Recept Zapékaný lilek po provensálsku - Gratin d´aubergines provencale

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Lilky omyjeme, odkrojíme stopky a lilky podélně nakrájíme na asi centimetrové plátky. Plátky posolíme a necháme půl hodiny vypotit. Pak je krátce omyjeme, osušíme a na oleji z obou stran zprudka osmažíme. Dáme stranou a necháme vychladnout.
Spařená a oloupaná rajčata dáme do kastrolu na olivový olej (případně na olej vyklopíme rajčata z plechovky), přidáme jemně posekaný česnek a nasekané bylinky a dusíme do zhoustnutí. Pokud jsou rajčata příliš kyselá, opatrně přisladíme. Osolíme, opepříme.
Do zapékací mísy dáme část rajčatové směsi a na ni rozložíme plátky lilků, které hustě posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. A opakujeme - rajčata, lilky, sýr - až do spotřebování surovin. Končíme lilky a sýrem.
V troubě vyhřáté na 180 stupňů zapékáme 20 minut.
Výborné horké i studené.



Nahlásit recept

  • 06.09.12 vloženo
  • 1171x zobrazeno

Ingredience

  • 2 střední lilky
  • 2 lžíce hrubé soli
  • olej na smažení
  • 6 velkých rajčat (nebo 1 plechovka)
  • 3 stroužky česneku
  • hrst listů bazalky
  • pár snítek tymiánu
  • hrst plocholisté petrželky
  • 200 g sýra gruyére nebo čedaru
  • sůl
  • pepř
  • cukr, je-li potřeba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékaný lilek po provensálsku - Gratin d´aubergines provencale

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
blahomyr13
27 příspěvků 07.09.12 19:18

Sakra, z nadšení nad bezvadným receptem a skvělou baštou je ostuda. Že to počítač nevyřadil? Omlouvám se, holt začínám, ale slibuju, že si budu dávat větší pozor :oops:

 
Vložit nový komentář


Dnes doporučujeme: Velký steak z krkovice





Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz