Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
|
Jaara Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
I když je zde již na stovku panenských receptů, musím se s vámi podělit i o tento.
Panenku nakrájíme na silnější plátky (2cm), nařízneme okraje a lehce
naklepeme pěstí. Osolíme, opepříme a ponoříme do těstíčka z vejce,
solamylu a sójovky, kde je necháme dvě hodiny odpočívat.
Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme na měsíčky. Vaříme je
v osolené a okmínované vodě 10 minut od bodu varu. Vodu scedíme a do
horkých brambor zamícháme máslo, nastrouhané sýry a na nudličky
nakrájenou šunku. Hrnec vrazíme do vyhřáté trouby a při 220°C pečeme
30 minut.
Na pánev dáme sádlo a jakmile se pořádně rozehřeje, dáme tam ony
marinované panenky. Pečeme zprudka po každé straně cca 3 minuty, pak
plamen stáhneme a další minutu dopékáme.
Rovnou na pánvi oflambujeme skotskou a necháme je ve šťávičce minutu
odpočinout.
Brambory jsou právě hotové a tak s chutí do jídla.
A takhle to vypadá na talíři .
Recept je z kategorií: Minutky
ony brambory a mrkvový salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
17.10.17 14:36
Rychlý oběd a velice chutný.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
583 příspěvků 14.01.10 00:26
Je to dobrý. Podle nové právní úpravy lze v domácích podmínkách vyrobit 30 l aa, t.j. cca 60 litrů lihoviny s koncentrací 50% obj. a stále nejde o trestný čin, ale jen o přestupek, který může být potrestán pokutou do 3000 Kč. Nepodařilo se mi nalézt, za jakou dobu se může uvedené množství vyrobit, předpokládal bych, že za sezónu, ale jak znám naše zákonodárce s megaprávním ultrarychlým vzděláním na Západočeské univerzitě, myslí tím asi celý život hříšníka, čímž nás nepřímo nutí k zahlazení stop vychlastáním vlastní produkce. Nemyslete, že těch šest kýblů je nějak moc. Chceme-li chránit své zdraví s péčí řádného hospodáře a každý večer ve dvou lidech vyzunkneme dva velký paňáčky á 0,05l(co to je, že jo), za rok to je 37 litrů (počítám, že něco vykápne). Kam jsem jen zabloudil od panenky......
25 příspěvků 13.01.10 23:18
Nuže, já bych asi slivovicí nefamboval. Jednak by mi to bylo líto a druhak její aroma vadí mojí paní. Co se týče trestní odpovědnosti… upravoval to zákon č.40/1961 Sb. (trestní zákon), kde v § 194a jest:
kdo líh bez povolení vyrobený ve větším množství přechovává nebo uvádí do oběhu,
bude potrestán, nejde-li o čin přísněji trestný, odnětím svobody až na jeden rok nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
(2) Stejně bude potrestán, kdo neoprávněně zhotoví nebo přechovává zařízení na výrobu lihu.
Tento paragraf se v novém zákoně č. 40/2009 Sb. (trestní zákoník) nevyskytuje a tudíž pouhé vlastnictví přístroje nic neznamená.
Pravdu ovšem má RR, že pálení upravuje zákon o lihu (61/1997 Sb.), kde jsou stanoveny podmínky pro jeho výrobu, označování, skladování atd. atd. Ovšem jde zde o výrobu lihu, která jest koncesovaná, což dle mého názoru znamená sloužící k tvorbě zisku. Pokud tedy budu destilovati ovocné zápary pro vlastní potřebu, nehrozí mi ani postih od živnostenského či celního úřadu. Jo kdybych pálil ve velkém a za peníze, pak bych se dostal do rozporu z celou řadou zákonů jiných a trestnost by byla stanovena za jejich porušování (namátkou neoprávněné podnikání či zkrácení daně atd.). Chtělo by to rozhodně důkladný právní rozbor a hlavně uvidíme, jaká bude praxe a judikatura. Ostaně úspěšnost odhalení černých paličů je žalostně nízká a jedná se prakticky jen o udání ze závisti, což je typická česká (i moravská) vlastnost. Tož tak…
nojo no, chutě gurmeta
… to je subjektivní. Na mě je slivovice pro flambování příliš aromatická. Snad ještě k Panence na švestkách, a to ještě po patřičném aperitivu z „halůzkové“
brambory se sýry jsou výborné, nechala jsem je v troubě až dokřupava, maso, i když je z jiného konce světa k nim chutnalo. S více druhy sýrů zapékám i těstoviny jako přílohu, je to něco jiného než naše česká klasika - brambory, rýže, knedlík. Měj se hezky
Jen jsem nepochopila otázku odborníka casina, snad vysvětlí
Flambování slivovicí? Hmmm… ale v tomto případě je asi jedno čím
)
Jaara, „suchá je teorie, košatý strom života“ Od 1. 1. je v platnosti nová právní norma upravující postih samozásobitelů. Než začnete na přístroj shánět Cu (kupRUM:-), raději si to ověřte
45 příspěvků 12.01.10 16:34
Co máte porád se slivovicí? Je mnoho jiných surovin, např, meruňky, broskve, černý ptačky, hrušky, třešně, hrozny, proti nimž je slivovice sprostý patok. Není nic snazšího, než výroba lihovin, proto na ni pamatuje zákon o lihu, poněvadž kdyby nebyl, republika se uchlastá a kdo by platil daně? Za přechovávání přístroje je sazba jeden rok natvrdo a to ani nemusíš pod ním škrtnout. Klidně si ho pořiď a nezapomeň, že aspoň jedna část musí být měděná. Vařák, deflegmátor nebo chladič
25 příspěvků 12.01.10 05:11
ovšem slivovici domácí prudce závidím. Já mám jen onu z palírny. Ale jsem již sdostatek teoreticky vzdělán, že začnu shánět přístroj…
jj, krásný recept, škoda, že tu nebyl minulý týden, mám ale kousek odleželé roštěné, tak to zkusím z ní a oflambuju slivovicí domácí
Nádhený a na pohled chutný dlabanec. A musím pochválit jak jsi vytvořil stránku receptu v omezených obrázkových možnostech Labužníka. Výborný a následování hodný nápad.