Recept Vepřová roláda se švestkovo-mandlovou náplní

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z kýty skrojíme velký plát, rovnoměrně jej naklepeme, opepříme a osolíme. Oloupanou cibuli a česnek jemně umeleme a smícháme se strouhankou a rozehřátým medem. Do směsi přídáme předem ve vodě namočené, okapané a na proužky nakrájené sušené švestky a rozpůlené mandle. Náplní potřeme plát masa, zarolujeme a pevně převážeme. Roládu dáme do pekáče, podlijeme vodou, potřeme rozpuštěným sádlem a za občasného podlévání vodou, obracení a potírání vypečenou šťávou, ji upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka.
U velké rolády je v první polovině pečení dobré zakrýt ji druhým pekáčem, aby se maso příliš nevysušilo. Po upečení odstraníme provázek a roládu nakrájíme na plátky. Můžeme podávat jak teplou tak i studenou.

Zdroj : výstzřižek z časopisu

Recept je z kategorií: Plněné vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.01.10 vloženo
  • 2365x zobrazeno

Ingredience

  • 1200 g vepřové kýty
  • 200 g vypeckovaných sušených švestek
  • 100 g loupaných mandlí
  • 6 lžic strouhanky
  • 1 cubule
  • 1 lžíce medu
  • 4 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce rozpuštěného sádla na potírání
  • kajenský pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • knedlik, brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová roláda se švestkovo-mandlovou náplní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz