Recepty - oštěpek

Oštěpek známe také jako: oštiepok

Původ oštěpku: Slovensko

Recepty s oštěpkem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Oštěpek a víno  

Oštěpek je slovenský výrobek z ovčího sýra. Trvanlivý sýr nažloutlé barvy je velmi slaný a podává se jako pohoštění k vínu. Připravuje se nejen na Slovensku, ale i na Valašsku.

 Rady při nákupu

Na obalu tedy hledejte vždy složení výrobku. Vyhýbejte se produktům, které mají v sobě různé náhražky. Nepocítíte tak pravou a velmi slanou chuť tohoto lahodného sýra. Nejlepší možností, jak získat kvalitní sýr, je navštívit farmářské trhy.

 Využití v kuchyni

Nejlépe chutná za studena. Oštěpek můžete konzumovat samotný či jej využít při tvorbě kanapek. Dále se hodí jako přísada do polévek, třeba cibulačka. Výborný je též plněný oštěpek. Připravujeme ho podobně jako obalovaný sýr či plněný hermelín.

 Skladování

Skladujeme v chladu a na tmavém místě. Oštěpek nevystavujeme přímému slunci.

 Oštěpek a víno

V případě, že si chcete vychutnat oštěpek samotný a rádi byste jej spojili s vínem, vrhněte se po vínu typu Rulandské šedé. Toto víno je pro oštěpek ideální a rozhodně s ním neuděláte chybu.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz