Recept Žampionovo-zeleninová pomazánka s vejci

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Žampionovo-zeleninová pomazánka s vejci

Úvod

Pomazánka vznikla díky inspiraci při zhotovení náplně v receptu „Plněná červená řepa“ - je skvělá jak vlažná, tak i studená.
My měli na žitném chlebu…

Postup

Zeleninu nastrouháme na jemno, žampiony na hrubo (samozřejmě je předtím opláchneme a očistíme, stejně tak, jako zeleninu) a osmahneme na másle.
Necháme lehce vychladnout, netřeba úplně…

Pak přidáme nastrouhaná vejce, sýr, zakysanku a pepř.

Můžeme jíst jak ve vlažném stavu (podobně, jako např. drožďovou pomazánku), ale i za studena je výborná…

Recept je z kategorií: Pomazánky Vaječné pomazánky


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.04.15 vloženo
  • 1961x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 vejce vařená na tvrdo
  • 6 větších žampionů (počet dle chuti a velikosti hub)
  • 1 velká mrkev
  • kus celeru v přibližném objemu použité mrkve
  • 10 dkg sýra typu "balkánský"
  • pepř (podle chuti, sůl netřeba, sýr je slaný dost)
  • kysaná smetana podle potřeby (já dala půl kelímku)
  • kousek másla na pánev

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 17.04.15 10:29

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Žampionovo-zeleninová pomazánka s vejci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Cuketové placky Cuketové placky
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz