Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
blahomyr13 Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Lilky omyjeme, odkrojíme stopky a lilky podélně nakrájíme na asi centimetrové plátky. Plátky posolíme a necháme půl hodiny vypotit. Pak je krátce omyjeme, osušíme a na oleji z obou stran zprudka osmažíme. Dáme stranou a necháme vychladnout. Spařená a oloupaná rajčata dáme do kastrolu na olivový olej (případně na olej vyklopíme rajčata z plechovky), přidáme jemně posekaný česnek a nasekané bylinky a dusíme do zhoustnutí. Pokud jsou rajčata příliš kyselá, opatrně přisladíme. Osolíme, opepříme. Do zapékací mísy dáme část rajčatové směsi a na ni rozložíme plátky lilků, které hustě posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. A opakujeme - rajčata, lilky, sýr - až do spotřebování surovin. Končíme lilky a sýrem. V troubě vyhřáté na 180 stupňů zapékáme 20 minut. Výborné horké i studené.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zapékaný lilek po provensálsku - Gratin d´aubergines provencale
27 příspěvků 7.9.12 19:18
Sakra, z nadšení nad bezvadným receptem a skvělou baštou je ostuda. Že to počítač nevyřadil? Omlouvám se, holt začínám, ale slibuju, že si budu dávat větší pozor
http://www.labuznik.com/recipe.php?…