Recept Pikantní pečená plněná vepřová roláda
babi Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Položit maso na pracovní plochu kůží nahoru. Ostrým nožem odžíznout kůži v jednom kuse (alespoň 5mm pod kůží) a postupně ji oddělovat od masa. Položit kůži na plech s okrajem, posypat solí a upéct ve velice horké troubě po 40min. (asi), nebo až kůže hnědne a tvoří se na ni puchýře. Osušit na kuchyňském ubrousku. Rozkrájet na porce. Položit maso na pracovní plochu tukem dolů. Horizontálně rozkrojit maso od středu k jednomu konci, ale nedokrojit, to stejné na druhé straně, až vznikne jeden velký, dlouhý kus. Naklepat trochu paličkou. Rozetřít nádivku na maso a pevně zarolovat. Svázat každé 3cm. kuchyňským motouzkem. Pložit na mžížku do pekáče, potřít olejem, péct nepřikryté v 220°C troubě po 1 hodinu., nebo až je maso měkké. Podávat s upečenou kůží a pomarančovou glazůrou. Nádivka: Dát rýži do vařící vody a nepřikrytou vařit asi 30min., až je měkkká. Slít. Rozehřát máslo na pánvi, přidat česnek, celer, šalotku a citronovou kůru. Vařit za stálého míchání, až je šalotka měkká. Sundat z ohně, přimíchat uvařenou rýži, bylinky, sýr a strouhanku. Dobře smíchat dohromady a nechat vychladnout. Pomarančová glazůra: Pomocí krouhátka na zeleninu, oloupat kůru z pomeranče. Nakrájet kůru na jemné proužky. Smíchat šťávu, brandy, ocet a med v kastrolku, přidat kukuřičnou moučku smíchanou s vodou a zahřívat, až směs vaří a zhoustne. Přimíchat kůru a estragon.
Recept je z kategorií: Plněné vepřové maso
- 28.10.02 vloženo
- 30279x zobrazeno
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 2.5kg libového vepřového masa z kýty i s kůží, bez kosti
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce oleje
Náplň:
- 1/3 hrnku divoké rýže
- 10g másla
- 1 stroužek česneku, utřený
- 1 stonek řapíkatého celeru, posekaný
- 3 zelené šalotky, posekané
- 1 lžička nastrouhané, citronové kůry
- 2 lžičky zelené petrželky, posekané
- 2 lžičky čerstvého estragonu, posekaného, nebo 1/2 lžičky sušeného
- 2 lžíce nastrouhamého parmesánského sýru, nebo jiného chutného
- 1 lžíce strouhanky
Pomerančová glazůra:
- 1 střední pomeranč, asi 170g, vosku zbavený
- 1 1/3 pomerančové šťávy
- 1/3 hrnku brandy
- 2 lžičky bílého octa
- 2 lžíce medu
- 2 lžičky kukuřičné moučky
- 1 lžíce vody
- 2 lžíce čerstvého posekaného taragonu, nebo petrželky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pikantní pečená plněná vepřová roláda
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pikantní pečená plněná vepřová roláda