potravinářské barvivo v krému

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Laala
13 příspěvků 24.02.06 13:18
potravinářské barvivo v krému

Ahoj, prosím o radu, chtěla bych upéct pro 4letou dcerku hezký barevný dort, poraďte je lepší na zdobení použit šlehačku s potravinářským barvivem, nebo nějaký máslový krém? A co je lepší, stříkačka na zdobení nebo takový ten pytlík? díky Lala


Reklama


Reklama

Reakce:
 
buraci
1136 příspěvků 24.02.06 14:44
Barvivo

Ja dorty pecu akorat na narozeniny nasich deti, ale spise bych dala prednost maslovemu kremu obarvenemu kvalitni marmeladou (jahody, maliny…) v kombinaci s bilym kremem. Potravinarskych barviv se nase deti naji dost ve vselijakych bonbonech, tak proc jim je jeste davat doma. Take muzes udelat bily dort a hezky ho nazdobit barevnym ovocem. Mne se lepe zdobi pytlikem, ale to je asi vec nazoru.

 
heja
312 příspěvků 24.02.06 15:42
pro Laalu

Laalo, nejsem odborník na pečení dortů, ale třeba najdeš inspiraci v těch, které jsem pekla pro své vnučky (1-4 roky). Fotografie najdeš v mém deníčku.

 
Florentyna
439 příspěvků 25.02.06 08:22
Ahoj Laalo,

mně se ponejvíc ke zdobení osvědčil máslový krém, připravený s pomocí hustého pudinku - a to nejen proto, že moje malá dcera miluje tu barbínovsky růžovou barvu, která vznikne z malinového pudinku. Sice je to kalorická bomba, ale pracuje se s ním asi nejlíp. A ke zdobení doporučuju zá:,–(ně pytlík, stříkačku mám sice taky, ale buď jsem úplně levá, nebo se s ní opravdu nedá moc dobře a působivě zdobit.

 
marmelada
1643 příspěvků 25.02.06 09:49
Pudink - Flo

s tím barevným pudinkem je to dobrý nápad. Já mám děti sice odrostlé, dcerka na barbínkovské věci nikdy nebyla, ale třeba se dočkám u vnoučat a využiji to. S těmi kaloriemi si myslím, že to bude menší rána, než máslový krém.

 
heja
312 příspěvků 25.02.06 12:39
barbínkovský krém

Prosím, Florentýnko, můžeš rozepsat ten tvůj krém z malinového pudinku ? Blíží se další narozeniny a snad už budu moci nahradit v dortech tvarohové nádivky lehkým pudinkovým krémem.
Máš ještě nějaké nápady na oslavy malých holčiček ?

 
Florentyna
439 příspěvků 25.02.06 22:02
hejo,

to je mýlka, já jsem nepsala, že ten krém je lehký, naopak - jedná se o klasický máslový krém se zašlehaným malinovým pudinkem. Výborně se s tím zdobí, ale hůř to pak leze do žaludku :-)))
Přesný recept jsem psala do článku o roládách, tady je kopie:

Nezkazitelný máslový krém
Nejlépe den předem uvaříme pudink z 1 sáčku pudinku a 400 ml mléka. Osladíme více, než jsme zvyklí, sladkost se totiž následně sníží díky množství dalších pří:,–(. Do ještě horkého pudinku dobře rozmícháme ½ másla (125g), přikryjeme fólií nebo alobalem a necháme vychladnout.
V míse našleháme do pěny ½ kostky stelly nebo jiného margarínu na pečení a ½ kostky másla. Aby to šlo dobře, musí mít tuk pokojovou teplotu. Je třeba šlehat tak dlouho, až hmota zesvětlá a viditelně zvětší svůj objem zhruba o třetinu. Nakonec za stálého šlehání přidáváme po lžících připravený pudink (také pokojové teploty, jinak hrozí sražení nebo rozpuštění krému).

Co se týká odlehčených náplní, mým favoritem je tahle následující, bohužel má tu nevýhodu, že se s ní moc nedá ozdobně pracovat, spíš jen plnit a natírat…

Ovocná tvarohová náplň
Uvaříme pudink z 200 ml mléka a ½ pudinkového prášku. Po uvaření přidáme vrchovatou lžíci cukru a ¼ kostky másla (cca 70 g). Rozetřeme 1 měkký tvaroh do hladka, smícháme s vychladlou pudinkovou hmotou a 2 plátky želatiny připravenými tak, že necháme nabobtnat ve vodě, vyždímáme a během několika sekund rozpustíme v mikrovlnné troubě. Vezmeme asi 300 g měkkého ovoce (například borůvky, jahody, maliny apod.) a částečně ho rozmačkáme. Vmícháme do tvarohové směsi.

 
heja
312 příspěvků 25.02.06 22:27
bárbínkovský krém

Florentínko, děkuji moc za recepty na krémy. Omlouvám se, že jsem si je nenašla sama v článcích nebo receptech, ale je tady toho tolik, že se v tom přestávám orientovat. A také, raději použiji návod, o kterém stoprocentně vím, že je ověřený. Tvarohový krém dělám také, ale dosud bez pudinku. Je to dobrý nápad jak krémy pro děti jednoduše přibarvit a odlehčit. Určitě použiji.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz