určitě ještě mnoho jiných.
Hodně podobně jsem připravilo chřest a bylo to opravdu dobré. Příprava je jednodušší než klasická holandská omáčka.