Recepty - kapie
Více z Zelenina ».

Recepty s kapie Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Sezóna Kapie a víno
Kapie je jednou z odrůd papriky, její sladkou chuť mají rády především děti. Plod kapie je většinou červený až rudý, má špičatý tvar. Je také větší klasická paprika. Mívá také tlustší stěnu. Pro její nepálivou chuť se řadí mezi sladké papriky. Kapie je bohatá na antioxidanty a vitamín C. V porovnání se zelenými kapiemi mají červené více vitamínů, živin, karotenů a kyseliny p-kumarové.
Rady při nákupu
Kapie musí být zralá, nikoliv nahnilá, popraskaná či jinak poškozená. Vyplatí se koupit i větší množství kapií a zavařovat je nebo konzervovat. Pokud máte obavy z pálivosti, stačí přivonět a dotknout se. Někdy vám ulpí na prstech kapsaicin, kterého se nezbavíte ani umytím rukou.
Využití v kuchyni
V čerstvém stavu je vhodná do salátů, na chlebíčky či jako obloha k teplým jídlům. Tepelně zpracovaná je rovněž výborná, nejlépe v kombinaci s další zeleninou. Kapie také dokáží podtrhnout chuť masa a používá se proto také při dušení, zapékání nebo grilování. Vyzkoušejte například pečené papriky s česnekem nebo králičí závitky s česnekem a kapií.
Skladování
Kapie skladujte jako ostatní zeleninu, tedy v chladném a suchém prostředí a pokud možno, co nejkratší dobu. V ledničce vydrží při teplotě kolem 5°C zhruba jeden týden.
Sezóna
V supermarketech i obchodech se zeleninou a jsou k v průběhu celého roku. V létě jsou ale nejčerstvější a také nejlevnější.
Kapie a víno
Jedním z mnoha příkladů pro vás může být vepřový guláš na víně s kapií a skořicí. Při tradičním postupu zalijeme restované maso sklenkou červeného vína.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz