POLOTOVARY pripravene na pozdeji do mrazaku... recepty

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Helusa02
4 příspěvky 01.02.05 02:42
POLOTOVARY pripravene na pozdeji do mrazaku... recepty

prosim neznate nekdo jakekoli recepty na polotovary do mrazaku, ze si je udelam dopredu ve vetsim mnozstvi, rozdelim na porce, zmrazim a pak jen vytahuju na co mam chut a rychle dodelam…
prptoze ne vse se da mrazit, dik moc!!!


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 18.01.06 11:15
Helušo.

v edici Kuchařinka 4 vyšla v roce 1999 sešitková kuchařka Vaříme, mrazíme, rozmrazujeme. Já ji loni dostala od mého mladšího syna k Vánocům. Jakmile budu mít vždy chvilku, budu sem ty recepty dávat. Jinak, taky jich je pár (takových těch pracnějších) v knížce od Reader's Digest Recepty pro jeden hrnec.

 
kltko  18.01.06 15:31
určite peľmene!

Tie sú dokonca lepšie, keď prejdú mrazákom, ako čerstvo urobené.
Pár receptov nájdeš aj tu na labužníkovi:

http://www.labuznik.com/…h_result.php?…

a je to skutočne rýchlo po rozmrazení hotové - hodíš do vrelej osolenej - alebo lepšie s kockou bujónu - vody aj zmrznuté, krátko povaríš a servíruješ s kyslou smotanou, trochou cesnaku, kopru, sójovky…

 
DanaJ
1136 příspěvků 18.01.06 16:42
Polotovary do mrazáku

Plněné papriky: mamča jich vždycky udělá víc, některé ukuchtí rovnou a některé dá ještě se syrovým masem do mrazáku. Vydrží 100% celou sezónu - máme to odzkoušené, páč jsme jedny zapomněli v mrázáčku a při sklázení paprik se divili. Špenát, mangold - oboje spařit a pokrájet či pomlet a mrazit.

Víc nevím.

 
daga
30 příspěvků 18.01.06 16:59
Jakékoliv maso s omáčkou

španěláky, rajská, i svíčkovou bez mléka a smetany. Je toho mod.
Spíš napiš co bys chtěla zmrazit . Takhle nevím co konkrétně myslíš.

 
babi
6360 příspěvků 18.01.06 20:47
Helušo...

je celá škála internacionálních pokrmů, které můžeš zmrazit. Sama vím, že jsem u hodně receptů přidala poznámku jak a kdy mrazit. Jak Kltko řekl, dobrým příkladem jsou ruské Pelmeni ZDE ale italské Ravioli taktéž.

Já zmrazuji skoro všechno a to ne jenom polotovary. Zmrazuji syrové produkty a taktéž uvařená jídla. Některé ingredience je však lepší do pokrmů přidat po rozmrazení a to je na příklad smetana. Zmrazuji upečené korpusy, neupečená těsta, maso jak syrové, tak upečené, syrové žloutky i bílky, bylinky, něktré sýry, ovoce, ovocné knedlíky, bramborové knedle i houskové, jednohubky pro náhodnou návštěvu a já nevím co všechno, no jednoduše skoro všechno. Jak Daga říká, dej vědět co chceš zmrazit ? Můj mrazák je můj velký přítel!

 
goralka
271 příspěvků 18.01.06 22:45
...

kysnuté koláče najlepšie ešte teplé, po rozmrazení prsknúť na chvílku do mikrovlnky, mňam. Udusené mäsko na guláš, polovicu dám zamraziť, potom stačí uvariť zemiaky a pridať polotovar. Alebo niečo čo jem len sama, lebo som to nenaučila jesť deti, navarím viac a zamrazím a keď ma prepadnú chute, jednoducho vytiahnem a … napríklad pľúcka a podobne


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz