Recept Pikantní pečená plněná vepřová roláda

Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Položit maso na pracovní plochu kůží nahoru. Ostrým nožem odžíznout kůži v jednom kuse (alespoň 5mm pod kůží) a postupně ji oddělovat od masa. Položit kůži na plech s okrajem, posypat solí a upéct ve velice horké troubě po 40min. (asi), nebo až kůže hnědne a tvoří se na ni puchýře. Osušit na kuchyňském ubrousku. Rozkrájet na porce. Položit maso na pracovní plochu tukem dolů. Horizontálně rozkrojit maso od středu k jednomu konci, ale nedokrojit, to stejné na druhé straně, až vznikne jeden velký, dlouhý kus. Naklepat trochu paličkou. Rozetřít nádivku na maso a pevně zarolovat. Svázat každé 3cm. kuchyňským motouzkem. Pložit na mžížku do pekáče, potřít olejem, péct nepřikryté v 220°C troubě po 1 hodinu., nebo až je maso měkké. Podávat s upečenou kůží a pomarančovou glazůrou. Nádivka: Dát rýži do vařící vody a nepřikrytou vařit asi 30min., až je měkkká. Slít. Rozehřát máslo na pánvi, přidat česnek, celer, šalotku a citronovou kůru. Vařit za stálého míchání, až je šalotka měkká. Sundat z ohně, přimíchat uvařenou rýži, bylinky, sýr a strouhanku. Dobře smíchat dohromady a nechat vychladnout. Pomarančová glazůra: Pomocí krouhátka na zeleninu, oloupat kůru z pomeranče. Nakrájet kůru na jemné proužky. Smíchat šťávu, brandy, ocet a med v kastrolku, přidat kukuřičnou moučku smíchanou s vodou a zahřívat, až směs vaří a zhoustne. Přimíchat kůru a estragon.

Recept je z kategorií: Plněné vepřové maso

Nahlásit recept

  • 28.10.02 vloženo
  • 24741x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2.5kg libového vepřového masa z kýty i s kůží, bez kosti
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce oleje

Náplň:

  • 1/3 hrnku divoké rýže
  • 10g másla
  • 1 stroužek česneku, utřený
  • 1 stonek řapíkatého celeru, posekaný
  • 3 zelené šalotky, posekané
  • 1 lžička nastrouhané, citronové kůry
  • 2 lžičky zelené petrželky, posekané
  • 2 lžičky čerstvého estragonu, posekaného, nebo 1/2 lžičky sušeného
  • 2 lžíce nastrouhamého parmesánského sýru, nebo jiného chutného
  • 1 lžíce strouhanky

Pomerančová glazůra:

  • 1 střední pomeranč, asi 170g, vosku zbavený
  • 1 1/3 pomerančové šťávy
  • 1/3 hrnku brandy
  • 2 lžičky bílého octa
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky kukuřičné moučky
  • 1 lžíce vody
  • 2 lžíce čerstvého posekaného taragonu, nebo petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní pečená plněná vepřová roláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz