Recept Bramborovo-kuřecí, křupavý a voňavý zapečený kastrůlek

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborovo-kuřecí, křupavý a voňavý zapečený kastrůlek

Postup

Předehřát troubu na 150°C. Poskládat polovinu brambor v jedné vrstvě do trochu vymazaného velkého pekáče a pokrýt je polovinou cibule. Posypat polovinou tymiánu a osolit a opepřit. Rozehřát máslo na pánvi, přidat slaninu a kuřecí kousky. Osmažit je za častého míchání po všech stranách do křupava. Pomocí děrované naběračky přendat kuče a slaninu do zapékací misky. Uschovat tuk na pánvi. Nasypat zbývající tymián na kuře, osolit ho a opepřit, posypat ho zbytkem cubule a nahoru pěkně poskládat bramborové plátky tak, aby se trochu překrývaly. Ochutit. Nalít vývar do pakáče, přidat bobkový list a povrch potřít uschovaným tukem z pánve. Těsně přikrýt poklicí a péct po 2 hodiny, až je kuře velice měkké. Předehřát gril, sundat poklici a postavit pakáč pod gril na tak dlouho, až brambory hnědnou z stávájí se křupavými. Vyjmout bobkový list a podávat horké.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 04.08.03 vloženo
  • 12578x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • máslo na vymaštění
  • 1 kg brambor na pečení, oloupaných a nakrájených na 5mm plátky
  • 2 velké cibule, rozkrojené napůl a potom na tenké plátky
  • 1 lžíce posekaného čerstvého tymiánu, nebo 1 lžička sušeného
  • 2 lžíce másla, nebo vepřového výpeku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 velké plátky slaniny, posekané
  • 4 kuřecí nohy rozkrojené v kloubu na stehýnka (vrchní část nohy) a paličky (spodní část nohy)
  • 600ml kuřecího vývaru
  • 1 bobkový list
  • sůl a pepř
  • BUDE ZDE OBRÁZEK

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborovo-kuřecí, křupavý a voňavý zapečený kastrůlek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Milá Ejo...

úplně s Tebou souhlasím, zajisté lze přidat česnek a kuřátko jím provonět. Česnek také miluji ;-o)

Eja
3852 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi,

já už Tě poznám i podle názvu receptu - když jsem viděla tento, tak jsem si byla jistá, že je od Tebe. Mňam, to je zase lahůdka. Já jsem takový česnekový maniak, asi bych to ještě nepatrně ovoněla česnekem.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz