Poradite mi nekdo, nejaky dobry recept, abych mohla vyzkouset misu na kynuti od Tupperware? A poradite, co vse jde pripravovat v sejkru Tupperware (jmenuje se myslim max fix). Diky moc
Miska na kynuti Tupperware
sejkr pouzivam hlavne na palacinkove testo, ktere je hned a bez zmolku. Pokud
jich delas hodne, tak sice musis treba na 2×, ale tim jak je to rychle (staci
parkrat protrepat), tak to vubec neva. Pak ho pouzivam na vsechno, kde je treba
promichat tekutinu s necim dalsim (hlavne na rychlo zahusteni polevek a omacek
moukou s vodou ci mlekem) nebo na rozslehani vajec.
Misku mam od jine firmy a porad jsem se s nim neskamaradila. Pouzit ji muzes na
jakykoliv recept z kynuteho testa (na labuzniku jich jsou stovky). Kolegyne ji
maji a pry staci pri:,–(y lehce promisit a pak postavit misu do teple vody.
Kdyz viko odskoci, tak je dobre testo trochu promichat a nechat jeste jednou
prekynout do odskoceni vika. Nevim cim to je, ale mne se to v ty moji -
neznackovy - moc nedari… Dej vedet jak se to vydarilo tobe.
Hezky den, Denda
v míse na kynutí dělám každý týden chleba - recept z Labužníka
(Domácí chléb), ale teď nevím, zda je to č. I, II nebo III. Rozhodně je
to recept od Martuldy. Ten je báječný.
Jinak v ní nechávám kynout vše a hodně v ní i míchám litá těsta.
Mísa se de facto správně jmenuje „na míchání“. Letos jsem v ní
dělala i tuková těsta na vánoční cukroví - už jsem to tady někde,
tuším, psala. Byl to diskuzní příspěvek Tupperware. Vodu do dřezu
napouštím zcela horkou (bydlím v paneláku, ta z karmy se musí trošku
zchladit studenou vodou) do výše 3 - 4 cm.
Důležité je těsto pěkně umístit po celém dně nádoby stěrkou. Nedělat
uprostřed bochánek!!!!
maxi fix je šroubovací s takovou nalévací manžetou, můžeš ho
použít i pro teplé potraviny!!! Třeba když podusím maso se zeleninou
doměkka a chci šťávu rozmixovat s tou zeleninou, lze to dělat i v tom
maxi fixu (šroubovacím)!!! Vynikající je na letní koktejly s ovocem anebo
na kávu s mlékem a drceným ledem - na té pěně pak stojí krásně kostka
cukru i 5 minut.
Vyšleháš v něm šlehačku, bílky, dá se v něm udělat těsto na
piškotovou roládu.
V tom menším, mix fixu, dělat pouze s potravinami z ledničky, jinak
může vybuchnout víko!
…tak tim to asi bude - to kynuti - ja vzdycky udelala ten bochanek doprostred. Nakonec jsem to vzdala a kynuty uz nedelam. Tak jeste jeden pokus
Ten sejkr mam doma taky, jen nevim kterej to je. To kafe tam davas studeny rovnou i s mlekem a ledem? Z bilku se v tom da uslehat i snih??? Jestli jo, tak ani nevim co mam doma za zazrak
ten maxi fix, má 750 ml a šroubovací uzávěr. Mě přijde, že je lepší. Rozhodně v něm lze vyšlehat bílky, mám odzkoušené i bílky po rozmražení z mrazáku!!!!
na 1 porci dávám: lžičku instantní kávy, lžíci ledové drti (lépe
se šlehá pěna), 100 ml polotučného mléka a až 50 ml kondenzovaného
mléka. Někdy přidám trošku vanilkového cukru, ale já nesladím, takže je
to vyjímečně. A vyšlehám.
Koktejly dělám také s ledovou drtí a ovocem, někdy přidám i jogurt nebo
měkký tvaroh, také dávám trochu kondenzovaného mléka a jeden vanilkový
cukr. Ovoce mám odzkoušené: čtvrtky jahod, ostružiny, meruňky (půlky
meruněk vyškrábu lžičkou). Skvělý je koktejl z borůvkového džemu!!!
Ten miluje můj synovec.
dekuji za ty rady, moc mi to pomaha, ja moc instrukci k tomu nedostala a ni tim padem nevim, co mam doma a jak si s tim muzu usetrit cas. Koukala jsem a mam ten sroubovaci Maxi fix. Takze v nem jde delat i s teplyma vecma? A jak mixujete to ovoce? To nejdriv nejak rozmackate? Na koktejly. Nebo ten snih. To tam date jen bilky a zatrepete? Ja jsem asi trosku natvrdla ale jen si to nechci nejak znicit svym neodbornym pristupem. DIKY za vsechny rady.
°°°° sníh - vliješ bílky, na:,–(íš „motýlka, bezpečnostní
manžetu a zašroubuješ a pak jen třepeš, nejlépe v pravidelných
intervalech nahoru a dolů. Sama ucítíš v ruce, jak se mění konzistence a
bílky "houstnou“. Trvá to max. 3 minuty. Ale chce to fakt zkoušet.
Stejný postup je i se šlehačkou. °°°° koktejly a ovoce - všeobecně
platí, že se lépe používá měkké ovoce. Jak jsem už psala: jahody
stačí na čtvrtky, maliny se „rozbijí samy“, meruňku rozpul, vyndej
pecku a lžičkou „naškrab“ dužinu - slupku tam nedávej. Banány
nakrájej na plátky - ty se ale nerozbijí celé, zůstávají drobky, které
úplně klidně vyjím.
Džemů dej cca 2 PL (borůvkový je pak krááásně fialový), dobrý je
i višňový, třešňový…
Dekuju za rady Eleeen. Tak jeste jedna otazecka: Toho motylka tam nasazujes tak, ze je „vyboulenej“ dovnitr? Nevim jak to popsat Kdy se pouziva smerem do sroubovaciho uzaveru a kdy obracene??? Diky D.
Já zase dělám v létě tuto ledovou kávu: do nádoby dám kostky ledu, lžičku rozpustné kávy, trochu vody (asi 5 lžic) a „hrkám“ nádobou tak, aby se mi vytvořila až po okraj pěna.a led byl zcela rozdrcený . Do vysoké sklenice (důležité, aby vznikl ten správný efekt) naleji mléko oslazené cukrem a po okraji sklenice přilévám pomalu pěnu z kafe. Pak jen brčko a obdiv známých, co je to za pěknou dobrůtku. Když se podaří, vznikne totiž tříbarevný efekt (bílá, tmavě hnědá a světle hnědý proužel, nahoře s pěnou)
Eleeen: zkousela jsem delate ten snih, trepala jsem snad 10 minut a bylo to jen lehce napenene… Opravdu to jde?
jestli s tím lehce třepeš zleva doprava, tak nevytřepeš nic. Ten pohyb
se těžko vysvětluje. Bílky musí „lítat“ od dna nádoby až po vrch
s motýlkem. Já si dokonce maxifix obracím vzhůru nohama (tedy víčkem
dolů) a soustavně šlehám nahoru-dolů-nahoru-dolů. Přísahám, že mám
4 bílky vyšlehané zhruba za 3 minuty. Vloni jsem tak chystala sníh na
kokosové pusinky (a že byly!!!!) a taky jsem v maxifixu ušlehala asi
15 piškotových rolád.
Upozorňuju všechny, které nemají šroubovací mix, ať NIKDY nedávají mix
fix dnem vzhůru!!!! Nešroubovací víčko to nemůže vydržet, otevře se a
veškerý obsah by byl všude kolem!!!
diky za rady, taky doma zkusim ty bilky. A jeste nam prosim prosim napis ten tvuj osvedceny recept na roladu… zrovna ji chci upect Diky moc.
Tento předpis na roládku jsem získala v olomouckém Tupperware a tímto jim děkuji!!!
Do maxi fixu dej:
1. fáze -
2 vejce (L) nebo 3 vejce (M), 6 lžic cukru krystal (n. krupice) a 4 lžíce
vařící vody), řádně uzavři a našlehej do pěny (pomůcka: až se objem
zvedne o cca 100 ml na stupnici).
2. fáze - (začni rozehřívat troubu!!!!)
12 lžic polohrubé mouky, 1/4 prášku do pečiva, 4 lžíce oleje a
pořádně ještě zašlehej, aby se vše řádně spojilo v polotekutou
piškotovou hmotu.
3. fáze -
na plech polož silikonovou podložku (ta od Tupperware má neznatelně
zvednutý kraj, takže z ní těsto neteče jako z obyčejných podložek),
vylij z maxi fixu těsto a rozetři jej do obdélníku a peč v troubě na
max. pouze do okamžiku než se zpevní střed rolády, pak ihned vyndej (když
necháš zrůžovět kraje, budou se lámat a máš po roládě).
4. fáze -
a) sroluj roládu i se sil. podložkou a nech vychladit, potom opatrně
rozmotej a plň krémem
b) cca 2 minuty po vytažení z trouby natři rychle džemem nebo marmeládou
(nebo nugetkou) a zamotej do rolády, omotej silikonovou podložkou (aby se
roláda nerozmotávala) a nechej vystydnout.
Poznámka: kdo chce kypřejší roládku ať dá 1/2 kypřícího prášku. Já to takto dělám nerada, roláda se mi kap občas zlomí. To raději upeču 2 a zamotám je postupně na sebe (abych měla větší = tlustší) válec rolády.
TO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ: CELÁ PŘÍPRAVA, ŠLEHÁNÍ A PEČENÍ TRVÁ MAX. 15 - 20 MINUT!!!!!
Přeju doboru chuť!!!
Diky Eleeenko, vyzkousim… mnam mnam - uz se tesim. Kdybys nahodou mela jeste nejake osvedcene recepty sem s nima. My si to tady s kolegynema v praci vsechny tiskneme. Kraaaasny den, D.
když já jsem nevěděla, že tu mísu mám dávat do teplé vody Díky Elenko, za navigaci i za recepty. Než to všechno vyzkouším, tak budeme mít všichni aspoň o 5 kilo víc !!!
Tak doufám, že se Vám roláda povedla, já jsem mezitím vyzkoušela různé varianty a píšu:
PERNÍKOVÁ ROLÁDA
postup stejný, změna je tato:
- poslední (12.) lžíci mouky nedávej celou, přidej 1 ČL kakaa
- kypřící prášek změň - použij kypřící prášek do perníku!!!
(obsahuje i perníkové koření)
Tuto roládu natírám džemem a nahoře dělám cákance z čokoládové polevy.
MOCCA ROLÁDA
postup je stejný, změna je tato:
- místo 4 lžic vařící vody přidám 4 lžíce turecké kávy včetně kávové sedliny
- plním nejraději kakaovým máslem
KROPENATÁ ROLÁDA (recept jsem opět získala v Tupperware Olomouc)
postup je stejný, změna pouze tato:
- k mouce přidej 1 ČL nemletého máku
- plním bílým krémem s borůvkovým džemem, na vrch dávám citronovou polevu.
JAK POUŽÍT UPEČENÉ PLÁTY JINAK????
ŘEZY!!!
Někdy upeču hned po sobě 2 pláty, rozpůlím je a slepuju nápní,
skládám na sebe na střídačku kakaový-bílý-kakaový-bílý. Vrch potřu
marmeládou, posypu mletými oříšky a dozdobím opět stříkanci bílé a
hnědé čokoládové polevy. Je to hotové za chvíli a vystačí to na
6 velkých řezů pro přátelské posezení u kávy.
Dobrou chuť!!!
ahoj všem, dovolte taky přispět mám dvě doplńující informace…hned v prvním příspěvu denda: neznačková mísa na míchání nemá vodo-vzduchotěsný uzávěr a teda plyn nemůže vyzvednout víko, když se nehromadí, ale průběžně uniká…a druhé doplnění pro eleeen „malý“ mix fix má vodo-vzduchotěsný uzávěr, to znamená, že se musí pružné víko dobře na:,–(it a mixík SE MÁ otočit právě víčkem dolů, aby se maximálně využil šlehací efekt vrtulky, která v mixíku je. Pokud dodržíte zá:,–(u, že potraviny, které mixujete nejsou teplé a taky, že nepoužijete minerální vodu (na různé míchané nápoje), která by mohla obsahovat oxid uhličitý, nemusíte se bát problému při mixování…mixík nesmí ukápnout, pokud by se tak stalo, reklamujte ho
ještě něco denda: maxi fix, to znamená ten se šroubovacím uzávěrem má vrtulku posazenou prakticky pokaždé „důlkem“ dovnitř, neboť tím se vytvoří o trošičku větší prostůrek pro šlehání v té „menší“ vrchní části (myšleno pod víkem). Otočení vrtulky opačně se používá v podstatě jen jako „síto“ na větší kousky ovoce a pod…myslím např., že si nechaš louhovat ovoce, nebo bylinky a to buď v lihu nebo v minerální vodě atd atd…a pak teprve sleješ (využiješ právě toho „síta“ vytvořeného z vrtulky)..a můžeš pokračovat vyndáním pevných částí, zase tekuté vrátit a pokračovat v mixování atd atd…používá se to méně, ale dá se to…
Líčíte tady moc hezké věci. Ale jak se k nim dostanu, když nikoho od nich neznám? To mám na internetu napsat, že chci nějakého dealera a on se mi přihlásí? Nikdo tady není dealerem? Já nechci na žádnou převáděcí akci ani nechci být hostitelkou, jen bych si něco koupila, když to tady tak hezky popisujete
Jeno: ano, tyto výrobky se prodávají formou domácích prezentací, právě kvůli předvedení a vysvětlení jak s výrobkem pracovat. Na tvuj podnět přiznávám, že jsem poradkyní fm. tupperware už několik let, pokud mohu.. mohu podat případné další informace o tom jak postupovat, kde se dostat k informacím atd.
Naděnko,
ty seš prostě kouzelná Všechno si pilně tisknu a zakládám, protože
až budu chtít kuchtit tak na 100% nepojede internet při mém štěstí Asi si
za chvíli pořídím složku Tupper abych to měla kam dávat hihi
Já mám doma taky spoustu výrobků Tupper a jsem moc spokojená
Nadíšku mnohokrát díky, ještě že tě tu máme
ty seš taková naše odbornice a náš rádce
děvče, já se snad začnu stydět!!!
Je vidět, žes našla recept na roládku. Konečně budeš vědět, jak máš
ještě svůj MAxi fix využít na maximum, že? ;-DDD
Díky za uznání, já jsem jen nerada, když někdo něco má nebo něco
dostane a nejde mu to, tak že většinou pak pomlouvá a dobrý pomocník
leží zaprášený na dně skříně.
Jen díky tady zdejším holkám, které jsou chytré a chtějí vědět, znát
a využívat jsem se tak rozkecala, takže dík patří hlavně jim!!!
Ač jsem na Labu docela nová, ať kouknu, kam kouknu, všude spousta rad a postřehů od tebe. A ač si myslím, že si s hrnci a vařečkami a jiným kuchyňským harampádím poměrně rozumím, některé tvoje postřehy dovedly toto porozumění až k dokonalé harmonii. Takže ti aspoň za sebe moc moc moc děkuju a prosííííím - pokračuj v tom a buď pořád taková, jaká jsi.
aktualni recept : 500 g polohrube mouky+ asi 200 g na „tuzsi“ testo,
250 ml mleka, 125 g hery, 100 g cukru,kostka drozdi, vanilk.cukr, 1 cele
vejce+zloudek, rozinky,mandle - to uz patri k maz.automaticky.
pripravis kvasek: odlijes z mlecka,trochu cukru k tomu a drozdi. ke zbytku
mleka v mixiku, neb tam jsi ho odmerila, pridas vajicka, rozinky a rozpusteny
tuk.
do misy das mouku, sul, cukr a vanilkovy cukr, zavres, zamichas. do smesi pridas
obsah mixiku a zapracujes, ne prilis dlouho, pak dosypavas mouku, aby testo bylo
tuzsi, to uz mas jiste bochanek, misu zavri a cekej na prvni otevreni, znovu
sterkou zapracuj, pak znovu zavri a pockej,az se misa „ozve“.
vytvaruj dva bochanky, potri vajickem a navrch udelej zarezem krizek. ten udelej
pokazde, ne kvuli nabozenskemu presvedceni,ale je to „kominek“ kudy proudi
ven teply vzduch, jednoduse je lepsi cirkulace pokud mas rada, pridej
i mandle.
dekuji za recept na mazanec. Nejak mam problemy s miskou na kynuti. Kvasek
jsem delala jak v Fixu tak v hitparadce, dale jsem zkousela cerstve i susene
drozi a vzdycky kdyz jsem ho delala v misce na kynuti, tak se mi nepodarilo.
Bylo lepkave a vodnate. Vyzkousela jsem vice receptu a dopadne to vzdy stejne.
Kdyz to stejne testo zadelam klasicky, je dobre. Nevim kde delam chybu. Davam to
vykynout do tepla ale je to jak napenene.
Krasne velikonoce
verim, ze je zde hodne receptu na kynute testo, ale presto jeste jednou ti
popisu jak jej delavam ja: ingred.jsou: 500 g hladke mouky, do ni trochu soli,
250 ml mleka a 125 ml oleje, asi lzicka cukru (ja davam krystal) a
drozdi-kostka, mam nejradeji noli.
cast mlecka, asi 100 ml odlej z namerene davky, mirne ohrej a pridej cukr.
uzavri, odvzdusni a zatrepej celou hitparadou,at se vse spoji a nech
stat…misticka se ozve sama…do hladke mouky pridej sul, zamichej a teprv pak
do dulku v mouce vlej zbytek mleka,olej a kvasek. nadobu uzavri, odvzdusni ,
nech ve vodorovne poloze a zacni „krouzit“ jemne, pomalu pridavej na
intenzite, protoze pokud hned „mlatis“ celou misou, tak se tekuta cast
rozleti po misce a mouka se nalepi a vypada to usmudlane. misku protrepej az
uslysis jak bochanek boucha o steny, misu otevri, sterkou stahni boky a zase po
uzavreni krouzivym pohybem vytvor bochanek. pak otevri, sterkou testo
„roztlac“ na cele dno, aby se testo dostalo do kontaktu s teplem co
nejvetsi plochou…uzavri, odvzdusni a pokud chces, postav misu do teple vody,
ale ne horke! misa ti „rekne“ kdy bude testo hotove…ja obvykle to testo
stahnu sterkou jeste jednou jakobych ho misila, ale jen zlehka a jeste jednou ho
uzavru v mise a necham chvilku kynout. vysledkem je opravdu hladke testo, ktere
lze pouzit ke krasne tenkemu vyvaleni na podlozce. to jsou pak rohlicky, sneci,
nebo i pizza…nebo satecky nebo…da se toho delat hodne. jsem opravdu
zvedava, jestli budes spokojena. a pokud by se ti to nepovedlo ani podle me
instruktaze, tak ti ho snad zamicham sama
diky za pomoc. Ja musim vyzkouset ten tvuj novy recept. Chvili mi to ale bude trvat. Ted jedu na skoro mesic pryc, ale pak bych chtela udelat nejake rohlicky plnene nebo neco podobneho a kdyz mi to ani ted nevyjde, tak uz nevim
…po nejake dobe jsem si precetla,co jsem zde napsala …a ted vidim, ze do oddeleneho mleka jsem „nepridala“ kvasnice…ale pevne verim, ze ty je tam pridas…vypadlo mi to, je jasne, ze jde o pripravu kvasku, dekuji
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
