Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso rozřízneme na plát (já si nechám rozříznout u řezníka). Osolíme, opepříme, poklademe plátky šunky, posypeme čerstvě nastrouhaným parmesánem, bazalkou nebo nakrájeným medvědím česnekem, rozmačkaným česnekem, poprášíme špetkou chili a stočíme do rolády a převážeme provázkem. Na kastrolu rozehřejeme olej a roládu opečeme ze všech stran. Zmírníme teplotu, zalijeme asi 100 ml vývaru. Přikryjeme a dusíme asi 1 hodinu. Během vaření stále zaléváme vývarem. Hotovou roládu vyjmeme a zabalíme do folie. Do omáčky vmícháme v troše vývaru rozmíchanou maizenu, trochu povaříme, vmícháme šlehačku nebo creme fraice a odstavíme. Roládu nakrájíme na plátky, na talíři polijeme trochou omáčky. Roládu nemusíme dělat z celého kusu, ale z plátků velkých jako řízky. Rolády se také mohou plnit šunkou, rozdrobenou gorgonzolou a kouskem hrušky. Dobré na opečení je přepuštěné máslo, může být smíchané s olejem. Přeji dobrou chuť
Recept je z kategorií: Plněné vepřové maso
nudle, noky, bramborové noky, krokety a salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřová roláda
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Jirko, moc děkuji za přáníčko, to víš, já už to tolik neprožívám…:-)) Ke třicátinám jsem si porodila holčičku (tedy pět dní před) a tak od té doby všichni slavíme její narozeniny a já souběžně a soukromě „porozeniny“. Ty oslavy bývají tak pompézní a celorodinné (navíc se slaví konec léta), že na mě už si pak skoro nikdo nevzpomene…:-)) Ještě jednou díky, to potěší. Bohdana
253 příspěvků 25.1.09 03:43
To je hezký, upřímně, mě moc ty klasiky plné vajíček a nakládané zeleniny moc neberou. Možná by to sneslo i šunku sušenou, že?
194 příspěvků 25.1.09 03:43
Bohdanko milá, všechno nejlepší, hodně zdraví a štěstí - a taky receptů pro nás ostatní! Měj se hezky a krásný víkend, i když třeba bez oslavy, ale ono se určitě něco najde…
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Tohle je dobrota podle našeho gusta. Brzo přijde na řadu, možná už v neděli a proto dávám do oblíbených. lydie díky moc a hezký večer! Jana
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Lydinko, moc krásný recept. Žádná oslava nás sice nečeká (i když mám zítra narozeniny, cha..:-)), ale rozhodně někdy realizuji. Doufám, že to nebude znít troufale, ale skoro mi připadá, jakoby to bylo z mojí kuchyně…:-))
Díky za uvedení receptu. B.
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Padre, dala jsem odkaz, doufám, že bude chutnat, když vyzkoušíš. Ještě jednou pěknou oslavu:-)
194 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky, to vypadá opravdu moc dobře…