Recept Zemiakovo-syrovo-mrkvové pagáče

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zemiakovo-syrovo-mrkvové pagáče

Postup

Do misky dáme vlažné mlieko (len trooošku zohriate, takmer studené), 2 PL cukru a droždie. Necháme chvíľku postáť, kým droždie vypláva na povrch.

Pridáme hladkú múku, tuk, zemiaky, 150 g syra, 2 žĺtky, mrkvu, soľ a vypracujeme cesto.

Misku prikryjeme utierkou a cesto necháme 20 minút odpočinúť (kysnúť).

Vykysnyté cesto prenesieme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme ho na hrúbku 0,5 cm. Potom cesto potrieme rozpusteným maslom a posypeme zvyšnými 150 g syra. Preložíme a opäť rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Celú plochu rozvaľkaného cesta opäť potrieme maslom (syrom už neposýpame) a preložíme. Teraz necháme cesto 20 minút pod utierkou odpočinúť. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a okrúhlou formičkou s priemerom 4,5 cm vykrajujeme pagáčiky. Na povrchu pagáčikov môžeme urobiť mriežku. Pagáče ukladáme na vymastený plech, kde ich potrieme rozhabarkovaným vajcom. Posypeme rascou, zaatarom, alebo hrubou soľou.

Pečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňov Celzia cca 20 minút (záleží od typu rúry).

Recept je z kategorií: Slané koláče Teplé předkrmy


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.01.13 vloženo
  • 6147x zobrazeno

Ingredience

  • 1,5 dl mlieka
  • 50 g čerstvého droždia
  • 2 PL kryštáľového cukru
  • 500 g hladkej múky
  • 200 g uvarených, ošúpaných a najemno postrúhaných zemiakov
  • 300 g najemno postrúhaného tvrdého syra (150 g do cesta, 150 g medzi vrstvy cesta pri prekladaní cesta)
  • 250 g tuku
  • 1 surová mrkva
  • 2 žĺtky
  • 2 ČL soli (podľa chuti)
  • maslo na potieranie vyvaľkaného cesta
  • 1 vajce na potretie pagáčov
  • rasca, zaatar, hrubá soľ na posypanie pagáčov

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 26.01.13 15:41

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Zemiakovo-syrovo-mrkvové pagáče

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Lyduska
351 příspěvků 26.01.13 18:40

Tuk v ingredienciách a v postupe pridaný :)

 
Lyduska
351 příspěvků 26.01.13 18:02

Ja som zabudla do ingrediencií aj do postupu uviesť 250 g tuku a neviem ako to napraviť. Nevie, prosím, niekto poradiť?

 
Zuzka1973
2192 příspěvků 26.01.13 16:05

To vypadá moc dobře, ukládám a díky :kytka:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz