Recept Zapečený kastrůlek ze sladkých máslových brambor

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapečený kastrůlek ze sladkých máslových brambor

Úvod

Dobromysl prida pikantnost sladkym bramboram. Vyborne na tomto recepte je, ze se muze pripravit dva dny dopredu. *Cerstve chlebove drobecky lze pripravit v robote se sekacimi nozi, nebo mixeru (prectete si jaky druh mixeru mate, nektere se nemaji pouziva

Postup

V hrnci s osolenou vodou uvarit brambory do mekka (asi 9 minut). Brambory slit a rozmackat je mackadlem na brambory (+ silne muzske ruce).

Predehrat troubu na 190 St C. V malem kastrolku rozehrat 120 g masla asi 5 - 7 minut do zlato hnede barvy, kastrolek odstavit a pridat k nemu 2 lzice dobromyslu. Do brambor vmichat mleko, maslo s dobromyslem, smes osolit a opeprit a vlozit do dvoulitrove zapekaci misky, nebo kastrolku. V tomto stadiu se smes muze prikryta skladovat v chladnicce az po dva dny. Strouhanka se musi posypat az pred pecenim a pokrm z chladnicky se musi pect o 10 - 15 minut dele.
V misce smichat chlebove drobecky se dvema zbyvajicimi lzicemi rozpusteneho masla, trochou soli, pepre a zbytkem dobromyslu. Dobre promichat a rozdelit nahoru brambor.

Pect neprikryte do te doby, nez pokrm zacne po okrajich bublat na strouhanka se zbarvi do zlatohneda, asi 30 - 40 minut. Kdyby se pokrm barvil prilis rychle, tak jej volne prikryt alobalem. Po upeceni vyjmout z trouby a nechat odkryte 10 minut odpocinout pred podavanim,


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.09.10 vloženo
  • 1836x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 60 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg sladkych brambor oloupanych a nakrajenych na 2.5 cm kostky
  • 500 g brambor vhodnych na kasi, oloupanych a nakrajenych na 2.5 cm kostky
  • 120 g rozpusteneho masla + dve lzice na vymasteni
  • 2 1/2 lzic posekaneho dobromyslu
  • 370 ml sehrateho plnotucneho mleka
  • hruba morska sul a cerstve pomlety pepr
  • hrnek cerstvych drobecku chleba bez kurky,*

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečený kastrůlek ze sladkých máslových brambor

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 27.09.10 16:04

Hokaido dyni mam ve velke oblibe a na priklad polevka z ni pripravena je moc dobra. Vyborny napad takto nahradit sladkou bramboru (rekla bych, ze chutove tato varianta musi byt bezesporu lepsi). Martine, dekuji Ti za vyzkouseni receptu…

 
martin_etzl
280 příspěvků 26.09.10 22:10

Dnes jsem uvařil a protože jsem neměl sladké brambory, použil jsem dýni Hokaido, upečenou v troubě. Bylo to vynikající podzimní jídlo.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz