Recept Zapékaný lilek po provensálsku - Gratin d´aubergines provencale

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Lilky omyjeme, odkrojíme stopky a lilky podélně nakrájíme na asi centimetrové plátky. Plátky posolíme a necháme půl hodiny vypotit. Pak je krátce omyjeme, osušíme a na oleji z obou stran zprudka osmažíme. Dáme stranou a necháme vychladnout. Spařená a oloupaná rajčata dáme do kastrolu na olivový olej (případně na olej vyklopíme rajčata z plechovky), přidáme jemně posekaný česnek a nasekané bylinky a dusíme do zhoustnutí. Pokud jsou rajčata příliš kyselá, opatrně přisladíme. Osolíme, opepříme. Do zapékací mísy dáme část rajčatové směsi a na ni rozložíme plátky lilků, které hustě posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. A opakujeme - rajčata, lilky, sýr - až do spotřebování surovin. Končíme lilky a sýrem. V troubě vyhřáté na 180 stupňů zapékáme 20 minut. Výborné horké i studené.

Nahlásit recept

  • 06.09.12 vloženo
  • 1343x zobrazeno

Ingredience

  • 2 střední lilky
  • 2 lžíce hrubé soli
  • olej na smažení
  • 6 velkých rajčat (nebo 1 plechovka)
  • 3 stroužky česneku
  • hrst listů bazalky
  • pár snítek tymiánu
  • hrst plocholisté petrželky
  • 200 g sýra gruyére nebo čedaru
  • sůl
  • pepř
  • cukr, je-li potřeba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékaný lilek po provensálsku - Gratin d´aubergines provencale

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zapékaný lilek po provensálsku - Gratin d´aubergines provencale

blahomyr13
27 příspěvků 7.9.12 19:18

Sakra, z nadšení nad bezvadným receptem a skvělou baštou je ostuda. Že to počítač nevyřadil? Omlouvám se, holt začínám, ale slibuju, že si budu dávat větší pozor :oops:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hraběnčiny řezy

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz