Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
canya Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky , a syrové naskládáme do pekáče a pár plátků masa, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Tento postup opakujeme, a dáme péci do trouby na 30-35 minut, až je pokrm do zlatova upečený podáváme např. se zeleninou .
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
se zeleninou
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
14.4.11 17:05
Místo masa můžete použít i uzené maso či slaninu. Jídlo mi vyšlo a
všem moc chutnalo se všemi 3 způsoby (maso, uzený, slanina) a uděláme
zas
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zapečené brambory s kuřecím masem a se smetanou
4 příspěvky 22.5.12 18:31
Omlouvám se za nepřesný popis trochu jsem ho opravila . Snad už to pochopíte
„vepri“ jsme co se tyka vareni masa kureciho a syrovych brambor ve smetane. Vy „vepr“, ja „vepr“ . A klidne popukejte, je jaro
wydra, wydra,
K popukání 
s Váma je řeč jak rozprávka…
Píšete: “ Jedine ze by pisatelka receptu pouzila brambory a maso predem varene, pak souhlasim s dobou peceni 10 – 15 min“
Já píšu: „No, já se chtěl zeptat, zda ty brambory a maso nejsou předem tepelně upravené… Ale nechtěl jsem rejt“
TADY PŘECE NEJSME VEPŘI
No, ale aspoň je s Váma sranda
Casino, ani vase diskuzni kreace muj nazor nezmenila. Narozdil od vas jsem to pekla nescetnekrat. Az to nekdy vyzkousite, napiste. Treba i jen vetu holou, rozvitou .
Jedine ze by pisatelka receptu pouzila brambory a maso predem varene, pak souhlasim s dobou peceni 10 - 15 min. Ale to by pak mohla rovnou delat ze stouchanych brambor a vysledek by byl stejny.
Kecal,
, souhlasím. Pokud ty brambory nebudou ve
smetaně přímo šnorchlovat, tak to dost připomíná francouzké brambory,
ale otázka syrového (resp. posléze polosyrového) masa zůstává (10-15minut
v TROUBĚ je málo, ať si wydra pýýýše o vaření ve VODĚ co chce 



může být jak píšete, že se jedná o brambory vařené ve slupce
wydra,
počítám špatně, ale rád
Nebudu tu ani „perlit“ akumulačně-izolačními vlastnostmi organických matérií z pohledu kura (byť předem plátkovaného) těmito látkami obklopeného
K Vašemu dotazu stran konzistence následně zapékaných, předem vařených P.T. brambor, jest mi s potěšením konstatovati, že u těchto metamorfóza v patlaninu nehrozí (pokud nebudou konfrontovány s přebytkem tekutiny, jak již psáno výýýše)
Malá technická k receptu

Autor si vycucal (snad z prstu) 6 porcí, aniž uvedl jediné konkrétní množství čehokoli…
No, aby mu nebylo křivděno… Oněch „10–15 minut“ naznačuje, že by mohlo jít o 1 porci…
Nejspíše dětskou, aťnežeru
Casino, takovy kuchar a nespocita si, v jake konzistenci by asi ty brambory byly, byvsi predem varene?
Kecale, pravda, normalni lide brambory skrabou (ja), moje kamaradka letita je loupe! Fakt je zvykla cely zivot loupat brambory. Nozem, prosim, jako jabko !
K receptu - dele nez 30 min by se to pect nemelo. Jak brambory, tak kureci maso (plátky) jsou prece za 20 min varene i ve vode !
126 příspěvků 19.4.11 04:18
Ja tomu porozumel tak ze se jedna o brambory predem tepelne upravene. Syrove skrabeme, uvarene loupeme.
Ale treba se to dnes uz nerozlisuje. Poradi nekdo?
No, já se chtěl zeptat, zda ty brambory a maso nejsou předem tepelně upravené… Ale nechtěl jsem rejt
…do trouby na 10–15 minut, NEBO až je pokrm úplně hotov.“
Třeba autorovi v poslední větě pouze vypadlo slůvko „nebo“
Ostřílení „autoři“ tuhle formulaci s oblibou užívají
Příspěvek upraven 16.04.11 v 23:31
no těch 10 - 15 minut, těžko bych si pochutnal. Pekl bych to výrazněji déle.
To je vyborne jidlo a kdyz tam pridas platky fenyklu, uz se od toho neodtrhnes dokud to nese … s
4 příspěvky 14.4.11 17:05
místo masa můžete použít i uzené maso či slaninu jidlo mi vyšlo a všem moc chutnalo se všemi 3 způsoby(maso, uzený, slanina) a uděláme zas