Recept Pikantní pečená plněná vepřová roláda

babi Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Položit maso na pracovní plochu kůží nahoru. Ostrým nožem odžíznout kůži v jednom kuse (alespoň 5mm pod kůží) a postupně ji oddělovat od masa. Položit kůži na plech s okrajem, posypat solí a upéct ve velice horké troubě po 40min. (asi), nebo až kůže hnědne a tvoří se na ni puchýře. Osušit na kuchyňském ubrousku. Rozkrájet na porce. Položit maso na pracovní plochu tukem dolů. Horizontálně rozkrojit maso od středu k jednomu konci, ale nedokrojit, to stejné na druhé straně, až vznikne jeden velký, dlouhý kus. Naklepat trochu paličkou. Rozetřít nádivku na maso a pevně zarolovat. Svázat každé 3cm. kuchyňským motouzkem. Pložit na mžížku do pekáče, potřít olejem, péct nepřikryté v 220°C troubě po 1 hodinu., nebo až je maso měkké. Podávat s upečenou kůží a pomarančovou glazůrou. Nádivka: Dát rýži do vařící vody a nepřikrytou vařit asi 30min., až je měkkká. Slít. Rozehřát máslo na pánvi, přidat česnek, celer, šalotku a citronovou kůru. Vařit za stálého míchání, až je šalotka měkká. Sundat z ohně, přimíchat uvařenou rýži, bylinky, sýr a strouhanku. Dobře smíchat dohromady a nechat vychladnout. Pomarančová glazůra: Pomocí krouhátka na zeleninu, oloupat kůru z pomeranče. Nakrájet kůru na jemné proužky. Smíchat šťávu, brandy, ocet a med v kastrolku, přidat kukuřičnou moučku smíchanou s vodou a zahřívat, až směs vaří a zhoustne. Přimíchat kůru a estragon.

Recept je z kategorií: Plněné vepřové maso

Nahlásit recept

  • 28.10.02 vloženo
  • 25606x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2.5kg libového vepřového masa z kýty i s kůží, bez kosti
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce oleje

Náplň:

  • 1/3 hrnku divoké rýže
  • 10g másla
  • 1 stroužek česneku, utřený
  • 1 stonek řapíkatého celeru, posekaný
  • 3 zelené šalotky, posekané
  • 1 lžička nastrouhané, citronové kůry
  • 2 lžičky zelené petrželky, posekané
  • 2 lžičky čerstvého estragonu, posekaného, nebo 1/2 lžičky sušeného
  • 2 lžíce nastrouhamého parmesánského sýru, nebo jiného chutného
  • 1 lžíce strouhanky

Pomerančová glazůra:

  • 1 střední pomeranč, asi 170g, vosku zbavený
  • 1 1/3 pomerančové šťávy
  • 1/3 hrnku brandy
  • 2 lžičky bílého octa
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky kukuřičné moučky
  • 1 lžíce vody
  • 2 lžíce čerstvého posekaného taragonu, nebo petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní pečená plněná vepřová roláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz