Recept Aji de Gallina - Peruánské kuře

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Uvařit kuře v osolené vodě. Vykostit a roztrhat kuře na menší kousky. Na rozpálenou pánvev přidat olej a vložit dovnitř cibuli, česnek a papričky, sůl a pepř podle chuti. Vše osmažit do zlatova. Přidat chleba a smažit dalších 10min. Přidat ořechy, sýr, kuře, dobře prohřát a 2-3 min. před podáváním přidat kondenzované mléko. Přendat vše na nahřátou mísu, nahoru položit horké brambory, ozdobit vše vejci a olivami. Podávat s rýží.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 19.01.03 vloženo
  • 12349x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1.8kg kuře
  • 125ml olivového oleje
  • 220g vlašských ořechů na sucho opražených a na hrubo posekaných
  • 2 stroužky česneku na jemno posekané
  • 6 chili papriček, zbavené zrníček, chcete-li a rozdrcené na kaši
  • 4 krajíce chleba, rozkrojeného na půl, bez kůrky, namořeného v kuřecím vývaru
  • 1 konzerva neslazeného konzervovaného mléka
  • 110g nastrouhaného pikantního sýru
  • 1 velká cibule na jemno posekaná
  • sůl a pepř podle chuti
  • 6 brambor, oloupaných a uvařených, rozkrojených na půl
  • černé a zelené olivy na ozdobu
  • 2 na tvrdo uvařená vejce, rozkrojená na 1/4 podélce, na ozdobu

Doporučená příloha

  • Rýže.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Aji de Gallina - Peruánské kuře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Aji de Gallina - Peruánské kuře

katerinam78
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Aji de Gallina - Peruánské kuře.

Zrovna si ctu tenhle recept a nevim ze ktere casti Peru pochazi, ale tak jak ho vari v hlavnim meste Lima je celkem odlisny:
Ingredience:
1,8 kg kure ale nejlepe slepice, protoze Gallina je v prekladu slepice
75 ml oleje - olivovy je prilis aromaticky pro tohle jidlo
orechy jsou varianty, kterou nepouzivam, protoze ji neznam
2 strouzky cesneku
chilli papricky jsou ingredience, kterou pouzijete v Cechach, ale spravne tam patri Aji Amarillo coz jsou specialni chilli papricky, ktere jsou jen v Jizni Americe, ja pouzivam pastu Aji Amarillo v doze, kterou kupuji v obchode s latinsko-americkymi potravinami 3-4 polevkove lzice (zalezi jestli je pasta prilis paliva nebo jemna)
1/2 kavove lzicky Kurkumy
1 baleni toastoveho chleba nebo 6-8 krajicu chleba(zalezi na velikosti bochniku)
1,5 l mleka - nejlepe plnotucne - do toho se namaci toastovy chleb nebo obycejny chleb bez kurky. Namaci se tak dlouho dokud neni chleb nezmekne
50 g tvrdeho nastrouhaneho pikantniho syra nejlepe Parmazan
2 stredne velke cibule (cca 200g)
3 velke brambory, ve slupce uvarene - jsou pouze na ozdobu
2 natvrdo uvarena vejce
Cerne olivy na ozdobu
Priprava:
Zacatek mame stejny - kure se uvari v osolene vode, necha se vychladit a pote se roztrha na kousky. Opravdu trhejte - nekrajejte.
Pak ve stredne velkem hrnci osmazite cibulku na oleji, pridate cesnek, pastu Aji Amarillo, „rozcupovane“ kure a chleb namoceny v mlece - pred pridanim do hrnce z chleba vymackejte mleko. Kratce povarte a pridejte cca 200 ml vyvaru z kurete, ktere jste predtim varili. Pridejte nastrouhany Parmazan. Protoze Aji de Gallina ma krasnou lehce zlutou barvu, proto pridavam 1/2 kavove lzicky kurkumy. Opet zamichejte, lehce povarte dochutte soli a peprem a v teto fazi pridejte mleko, ktere zbylo z namaceni chleba. Pridejte tak dlouho dokud nema jidlo takovou hustsi kremovou konzistenci. Opet lehce provarte.
Cela priprava bez zapocitaneho vareni kurete je cca 30 minut.
Podavame s ryzi, platky brambor jako ozdobu, vejcem a cernymi olivami.
Zde pridavam i odkaz na Peruanske stranky, kde najdete spoustu vynikajicich specialit a fotografie jiz hotovych jidel : http://www.peru.com/…o_386667.asp
Tento recept duverne znam, protoze muj pritel pochazi z Peru a toto jidlo varime doma celkem casto.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Aji de Gallina - Peruánské kuře.

No, já bych doporučila ten chleba Ne utopit vývarem a prostě polít, pocmrndat.
Aby byl vlhký, nasáklý, ale ještě stále držel při sobě. A mělo by to jít… :-)))

Eja
3884 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Aji de Gallina - Peruánské kuře.

Babi teď delší dobu není na Labužníku, takže Ti bohužel neodpoví, tak se nezlob. A nejsem si úplně jista, zda jde o vyzkoušený recept. Já bych si osobně tipla, že to má ten chleba zahustit ( dozlatova je ještě před přidáním chleba), takže ta kejda asi vzniknout má.

sindla
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Aji de Gallina - Peruánské kuře.

Chleba jsem namočil do kuřecího vývaru, přidal na pánev a vznikla kejda, která se nedala upéct do zlatova ani za nic. Mělo to tak být?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Koláč bez vajec s tvarohem

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Chilli con carne Chilli con carne
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz