Recept Zapékaný lilek po provensálsku - Gratin d´aubergines provencale

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Lilky omyjeme, odkrojíme stopky a lilky podélně nakrájíme na asi centimetrové plátky. Plátky posolíme a necháme půl hodiny vypotit. Pak je krátce omyjeme, osušíme a na oleji z obou stran zprudka osmažíme. Dáme stranou a necháme vychladnout.
Spařená a oloupaná rajčata dáme do kastrolu na olivový olej (případně na olej vyklopíme rajčata z plechovky), přidáme jemně posekaný česnek a nasekané bylinky a dusíme do zhoustnutí. Pokud jsou rajčata příliš kyselá, opatrně přisladíme. Osolíme, opepříme.
Do zapékací mísy dáme část rajčatové směsi a na ni rozložíme plátky lilků, které hustě posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. A opakujeme - rajčata, lilky, sýr - až do spotřebování surovin. Končíme lilky a sýrem.
V troubě vyhřáté na 180 stupňů zapékáme 20 minut.
Výborné horké i studené.


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.09.12 vloženo
  • 1099x zobrazeno

Ingredience

  • 2 střední lilky
  • 2 lžíce hrubé soli
  • olej na smažení
  • 6 velkých rajčat (nebo 1 plechovka)
  • 3 stroužky česneku
  • hrst listů bazalky
  • pár snítek tymiánu
  • hrst plocholisté petrželky
  • 200 g sýra gruyére nebo čedaru
  • sůl
  • pepř
  • cukr, je-li potřeba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékaný lilek po provensálsku - Gratin d´aubergines provencale

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
blahomyr13
27 příspěvků 07.09.12 19:18

Sakra, z nadšení nad bezvadným receptem a skvělou baštou je ostuda. Že to počítač nevyřadil? Omlouvám se, holt začínám, ale slibuju, že si budu dávat větší pozor :oops:

 
Bento
794 příspěvků 07.09.12 01:39

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz