Recept Aji de Gallina - Peruánské kuře

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uvařit kuře v osolené vodě. Vykostit a roztrhat kuře na menší kousky. Na rozpálenou pánvev přidat olej a vložit dovnitř cibuli, česnek a papričky, sůl a pepř podle chuti. Vše osmažit do zlatova. Přidat chleba a smažit dalších 10min. Přidat ořechy, sýr, kuře, dobře prohřát a 2-3 min. před podáváním přidat kondenzované mléko. Přendat vše na nahřátou mísu, nahoru položit horké brambory, ozdobit vše vejci a olivami. Podávat s rýží.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 19.01.03 vloženo
  • 10740x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1.8kg kuře
  • 125ml olivového oleje
  • 220g vlašských ořechů na sucho opražených a na hrubo posekaných
  • 2 stroužky česneku na jemno posekané
  • 6 chili papriček, zbavené zrníček, chcete-li a rozdrcené na kaši
  • 4 krajíce chleba, rozkrojeného na půl, bez kůrky, namořeného v kuřecím vývaru
  • 1 konzerva neslazeného konzervovaného mléka
  • 110g nastrouhaného pikantního sýru
  • 1 velká cibule na jemno posekaná
  • sůl a pepř podle chuti
  • 6 brambor, oloupaných a uvařených, rozkrojených na půl
  • černé a zelené olivy na ozdobu
  • 2 na tvrdo uvařená vejce, rozkrojená na 1/4 podélce, na ozdobu

Doporučená příloha

  • Rýže.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Aji de Gallina - Peruánské kuře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
katerinam78
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Aji de Gallina - Peruánské kuře.

Zrovna si ctu tenhle recept a nevim ze ktere casti Peru pochazi, ale tak jak ho vari v hlavnim meste Lima je celkem odlisny:
Ingredience:
1,8 kg kure ale nejlepe slepice, protoze Gallina je v prekladu slepice
75 ml oleje - olivovy je prilis aromaticky pro tohle jidlo
orechy jsou varianty, kterou nepouzivam, protoze ji neznam
2 strouzky cesneku
chilli papricky jsou ingredience, kterou pouzijete v Cechach, ale spravne tam patri Aji Amarillo coz jsou specialni chilli papricky, ktere jsou jen v Jizni Americe, ja pouzivam pastu Aji Amarillo v doze, kterou kupuji v obchode s latinsko-americkymi potravinami 3-4 polevkove lzice (zalezi jestli je pasta prilis paliva nebo jemna)
1/2 kavove lzicky Kurkumy
1 baleni toastoveho chleba nebo 6-8 krajicu chleba(zalezi na velikosti bochniku)
1,5 l mleka - nejlepe plnotucne - do toho se namaci toastovy chleb nebo obycejny chleb bez kurky. Namaci se tak dlouho dokud neni chleb nezmekne
50 g tvrdeho nastrouhaneho pikantniho syra nejlepe Parmazan
2 stredne velke cibule (cca 200g)
3 velke brambory, ve slupce uvarene - jsou pouze na ozdobu
2 natvrdo uvarena vejce
Cerne olivy na ozdobu
Priprava:
Zacatek mame stejny - kure se uvari v osolene vode, necha se vychladit a pote se roztrha na kousky. Opravdu trhejte - nekrajejte.
Pak ve stredne velkem hrnci osmazite cibulku na oleji, pridate cesnek, pastu Aji Amarillo, „rozcupovane“ kure a chleb namoceny v mlece - pred pridanim do hrnce z chleba vymackejte mleko. Kratce povarte a pridejte cca 200 ml vyvaru z kurete, ktere jste predtim varili. Pridejte nastrouhany Parmazan. Protoze Aji de Gallina ma krasnou lehce zlutou barvu, proto pridavam 1/2 kavove lzicky kurkumy. Opet zamichejte, lehce povarte dochutte soli a peprem a v teto fazi pridejte mleko, ktere zbylo z namaceni chleba. Pridejte tak dlouho dokud nema jidlo takovou hustsi kremovou konzistenci. Opet lehce provarte.
Cela priprava bez zapocitaneho vareni kurete je cca 30 minut.
Podavame s ryzi, platky brambor jako ozdobu, vejcem a cernymi olivami.
Zde pridavam i odkaz na Peruanske stranky, kde najdete spoustu vynikajicich specialit a fotografie jiz hotovych jidel : http://www.peru.com/…o_386667.asp
Tento recept duverne znam, protoze muj pritel pochazi z Peru a toto jidlo varime doma celkem casto.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Aji de Gallina - Peruánské kuře.

No, já bych doporučila ten chleba Ne utopit vývarem a prostě polít, pocmrndat.
Aby byl vlhký, nasáklý, ale ještě stále držel při sobě. A mělo by to jít… :-)))

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Aji de Gallina - Peruánské kuře.

Babi teď delší dobu není na Labužníku, takže Ti bohužel neodpoví, tak se nezlob. A nejsem si úplně jista, zda jde o vyzkoušený recept. Já bych si osobně tipla, že to má ten chleba zahustit ( dozlatova je ještě před přidáním chleba), takže ta kejda asi vzniknout má.

sindla
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Aji de Gallina - Peruánské kuře.

Chleba jsem namočil do kuřecího vývaru, přidal na pánev a vznikla kejda, která se nedala upéct do zlatova ani za nic. Mělo to tak být?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz