Mouka na pizzu?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
buraci
1136 příspěvků 23.02.06 17:25
Mouka na pizzu?

Uz dlouho mi vrta hlavou, jaka mouka se spravne v Italii pouziva na vyrobu testa na pizzu? Pizzu vyrabim doma uz dost dlouho, ale pokazde ma testo takovou buchtovitou prichut, i kdyz mam pizzy tenoucke, tak to porad neni uplne ono. Zkousela jsem uz ruzne recepty, michala jsem hladkou mouku s hrubou ci polohrubou, nebo jsem pouzila jenom polohrubou… Lze vubec u nas dosahnout te autenticke chuti?



Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 24.02.06 05:25
Mouka na pizzu?

Taliáni tady v pizzeriích používají celkem obyčejnou hladkou pšeničnou mouku. Myslím, že největší trik je v tom, že jejich hliněné pece jsou rozehřáté na cca 450°C. A toho se v domácí troubě těžko dosáhne.

 
Scarlet02
577 příspěvků 24.02.06 08:15
Buraci,

zkus tohle Já už jiné nedělám.

 
buraci
1136 příspěvků 24.02.06 08:32
Elencino odzkousene

To uz jsme delali a rodina ho vyhlasila jako zatim nejlepsi. Je to dobre, ale uplne ono to jeste neni… Tak to asi bude tou teplotou peceni.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.02.06 14:41
Mouka na pizzu

jednou jsem ji koupila v Makru. Nevím sice výrobce, ale zřetelně na sáčcích bylo napsáno PIZZA mouka a stála cca 13,– Kč/kg.
Teď ale zadělávám v pekárničce a tam stačí úplně obyč. hladká.

 
sim
293 příspěvků 24.02.06 15:52
muka na pizzu

ja som miesal hladku s hrubou a bol som spokojny.
inac tusim v Globuse (ale mozno to bol Carrefour?) maju od Ramil-u specialnu muku na pizzu. tak to sa chystam vyskusat, ked pridu na navstevu nejake obete ( a ja vytravim tu pizzu z dnesneho obeda).
skus sa popozerat a vyskusat a daj potom vediet.

 
 
Smith-P.
39 příspěvků 05.06.11 09:20

Správná mouka na pizzu je hladká typu 00 Extra. Autentické chuti dosáhnout lze. Po dlouhém zkoušení jsem vyvinul svůj autentický recept. Možná ho sem někdy vložím. Prozatím prozradím jen tolik že záleží i na tom, kdy to připravené těsto použiješ. Uležené těsto získává na kyselosti a je tímpádem lepší. Je také třeba použít správné množství soli. A co značně ovlivní chuť z domácí trouby k lepšímu je, když si pořídíš do trouby pizza kamen. :wink:
S pozdravem
Patrick Schmitt

 
šobi
3 příspěvky 05.06.11 20:20

používám klasickou hladkou mouku :) těsto nechám minimálně půl dne kynout v lednici a pak je pizza šmakozní.Teď už ani nepeču v troubě,ale v domácí malej peci,seženou se už okolo 2500Kč a fakt doporučuju.Sice teplota nedosáhne klasický pece,ale furt je tam víc,než v troubě a výsledek je znatelnej....­...DOPORUČUJI :palec:

 
Malounka
2 příspěvky 28.06.16 10:49
mouka

Já ji delám z hladké kvalitnejsi mouky nejcasteji babiccina volba, ty nejlevnejsi maji takovou tu hnusnou prichut, neni to proste ono. A i kdyz ji pecu doma v troube je skoro nerozpoznatelná, akorát má hranaty tvar, protoze ji roztahuju na plech…nevím, kde muze být chyba :-(

 
Jaroslaf
1 příspěvek 21.08.16 10:03

Dobrý den, gurmáni. Já si myslím, že to zbytečně řešíte. Žádná autentická chuť korpusu pizzy neexistuje. Jinou chuť má korpus na severu Itálie a jinou v podpatku. Zbrousil jsem Itálii křížem krážem a všude pizza byla úplně jiná. Je to, jakobyste hledali nějakou autentickou chuť guláše nebo třeba svíčkové na smetaně. Velký problém doma dělaných pizz je v tom, že korpusy jsou velmi často nadýchané. To je velmi špatně. Jednak se používá zbytečně moc droždí a jednak se pizza nedává na rozpálený plech nebo kámen. To způsobí mírné dokynutí těsta v troubě a celý korpus je tak fuč. Alespoň podle měřítek, která tady vzýváte. Podstatná je teplota a rychlost. NAvíc, problém je v tom, že pro Italy je pizza něco tak základního, jako je pro nás chléb s máslem a tak u nich málokdy uvidíte tak „nastrojenou“ pizzu, jako u nás. Tam se dělají pizzy jednoduché, zatímco u nás se na to, obvykle, nakydá spousta různých ingrediencí a to je jeden z důvodů, proč není pizza propečená, jak má být. Miluju pizzu ale když si chci opravdu pochutnat, zajdu do naší pizzerie, kde pizzu opravdu umějí, mají na to pec s velmi vysokou teplotou a používají dovozové ingredience, včetně uzenin a sýrů. Takový český tvrdý dýr je sice vynikající, ale pizzu, svým způsobem, degraduje. Pokud nebudete mít doma, nebo spíš nebudeme, bo já to taky nemám, pec s vysokou teplotou, budeme se v tom plácat neustále. No a na závěr, když tady vidím některé fotky pizzy, která má centimetr i více tloušťky, tak to je pak každá diskuse marná.

 
Richardec
22 příspěvků 08.03.17 11:18

Myslíte si, že jde udělat pizza v plynové troubě? Stejně chutně jako v těch pecích? To asi nemá cenu srovnávat, že?

 
casino
4474 příspěvků 10.03.17 19:31

@buraci
V Itálii používají na 99,99% hladkou mouku…
No, pečete při min. 400°C? :)

Edit:
Omlouvám se za koment ;)
Nečetl jsem předchozí komentáře :oops:

 
Tonik007
2 příspěvky 04.05.17 12:07

Já jsem použil mouku na pizzu z Makra a byl jsem spokojený. Nedělám to v plynové troubě, respektive nejprve dám pánvičku na sporák a pořádně rozehřeji ze spodu…

Na to položím těsto, které mi udělá krustičku zespodu jako kdybych to měl v peci, položím na to klasické ingredience které chci a pak shoda nechám dopéct v troubě na nejvyšší stupeň co to jde. ( Jen aby se roztekl sýr )

Výhoda toho je, že na sporáku vytáhnete daleko větší teplotu než v troubě. Ten žár zespodu má těch 400 stupňů… Musíte pánev na hořáku rozpálit ale pořádně, až se s z ní kouří… A nechat těsto na sucho. Rozhodně nedávat olej :-)

 
RitaKa
22 příspěvků 11.05.17 18:59

Autentická chuť pizzy neexistuje, sami Italové ji dělají jinak na severu a jinak na jihu.

@Tonik007 dělám doma pizzu stejně jako vy a je to nejlepší způsob jaký jsem vyzkoušela. Jde tak dělat i bezlepková pizza se kterou jsem vždy měla problém že se těsto v troubě nedopeklo a pokud jsem pekla samo těsto tak moc vyschlo..



 Váš příspěvek


 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru


Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz