Recept Zapečený kastrůlek ze sladkých máslových brambor

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapečený kastrůlek ze sladkých máslových brambor

Úvod

Dobromysl prida pikantnost sladkym bramboram. Vyborne na tomto recepte je, ze se muze pripravit dva dny dopredu. *Cerstve chlebove drobecky lze pripravit v robote se sekacimi nozi, nebo mixeru (prectete si jaky druh mixeru mate, nektere se nemaji pouziva

Postup

V hrnci s osolenou vodou uvarit brambory do mekka (asi 9 minut). Brambory slit a rozmackat je mackadlem na brambory (+ silne muzske ruce).

Predehrat troubu na 190 St C. V malem kastrolku rozehrat 120 g masla asi 5 - 7 minut do zlato hnede barvy, kastrolek odstavit a pridat k nemu 2 lzice dobromyslu. Do brambor vmichat mleko, maslo s dobromyslem, smes osolit a opeprit a vlozit do dvoulitrove zapekaci misky, nebo kastrolku. V tomto stadiu se smes muze prikryta skladovat v chladnicce az po dva dny. Strouhanka se musi posypat az pred pecenim a pokrm z chladnicky se musi pect o 10 - 15 minut dele.
V misce smichat chlebove drobecky se dvema zbyvajicimi lzicemi rozpusteneho masla, trochou soli, pepre a zbytkem dobromyslu. Dobre promichat a rozdelit nahoru brambor.

Pect neprikryte do te doby, nez pokrm zacne po okrajich bublat na strouhanka se zbarvi do zlatohneda, asi 30 - 40 minut. Kdyby se pokrm barvil prilis rychle, tak jej volne prikryt alobalem. Po upeceni vyjmout z trouby a nechat odkryte 10 minut odpocinout pred podavanim,


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.09.10 vloženo
  • 1845x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 60 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg sladkych brambor oloupanych a nakrajenych na 2.5 cm kostky
  • 500 g brambor vhodnych na kasi, oloupanych a nakrajenych na 2.5 cm kostky
  • 120 g rozpusteneho masla + dve lzice na vymasteni
  • 2 1/2 lzic posekaneho dobromyslu
  • 370 ml sehrateho plnotucneho mleka
  • hruba morska sul a cerstve pomlety pepr
  • hrnek cerstvych drobecku chleba bez kurky,*

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečený kastrůlek ze sladkých máslových brambor

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 27.09.10 16:04

Hokaido dyni mam ve velke oblibe a na priklad polevka z ni pripravena je moc dobra. Vyborny napad takto nahradit sladkou bramboru (rekla bych, ze chutove tato varianta musi byt bezesporu lepsi). Martine, dekuji Ti za vyzkouseni receptu…

 
martin_etzl
280 příspěvků 26.09.10 22:10

Dnes jsem uvařil a protože jsem neměl sladké brambory, použil jsem dýni Hokaido, upečenou v troubě. Bylo to vynikající podzimní jídlo.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Houbová smaženice Houbová smaženice
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz