Recept Vejce natvrdo zapékaná na topince

Lucemburská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Krajíčky bílé housky opečeme na pánvičce, potřeme máslem, poklademe na tvrdo uvařenými a na plátky nakrájenými vejci, osolíme, potřeme hustým bešamelem, ve kterém je zamíchán syrový žloutek (v kastrolku si uděláme z másla a hladké mouky bělavou zásmažku, zalijeme mlékem, do zhoustnutí na plotně vymícháme, přisolíme, odstavíme a vmícháme 1 žloutek). Takto pokrytou topinku posypeme ustrouhaným sýrem a dáme do teplé trouby na několik minut svrchu zapéci. Topinky jsou chřupavé a chutné. Podáváme je teplé s čajem. Pro změnu můžeme hotové topinky posypat strouhanou syrovou mrkví, pažitkou nebo cibulí.

Recept je z kategorií: Toasty a topinky

Nahlásit recept

  • 22.10.02 vloženo
  • 4735x zobrazeno

Ingredience

  • 8 krajíčků bílé housky
  • 4 vejce na tvrdo
  • 2 dkg másla
  • 2 dkg hladké mouky
  • 1/8 l mléka a 1 syrový žloutek
  • 2 až 3 dkg strouhaného sýra
  • sůl, zelená petrželka
  • 6 až 8 dkg másla na housku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vejce natvrdo zapékaná na topince

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz