Mohl by mi nekdo poradit, jak se pripravuji krevety? Cerstve i mrazene? Musi se ty mrazene do salatu nejak tepelne upravit? Koukala jsem na ne v obchode a meli napsano, ze kdyz se davaji do salatu, tak se neupravuji, ale me to prijde divne. a nemate nekdo recept na krevetovy koktejl, a takovou jako by oranzovou lehce pikantni omackou? Nejlepsi je smichana s jablky. Diky moc
krevety
podívej se ZDE , jestli je to to co hledáš
Na Labužíku je přes sto receptů na krevetky, tak se na ně podívej. Jesli výrobce říká, že zmražené kravety se už nemusí připravovat, tak jsou asi uvařené. I když na příklad v Japonsku je jí i syrové a někdy i živé. U receptů je vesměs napsáno, jak se mají kravety připravit. Většinou se loupou, ale nachává se jim ocásek. Krunýřky se nazahazují, můžou se zmrazit a později se z nich připraví výborný vývar. Někdy se krevetky neloupou a uvaří se, nebo osmaží na česnekovém másle atd.
Tak znova: ja je pred pouzitim za studena vysypu ze sacku do hrnce s trochou
varici vody, znovu uvedu do varu a pak scedim a sup do salatu (k pouziti rovnou
nemam duveru, kdo vi, kdo na ne kde tlapkal )))) To mluvim o mrazenych vyloupanych
„koktejlovych“, cenove nejdostupnejsich. Pokud sahnes hloubeji do kapsy, tak
presne jak psala babi.
u nás (v ČR) je určitě cenově nejlepší koupit už předvařené, zmrazené, vyloupané krevety, nebo jenom vyloupané, zmrazené, např. v Carefouru je mají i volně na váhu. Celé, neupravené se dají taky koupit, ale cena je vyšší. Celé je nejlepší kupovat na dovolené u moře, např. Chorvatsko, přímo od rybářů a pak je dělat jenom tak v alobalové misce s máslem na grilu. Krevety a všichni „fujtajblíci“ z moře jsou naprosto geniální ingredience.
Vašku, když takhlenc mluvíš o těch ¨fujtablících¨, tak co se zde vlastně dostane koupit! I třebas zmražené. Dostanou se na př. hřebenatky? Máš pochopitelně naprostou pravdu, že jakékoliv mořské potvorky jsou nejlepší čerstvé, ale to musí být člověk blízko u zdroje Pak se mohou jíst i syrové Záleží také na dopravě, v Kanadě se ranní úlovek dal na letadlo a i přes obrovské vzdálenosti jsme jej večer měli na stole
Pardon, ale ja musim )))) - Kdyz slysim „hrebenatky“, vzdycky se
mi vybavi „Some like it hot“ a Shell
)))))))) To jen na okraj
))))))))
A sehnat se tu daji, ale spis ve specialkach a za doooost penezu (
já na něj znám jdnoduchý recept
vařené tygří krevety
rajčata nakrájet na tenké plátky a dát přes noc do trouby usušit
dresink-kečup:majonéza-1:3,cayenský pepř,citronová šťáva
salát frisé
kerblík
prokládej vrstvy salátu,dresinku,krevet a bylinek,navrch ozdob sušenými
rajčaty
tohle je základní recept a fantazii se meze nekladou-já bych třeba přidala
kapary…
co já vím, tak např. v Makru se dá koupit mražená směs mořských
plodů - krevety mušle, kalamáry, kousky chobotniček. Určitě se dá něco
podobného koupit i ve většině maga-super- hyper marketech. Já, pokud něco
podobného sháním chodím do Carefouru, kde jsem už viděl i čerstvé
hřebenatky, slávky, čerstvé krevety, chobotničky, kraby i humry.
Do určitě zasněženého Jeseníku zdraví Vašek.
Vašku moc Ti děkuji za tip. Budu muset tedy zajet do Olomouce, kde je
Carefoure (nejsem podnikatel a tak do Makra nemůžu a to je stejně někde až
v Ostravě), momentálně jsme zasněžení za kopečkama, které asi
neprojedeme Nebo si můžeme spojit kultůru s kuchyňkou a zajet si do Brna za
kamarádama, ti do Makra můžou
Ahoj, do mého milovaného města
ušetřím Ti cestu: v olomouckém Carrefouru na čerstvou hřebenatku nenarazíš, ani na jinou čerstvou rybu, jen kdyby byla nějaká akce. Chlaďák s rybkama a různýma „potfůrkama“ na ledu je v Globusu. Možná, že tam budeš úspěšná.
krevety (vyčistené, bez panciera, mrazené alebo čerstvé) obvaríš
(stačí pár desiatok sekúnd), necháš odkvapkať. Ananásový kompót
z konzervy necháš odkvapkať, pokrájaš na kúsky 1-2 cm (ak už nie je).
V miske zmiešaš, pridáš majonézu/majolku (nie tatárku!), prípadne
môžeš časť nastaviť kyslou smotanou/jogurtom, aj keď v tomto prípade to
nie je celkom ono.
Osobne pridám ešte trochu nastrúhaného muškátového orieška, prípadne
zľahka dosolím. Nechať postáť v chlade aspoň hodinu, aby sa chute
spojili.
Podávať s čerstvým chlebom, hriankami (=topinkami).
ja vím, že se tady o tom mluví, ale potřebovala bych to asi pekně polopatě:-)) V pátek jsem neodfolala a v akci jsem koupila chlazene (zmraženě se mi nezdaly, neb jsem je domu přinesla už jen vychlazené) ceé, tedy v krynýři, velké krevety. trochu jsem bojovala, zda je mam ovařit, ale už byly oranžové a zakroucené, tak jsem je jen vyloupala a snědli jsme je (byli skutečně výtečné,takové, jaké si pamatuji z francouzských rybích trhů). Jen nevím, jak poznám v runýři neuvařenou krevetu od uvařené?
Rosničko, syrové krevety jsou poddajné, barvy vesměs tmavé, mají na
příklad příčné pruhy, bývají čerstvé, nebo zamražené (nechají se
před úpravou rozmrazit). Připravují se dle receptů na syrové ktrevety.
Naopak krevety již tepelně upravené, vesměs uvařené, jsou růžové,
pevné a zakroucené, které se mohou ihned použít po dobrém omytí a
osušení a mají-li krunýřky tak po oloupání (což si však stolovník
může udělat sám). Pokud se tepelně připravují v nějakém pokrmu, tak
jenom velice krátce, protože čím déle se tepelně upravují tím tužší
se stanou.
Zatím mně nic jiného nenapadá
je to přesně, jak jsem si matně pamatovala z Francie..takže teď si budu kupovat krevetky častěji:-)))
je to přesně, jak jsem si matně pamatovala z Francie..takže teď si budu kupovat krevetky častěji:-)))
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
