Recept Vepřové podzimní závitky

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové podzimní závitky

Úvod

Tento recept jsem před lety viděla na TV Paprika, a protože byl podzim a domácí křen, který má sílu a právě se česala jablka, tak jsem zkusila. Jídlo se stalo podzimní stálicí :-)

Postup

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Každý poklademe plátkem slaniny, sýra, kolečkem jablka, přidáme rovnou lžíci nastrouhaného křenu. Maso přeložíme a sepneme špejlí. Obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvi na oleji dohněda. Přilijeme asi 2 dcl vývaru nebo vody a dusíme do měkka. Měkké závitky vyndáme a uložíme do tepla. Do pánve přilijeme 1 dcl vývaru, necháme povařit s vypečenou šťávou z masa. Pokud je omáčka řídká nebo jí máme málo, zahustíme ji lžičkou škrobové moučky rozmíchané v malém množství vody. Na pánev vrátíme maso a necháme společně sprohřát. Dosolíme, dopepříme. *Příloha:* Cibuli nakrájíme na větší kostičky, na másle opečeme do křupava.. Fazolky podusíme, osolíme a opepříme, smícháme s cibulkou. Mražené fazolky povaříme na páře do změknutí, sterilované stačí v nálevu pouze prohřát, scedit a nechat okapat.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Plněné vepřové maso Vepřové maso

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 13.11.05 vloženo
  • 43178x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 3 naklepané řízky
  • 3 plátky anglické slaniny
  • 3 plátky ementálu
  • 3 plátky jablka bez jádřince
  • křen
  • sůl, pepř
  • hladká mouka
  • olej
  • 3 dl vývaru

Příloha:

  • cilbule
  • máslo
  • zelené fazolky

Doporučená příloha

  • vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Miina 15.12.12 13:02

Je to moc dobrá kombinace. Jen jsem vynechala sýr a závitky jsem dusila spolu se zbytkem cibule a jablka, šťávu jsem rozmixovala a přidala lžíci křenu. Druhý den, když bylo šťávy málo, jsem ji nastavila žloutkem rozmíchaným ve smetaně. Všem moc chutnalo, díky za dobrý tip.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřové podzimní závitky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
esmeralda
4813 příspěvků 16.11.13 01:28

Dando, od tebe ještě žádná krmě nezklamala. :potlesk:

To musím vyzkoušet.

Miina
43 příspěvků 17.12.12 09:29

Je fakt čím dál těžší najít nový a dobrý nápad. :potlesk: Vepřovou kýtu to taky potěšilo. Jinak by byla hodně suchá. 8)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.12.12 21:27

Miino :palec:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz