Recept Zapečené brambory s kuřecím masem a se smetanou

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapečené brambory s kuřecím masem a se smetanou

Postup

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky , a syrové naskládáme do pekáče a pár plátků masa, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou.
Tento postup opakujeme, a dáme péci do trouby na 30-35 minut, až je pokrm do zlatova upečený podáváme např. se zeleninou .

Recept je z kategorií: Kuřecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 14.04.11 vloženo
  • 85679x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 8 středních brambor
  • 1 balení (500 g ) kuřecí maso
  • 250 ml smetana
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • se zeleninou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

canya 14.04.11 17:05

Místo masa můžete použít i uzené maso či slaninu. Jídlo mi vyšlo a všem moc chutnalo se všemi 3 způsoby (maso, uzený, slanina) a uděláme zas :D

Diskuse k receptu Zapečené brambory s kuřecím masem a se smetanou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
canya
4 příspěvky 22.05.12 18:31

Omlouvám se za nepřesný popis trochu jsem ho opravila . Snad už to pochopíte :)

 
wydra  19.04.11 12:11

„vepri“ jsme co se tyka vareni masa kureciho a syrovych brambor ve smetane. Vy „vepr“, ja „vepr“ . A klidne popukejte, je jaro :-)

 
casino
4466 příspěvků 19.04.11 12:01

wydra, wydra,
s Váma je řeč jak rozprávka…
Píšete: “ Jedine ze by pisatelka receptu pouzila brambory a maso predem varene, pak souhlasim s dobou peceni 10 – 15 min“
Já píšu: „No, já se chtěl zeptat, zda ty brambory a maso nejsou předem tepelně upravené… Ale nechtěl jsem rejt“
TADY PŘECE NEJSME VEPŘI :mrgreen:
No, ale aspoň je s Váma sranda :mrgreen: K popukání :-P

 
wydra  19.04.11 11:32

Casino, ani vase diskuzni kreace muj nazor nezmenila. Narozdil od vas jsem to pekla nescetnekrat. Az to nekdy vyzkousite, napiste. Treba i jen vetu holou, rozvitou .

Jedine ze by pisatelka receptu pouzila brambory a maso predem varene, pak souhlasim s dobou peceni 10 - 15 min. Ale to by pak mohla rovnou delat ze stouchanych brambor a vysledek by byl stejny.

 
casino
4466 příspěvků 19.04.11 10:34

Kecal,
může být jak píšete, že se jedná o brambory vařené ve slupce :palec: , souhlasím. Pokud ty brambory nebudou ve smetaně přímo šnorchlovat, tak to dost připomíná francouzké brambory, ale otázka syrového (resp. posléze polosyrového) masa zůstává (10-15minut v TROUBĚ je málo, ať si wydra pýýýše o vaření ve VODĚ co chce :roll:
wydra,
počítám špatně, ale rád :mrgreen:
Nebudu tu ani „perlit“ akumulačně-izolačními vlastnostmi organických matérií z pohledu kura (byť předem plátkovaného) těmito látkami obklopeného :mrgreen:
K Vašemu dotazu stran konzistence následně zapékaných, předem vařených P.T. brambor, jest mi s potěšením konstatovati, že u těchto metamorfóza v patlaninu nehrozí (pokud nebudou konfrontovány s přebytkem tekutiny, jak již psáno výýýše) :-P

Malá technická k receptu
Autor si vycucal (snad z prstu) 6 porcí, aniž uvedl jediné konkrétní množství čehokoli…
No, aby mu nebylo křivděno… Oněch „10–15 minut“ naznačuje, že by mohlo jít o 1 porci…
Nejspíše dětskou, aťnežeru :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 
wydra  19.04.11 07:42

Casino, takovy kuchar a nespocita si, v jake konzistenci by asi ty brambory byly, byvsi predem varene?
Kecale, pravda, normalni lide brambory skrabou (ja), moje kamaradka letita je loupe! Fakt je zvykla cely zivot loupat brambory. Nozem, prosim, jako jabko ! :mrgreen:

K receptu - dele nez 30 min by se to pect nemelo. Jak brambory, tak kureci maso (plátky) jsou prece za 20 min varene i ve vode !

 
Kecal
126 příspěvků 19.04.11 04:18

Ja tomu porozumel tak ze se jedna o brambory predem tepelne upravene. Syrove skrabeme, uvarene loupeme.
Ale treba se to dnes uz nerozlisuje. Poradi nekdo?

 
casino
4466 příspěvků 16.04.11 23:27

No, já se chtěl zeptat, zda ty brambory a maso nejsou předem tepelně upravené… Ale nechtěl jsem rejt :mrgreen:
Třeba autorovi v poslední větě pouze vypadlo slůvko „nebo“
Ostřílení „autoři“ tuhle formulaci s oblibou užívají :-P …do trouby na 10–15 minut, NEBO až je pokrm úplně hotov.“

Příspěvek upraven 16.04.11 v 23:31

 
ucitelas
328 příspěvků 16.04.11 08:41

no těch 10 - 15 minut, těžko bych si pochutnal. Pekl bych to výrazněji déle.

 
wydra  14.04.11 17:09

To je vyborne jidlo a kdyz tam pridas platky fenyklu, uz se od toho neodtrhnes dokud to nese … s :-)

 
canya
4 příspěvky 14.04.11 17:05

místo masa můžete použít i uzené maso či slaninu jidlo mi vyšlo a všem moc chutnalo se všemi 3 způsoby(maso, uzený, slanina) a uděláme zas :D

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz