Recept Bramboráčky slano sladké z cukety po chorvatsku

(Hodnoceno 2x) Lassienka Chorvatská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramboráčky slano sladké z cukety po chorvatsku

Postup

Cuketu oloupeme a nahrubo postrouháme. Posypeme solí a necháme odstát půl hodiny. Pak rukou vymačkáme všechnu uvolněnou štávu. Do cukety vmícháme vajíčko, hladkou mouku a mléko tak, aby vzniklo těstíčko asi jako na lívanečky. Nakonec přidáme vanilkový cukr. V lívanečníku pomalu smažíme na oleji po obou stranách. Bramboráčky jsou zvláštně sladko slané, ale chuťově úžasné, lze je jíst jak samostatně, tak jsou skvělé třeba k dušenému kuřeti. Tohle jídlo nám dělala naše "chorvatská bytná" a opravdu bylo mňam.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 16.07.05 vloženo
  • 10171x zobrazeno

Ingredience

  • 1 větší cuketa
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • hladká mouka
  • mléko
  • 1 vanilkový cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ala_V 20.8.18 12:47

Manžel už ode dveří volal, co to tak krásně voní?! Výborný tip na další způsob zpracování nadúrody cuket…

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

birkana 17.7.16 15:05

JE TO BOMBA!!!

Zpočátku jsem přistupovala k receptu s nedůvěrou. Kvůli tomu vanilkáči; já totiž sladké až na pár výjimek vůbec nemusím. Vše jsem připravila podle receptu a syrové těstíčko jsem ochutnala. Bylo takové nemastné – neslané; prostě nic moc.

Začala jsem smažit a domem se linula vůně jako o vánocích. To začal pracovat ten vanilkový cukr. První dva lívanečky jsem ochutnala horké. Naprostá dobrota!

Protože jsem je jedla jen tak samotné (zkušební uvaření), chtělo to ještě nějakou chuť či vůni na doplnění. Část lívanečků jsem proložila čerstvě utrženými snítkami máty a nechala asi 10 minut ležet. Lívanečky se jemně tou mátou ovoněly. Dokonalé! Zbytek jsem máčela do jogurtu s česnekem a feferonkou. Také výborné.

Z uvedeného množství jsem měla 12 lívanečků. Byly dobré samotné teplé i studené a věřím, že k masu (kuřeti, jak doporučuje autorka) by byly opravdu výbornou přílohou :palec:

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Bramboráčky slano sladké z cukety po chorvatsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramboráčky slano sladké z cukety po chorvatsku

Lassienka
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramboráčky slano sladké z cukety po chorvatsku

Díky za pochvalu, vím, že ta kombinace vypadá šíleně, ale kdybych to nejedla, vůbec bych nevěřila, že je to dobré… (Jo, Chorvati vůbec nedělají z cukety řízky jako my…)

poulett
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Bramboráčky slano sladké z cukety po chorvatsku

dnes k obědu jako doplněk… super!!! Díky za tip!!!!! Je to prostě vedeno jako zákusek. :-)))

Lassienka
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramboráčky slano sladké z cukety po chorvatsku - cuso

Cuso, já na to taky koukala jak spadlá z višně, ale je to zvláštně dobré… Doporučuji k tomu třeba kuře upečené v leču, je to divná kombinace, ale dobrá. A pokud máš fakt hodně cukín, v mých receptech najdeš i recept na polévku - cuketový krém. Vařím osobně, takže vím, že je jedlá :-)))

Cuso
350 příspěvků 25.1.09 03:43
Lassi,

Toto vyzerá dobre, máme veľa cukín, tak mi tvoj recept príde vhod. Akurát sa trošku obávam toho vanilkového cukru.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kuře na medu Kuře na medu
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz