Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Omyté a kartáčkem vydrbané brambory, uvaříme ve slané a okmínované vodě. Vaříme kolem 15-20 minut. Vodu slijeme, brambory necháme částečně vychladnout. Vychladlé brambory podélně rozkrojíme, vnitřek vydlabeme, dáme do mísy. Potom bramborovou hmotu vyšleháme se smetanou a brynzou. Ochutíme utřeným česnekem s malým množstvím soli, mletým pepřem, mletou paprikou a nakonec vmícháme pokrájené jarní cibulky. Směs vrátíme do vydlabaných polovin brambor nebo můžeme použít cukrářský sáček s velkou zdobičkou a směs ozdobně vpravit do poloviček brambor. Na povrch dáme plátky oštěpku nebo uzeného sýra a kolečka klobásy. Upravené poloviny brambor dáme do zapékací mísy vytřené olejem a v troubě zapékáme kolem 30 minut. Upečené brambory na talíři zdobíme listem salátu a jemně nasekanou pažitkou.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Plněné brambory po pastýřsku
Svato máš pravdu, ale když není příliš času … tak volím tuhle variantu. Nechte si chutnat a pěkný večer.
1437 příspěvků 25.1.09 03:43
Tiež vítam ďalšiu variáciu na plnené zemiaky, naši ich majú veľmi radi, ďakujeme. Ja ich pred plnením nevarím, ale pečiem (šupka stvrdne a vnútro sa ľahšie vyberá).
Děvčata … stojí to zato. Brynzu kupuji váženou a dávám si ji zamrazit, na chuti to neubere. Pěkný den.
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Už se mi sbíhají sliny
. To musí být dobrota. Jen co seženu brynzu,
hned to zkusím.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Mňam, to my teda můžeme - kombinace samých dobrůtek! Plněné brambory dělám na různé způsoby, často je inspirací aktuální obsah ledničky… Tohle také určitě zkusím, Bedli, děkuji za recept. Hezký večer B.