Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kuřecí paličky naložíme do marinády aspoň na 24 hodin, aspoň 1x v marinádě důkladně promneme. Citronovou šťávou do marinády nešetříme. Odleželé kousky kuřete dáme do malého pekáčku, přikryjeme a pečeme na 180 st. doměkka. Zbylou marinádu uschováme. Mezitím si připravíme bramborovou kaši a do lehce prochladlé vmícháme sýry a bylinky. Kuře vyndáme z trouby, rozpálíme ji na gril na 220 st. Kuře dáme na grilovací podložku do čistého pekáčku, potřeme marinádou. Kaši dáme do máslem vytřené zapékací misky - vrstva by měla být vysoká asi na dva prsty. Kuře i kaši strčíme najednou pod gril a necháme tak dlouho, až je kaše na povrchu zlatavá a kuřecí kousky mají kůrčičku. Na talíři ozdobíme dle fantazie a můžeme ještě posypat pažitkou.
Recept je z kategorií: Drůbež
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Voňavá kuřecí stehýnka se zapečenou sýrovo-bramborovou kaší
Babi, ahojky, vítám Tě - doufám, že až se Ti zprovozní mail, tak dostanu ten slíbený dopísek. K tématu - víte co, já to vymažu úplně, ať si každý upeče ten kus kuřete, který uzná za vhodné, hehe. Nějak se mi nedaří to popsat tak, aby bylo jasné, který kus to vlastně je. Všichni asi myslíme totéž a už to nebudu napotřetí zkoušet, ještě bych napsala, že to je ten tlustý kus kuřecí ruky nebo jiný podobný nesmysl, chichi.
Mila Eji, recept zni vyborne! Urcite jej vyzkousim ! Nesmele bych vsak dodala, ze alespon v Kanade se kureci noha delila na spodni cast = palicky a vrchni cast = stehna. Z kurecich kridelek se vesmes pouzivala prvni nejmasitejsi cast a ta stredni cast. Spicka kridla se zahodila, nebo pridala k jinym kurecim kouskum na polevku (jak podotknul Tom). Kdyby v recepte opravdu byla myslena prvni cast kridel, tak by jich musel byt podstatne vetsi pocet nez 6 na dve osoby
Zdravim Vas oba a preji Vam prijemny den!
Tome, máš samozřejmě pravdu, přemýšlela jsem, jak to popsat a vylezl z toho takovýto nesmysl. Jdu to opravit. Díky.
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Já jsem přsvědčen,že paličky nejsou konce kuřecích stehen,ale je to takové malé stehýnko ze kterého trčí křidý(é)lko…palička se oddělí od trupu,od paličky se oddělí křidélko,které se ještě dělí na nuget a špičku.Špičky se většinou vyhazují nebo vaří ve vývaru.
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Mnam, uz jak jsem tento recept procitala sbihaly si mi moje chutove bunky a asi, co nevidet tento recept vyzkousim. Mam v mraznicce vetsi mnozstvi kurecich palicek a do dneska jsem nevedela, co s nimi. A ted zasluhou Eji uz vim. Eji, diky moc za hezky recept.