Při svém putování po vlastech českých jsem jedla v Jindřichově Hradci v hotelu Concertino - Zlatá husa (doporučuji!) výborné kapří hranolky - kousky kapra (nudličky cca 1 cm šíře) obalené v těstíčku a vysmažené. Těstíčko bylo něčím ochucené a vypadalo, že je něčím zabarvené do tmava (sojovou omáčkou???). Bylo to báječné, naprosto bez kostí… Předpokládám, že vykoštěného kapra nakrájeli na nudličky a v něčem marinovali, aby drobné kostičky změkly, pak protáhli těstíčkem a fritovali. Neznáte někdo podobný recept? Prosííííím…
Kapří hranolky
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
Jenoféfo
najdi si stránku www.mrk.cz , tam si klikni na zkušenosti, pod tím se ti objeví název kuchařka ,tak na ni klikni a pak si najdi SMAŽENÍ. Najdeš tam i kapří hranolky
Asi předloni
na vánoce bylo povídání z jedné rybí restaurace a tam ukazovali recept na hranolky z kapra - vykostěné filety z kapra nakrájíme na nudličky, a naložíme do marinády ze sojové a worcestrové omáčky, chlii, koření na ryby a česneku. Potom obalíme v klasickém trojobalu a smažíme. Ale nikdy jsem to ještě nezkoušela. Ale podle popisu se sojovou omáčkou by to mohlo být ono.
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
