Sýrová omáčka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
EdoShogun
2 příspěvky 01.03.06 15:11
Sýrová omáčka

Když vařím sýrovou omáčku, vždy v ní zůstanou malé hrudky (je jako krupice, jako kdyby se srazila). Je to vidět a chuťově to není příjemné.
Orestuji česnek, žampiony, přidám smetanu na šlehání a rozpouštím na jemno nastrouhaný Eidam. Zkoušel jsem i tavený sýr a potom přidat strouhaný sýr na jemno i na hrubo. Čím to je ?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
possum
464 příspěvků 01.03.06 15:16
***

Zkus to v mikrovlnce. Orestuj cesnek a zampiony. Dej do mikro nadoby a pridej smetanu a syr, zamichej a podle sily mikrovlnky asi po kazde minute az dvou zamichej.

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 01.03.06 16:50
sýrová omáčka

Já ji vařím v Thermomixu, nejdříve zpracuji podle pracovního postupu, všechny ingredience, které se mají rozpustit a pak na závěr přimíchám ty, které mají zůstat vcelku… na tento styl vaření je tento přístroj opravdu jedinečnej, i za ty peníze co stál…

 
kamilio
551 příspěvků 01.03.06 17:17
Sýrová omáčka

Problém asi bude v tučnosti a v kvalitě sýrů. Pokud použiváš sýry 20% a 30% tuku, tak je to jasné. Pokud použiješ polskýé dovozy, tak je to ještě horší. U sýrů platí, že čím nižší procentu tuku, tím více hrudek. Zkus buď tvrdé strouhané přírodní sýry Ementál (50% t.v.s.) nebo v krajním případě Eidam (45% t.v.s.). Nebo tavené, které mají alespoň 70% t.v.s. Dobrá je i Niva, která má také 70% t.v.s., ale ta dosti výrazně ovlivní chuť pokrmu.

 
di
2451 příspěvků 01.03.06 18:26
No ještě něco by mohlo pomoct,

když vařím tyhle omáčky, dělám je spíš z míň tučných surovin, my moc mastné doma neradi. Hlavní pomůcka je pro mě drátěná metlička - pořád míchat, hrudky nejsou. Nebo možná jsou, ale nenapadlo nás je hledat.

 
Alec
84 příspěvků 01.03.06 21:19
Jestli mohu poradit,

tak nejprve nech ve smetaně za stálého míchání rozpustit sýry (tavené i Eidam) a teprve poté přidej už orestovaný česnek,žampiony atd. Také souhlasím s Kamiliem,co se týká % tuku v suš. Čím víc,tím líp

 
DanaJ
1136 příspěvků 02.03.06 14:20
Já bych...

…zkusila nižžší teplotu. Prostě rozpouštět pomaloučku polehoučku. A možná i zkusit více druhů sýrů (jako třeba míň tučné i víc tučné, tvrdé i tavené i třeba tvarohaté). Tučností to nebude protože i balkaňák jde rozpustit.

Jednou jsem hodila kostičku taveného sýra do vařící polívky a udělali se cucky. PS: Když třeba nakrájím do špaget sejra na kostky a hodím ho tam až do mísy na stole - už se nevaří, tak se kostičky taky hezky rozpustí a zahustí omáčku.

 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.03.06 15:30
Dávám...

…do sýrové omáčky nastrouhanou Nivu a je to vždy krémové

 
Florentyna
439 příspěvků 02.03.06 16:43
Sýr obvykle zhrudkovatí nebo vytvoří vlákna,

když se přidá do příliš horké tekutiny. Dobrému rozpouštění sýra v omáčkách pomáhá:

  • škrob - když je například omáčka předem zahuštěná jíškou nebo např. solamylem,
  • pomalé vmíchávání mimo plamen - omáčka už by se neměla vařit a sýr se má vmíchávat pozvolna,
  • trocha kyselého (například suché víno nebo ještě lépe citronová šťáva) přidaného do omáčky,
    nebo kombinace uvedených metod…
    (tolik moudro z knížky CookWise autorky Shirley O. Corriher)

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz