Recepty - kondenzované mléko

Kondenzované mléko známe také jako: Salko

Recepty s kondenzovaným mlékem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Kondenzované mléko se nejčastěji používá při výrobě sladkých dezertů a likérů. Připravuje se z něj vietnamská káva. Dříve se i u nás používalo do kávy či čaje. Nejznámější je pod značkou Salko, které se prodává slazené, neslazené a nebo ve zkaramelizované podobě. Kondenzované mléko obsahuje značné množství tuku. Nehodí se pro diabetiky a pro redukční dietu.

 Rady při nákupu

Kondenzované mléko koupíte v plechovkách, tubách nebo skleněných lahvích. Pokud neplánujete jednorázové použití, vyberte raději uzavíratelnou nádobu.

 Využití v kuchyni

Z kondenzovaného mléka připravíte chutné dezerty, krémy či zmrzliny. Chutnat vám bude například zmrzlina z neslazeného kondenzovaného mléka. Hodí se i na vánoční vaječný koňak nebo na domácí baileys. Na něj můžete použít již zkaramelizované mléko nebo si ho vyrobit sami. Stačí dvě hodiny vařit ve vodě celou, nerozdělanou plechovku. Ze slaných jídel vyzkoušejte makarony se sýrem nebo jiné omáčky.

 Skladování

Jelikož se jedná o trvanlivou potravinu, můžete uchovávat kondenzované mléko i dlouhé měsíce. Orientujeme se označením trvanlivosti na obalu. Po otevření je však na místě spotřebovat mléko co nejrychleji. Uchováváme jej v chladu a nevystavujeme jej světlu.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz