Nenarocna a dobra masova pochoutka pro oslavu

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Yvette
704 příspěvků 19.01.05 20:38
Nenarocna a dobra masova pochoutka pro oslavu

Prosim, labuznici a labuznice, poradte mi nejaky dobry recept na veprove maso, kureci prsa, ktere jak se rika „soupne jenom do trouby ". A hlavne, at je toho moc, tak pro 20 osob. Chystam oslavu a nevim, co jednoducheho a dobreho ukuchtit. Vsichni chteji gulas, ten bude, ale chci je prekvapit jeste necim navic. Momentalne mam v hlave "seno“ a nic mne nenapada. Predem moc a moc dekuji.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
kamilio
550 příspěvků 20.01.05 00:03
... a což tak něco z bůčku?

Vzpoměl jsem si, že na Labu je několik dobrých a ne složitých úprav vepřového masa a bůčku. Zkus třeba toto nebo tohle nebo tohleto.

 
Alice
104 příspěvků 20.01.05 09:05
Napad

Ja bych asi kupila bud krkovicku nebo kotlety vcelku, prorizla a naplnila kurecim, parkem a slaninou (kureci bud prso vcelku, parek dovnitr, slaninou omotat, nebo umlit kureci, slaninu na kosticky a doprostred parek (muzes pridat hrasek, kapii, zampiony atd.) Posypat oblibenym korenim (grilovaci, provensalske…) nejdriv dusit (v troube podlit a pect prikryte) a pak dopect(odkryt). Krajet na platky a podavat od tepleho po studene - pokud chces podavat jen teple, udelat sosik (pect se spoustou cibule a zahustit moukou) Jde to udelat asi na milion zpusobu :o))

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 20.01.05 09:45
řízečky

nám se na domácích oslavách osvědčily malé řízečky - jen tak to packy a kousat s troškou chleba
vím, je celkem pracné asi je obalovat, ale opravdu je to na akce celkem vhodné - i teplé i studené

případně - tím ale nesplňuji zadání - kuřecí křídla nebo špalíčky, naložené den dopředu v nějaké mňam marinádě a pak jen opečené - taky do ruky - i teplé i studené

příjemnou oslavu, ať se vydaří!

 
meisje
580 příspěvků 20.01.05 12:15
...

Ja jsem pred nejakym patkem z jineho serveru obslehla recept na: alobalove koule - jakkykoliv platek masa /kure ci veprove/ rozklepat, pomaznout horcici, nebo jen posypat grilovacim korenim a na platek navrsit, par kolecek klobasky, ci kousek slaniny, syra, papriky, zampionu,cibule - proste cokoliv je doma nakrajet na drobno a navrsit ruznorodou smesku - pikantnejsiho razeni je nejlepsi.Navrsit - zamotat, naplneny a zamotany platek zabalit do alobalu - udelat kouli. Co koule to host, koule vysazet na plech, a nechat upect - pecu asi jednu hodinku. Ma to vyhodu, ze se to da pripravit predem a kdyz hoste dorazi zapnu troubu a teple koule pak rovnou podavam s chlebem apod.. Me se to pri oslave moc osvedcilo, ma to i tu vyhodu, ze se to dela samo - nemusite se o to starat a je cas se venovat hostum

 
Labužník Bery02
58 příspěvků 20.01.05 12:52
Grilované krůtí prsa

Měla jsem 1,5 krůtích prs, které jsem nakrála na tenké plátky a nechala je přez noc marinovat v pikantní marinádě od Vitany,přidala jsem trošku soli a olivový olej.Druhý den jsem to napichovala na otáčcí jehlu a to :maso,plátek anglické,kolečka cibule a červená kápie.Napěchovala k sobě a dala na otáčecí gril na 200°na 70 minut.Fanta­ziechutné a šťavnaté.

 
Yvette
704 příspěvků 20.01.05 22:07
Labuznici,

ja vam chci mocky podekovat za rady, ktere jste mi poskytli. Urcite si neco z vasich receptu a napadu vyberu. Diky.

 
lvice
148 příspěvků 21.01.05 12:28
Pochoutka na oslavu

Na domácí oslavě jsem měla velký úspěch s malými masovými karbanátky. Dělaly jsme to s dcerou pro 10 lidí, pro 20 bych to dělat nechtěla. Zakoupila jsem v supermarketu 3-4 šišky mletého neochuceného krůtího masa (tuším že se jmenuje měšťanské). Má tu výhodu že se tolik nevypeče. Po rozmrznutí jme do každé zvlášť přidaly vejce, sůl, pepř,sekanou cibuli, trochu zahustit strouhankou. Každou šišku jsme dále ochutily jinak. První - majoránka,česnek; druhá - oregáno; třetí - kukuřice z plechovky( ta chutnala nejvíc). Postupně jsme z toho nadělaly a usmažily mraky karanátků ve velikosti kuličky jako větší vlašský ořech, trochu rozplácnout. To vše den předem. Před oslavou jsme nakrájely ledový salát, papriku, rajčata,cibul­ku,salátovku, zakáply olejem,octem,o­solily a přisladily. Rozprostřely na ploché mísy, na to před podáváním navršily ohřáté karbošky a podávly s chlebem a dvěma druhy majonézové omáčky. Tolik rada nepotřebná. Dvacet lidí bych asi krmila třeba kuřecí kapsou - kuřecí řízek se rozklepe, osolí, poklade šunkou nebo pikantním salámem (nebo obojím)sýrem, třeba i kusem vajíčka, hráškem, kapií…přeloží se to spíchne, obalí ve škrobové moučce, osmaží, dodusí. Připravit předem a ohřít. Nebo co takhle domácí tlačenku, někde tady byl dobrý recept, ale nedávat ji stydnout do ,,nohavice" ale do pekáče jako sulc. Moc se mi líbí ty alobalové koule. To jistě brzy vyzkouším.

 
Eja
3811 příspěvků 21.01.05 14:41
Yvette,

mám vyzkoušené "tohle ":http://www.labuznik.com/recipe.php?… - studené i teplé.

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 23.01.05 11:16
Yvette,

pochlubíš se, jak jsi dopadla?

 
Yvette
704 příspěvků 27.01.05 04:39
Lucianko,

to vis, ze se pochlubim, ale ta oslava bude az na jare, ale uz ted koukam, co budu chystat, varit apod. Ale urcite informace podam, kladne popr. i zaporne .

 
Eja
3811 příspěvků 27.01.05 08:19
Yvette,

vím, že se ptáš na něco masového, ale mám vyzkoušené, že vůbec nejrychleji jako pohoštění mizí tohle .

 
Jenofefa
1315 příspěvků 27.01.05 10:16
Předpokládám, že se nechceš udřít

Dělala jsem pro velký počet lidí následující: na hluboký plech (pekáček) do trouby jsem nakladla potřebný počet řízků (vykoštěných kotlet, kuřecích řízků), osolených a okořeněných (pepř, bylinky), na to dala různé dobrůtky podle momentální situace: kuřecí jatýrka, žampiony, nivu, anglickou slaninu, pikantní salám typu uherák nebo čabajka, kolečka pórku nebo cibulky - samostatně nebo v kombinaci podle chuti, navrch zasypala strouhaným sýrem (typ ementál ale i jiný) a celé za studena podlila šlehačkou (na dvacet porcí by musely být asi dvě), aby maso bylo zalité odspodu a sýr byl nad tím suchý, a vrazila tak na 45 minut až hodinu do trouby. Šlehačka se vypeče a zůstane jen takové dobré blátíčko okolo, nemusíš u toho stát a hlídat (jen ke konci dohlédnout, aby se příliš nevysmahlo) a dá se to připravit dopředu. Ať se oslava povede!

 
Yvette
704 příspěvků 30.01.05 02:07
Jenofefko,

diky za fantasticky tip a napad. Ja sice obcas nejake ty napady v me hlave objevim, ale nevim, pro ktery se rozhodnout a tak davam radeji prednost receptum vyzkousenym lidmi, kteri je maji vyzkousene. Recept vypada moc „mnam“ a uz se moc tesim az ho vyzkousim.
Jenko, mej se moc hezky a at se Ti dari .

 
esmeralda
4813 příspěvků 30.01.05 07:18
Nenáročná a dobrá masová pochoutka pro oslavu

Jeno, něco podobného dělá moje kamarádka, takže jsi vyzradila její tajemství. Teď se můžu chlubit cizím peřím. Dej prosím ten recept na Labužníka, ať si ho můžeme zařadit mezi oblíbené. Je to opravdu vynikající krmě.

 
Yvette
704 příspěvků 30.01.05 16:53
Jenko,

souhlasim s Esme, prosiiiim dej ten receptik do Labuznika. Ja budu mezi prvnimi, ktery si jej vlozi mezi „oblibene“.
To je recept, na ktery jsem myslela. Pripravit indegredience a supky do trouby. Jenofefko, predpokladas velice spravne, ze se nechci udrit.
Oslava ma byti az sice v dubnu, ale ja si nektere pokrmy chci vyzkouset jeste pred tim, az zase pak nezmatkuji, jak na to.
Jenko, Esme, mejte se moc prima a vareni, at jde vam od ruky…

 
Jenofefa
1315 příspěvků 30.01.05 21:28
Pepíček mi ušetřil práci

a ten samý den, co jsem psala svůj příspěvek, dal - asi ne úplně náhodou - tenhle recept na Labužníka „Plněné kotlety zapékané ve šlehačce
":http://www.labuznik.com/recipe.php?… Jedná se jen o různé variace stejného předpisu, tak tam ten svůj již nebudu dávat, aby tam nebyl duplicitně. Ty variace jsou skutečně "co dům dal“ a fantazii se meze nekladou. Mně se to osvědčilo.

 
Yvette
704 příspěvků 30.01.05 22:29
Jenko,

dekuji za upozorneni na Pepickuv recept. Uz je v mych oblibenych a co nejdrive jej vyzkousim. A uz se tesim az timto pokrmem provonim nasi chaloupku.
Jenofefko, mej se moc hezky.

 
kamilio
550 příspěvků 31.01.05 13:26
...a další možnost

Yvette, zkus se ještě podívat tady .

 
Cuso
345 příspěvků 31.01.05 16:36
Yvette

Možno aj tá živánska čo sme sa o nej bavili vcera, by bola riešenie, hlavne ten recept s vinom

 
Yvette
704 příspěvků 01.02.05 02:02
Kamilio,

koukala, vytiskla, cim vice jidla tim lepsi. Zroutu bude az, az…
Diky a mej se hezky.

 
Yvette
704 příspěvků 01.02.05 02:03
Cuso,

to vis, ze ta zivanska je take moznost a urcite asi i bude. Jak jsem se zminila ke Kamilio, cim vic chodu, tim lepsi. Na tu zivanskou jsem se koukala a zamlouva se mi, takze abych si tyden pred oslavou vzala dovolenou a zacala s vyvarovanim .
Tu zivanskou vsak udelam stejne jeste pred oslavou, aby muz nemamral, ze ji ode mne nedostal.
Cuso, mej se moc hezky a diky.


Reklama

 Váš příspěvek
Další témata z kategorie

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz