Recept Žižkovská pikantní roláda s různou náplní

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Žižkovská pikantní roláda s různou náplní

Postup

Maso rozkrojíme na plát (mů­žeme si ho nechat rozříznout přímo u řezníka) a naklepeme na přiměřeně silnou placku (ko­lem 5 mm). Připravenou placku masa osolíme, opepříme a po­mažeme rozmačkaným česne­kem. Dáme ochucené mleté maso (na ochucení je dobré ko­ření na mletá masa). Vejce rozšleháme (stačí vi­dličkou), přidáme zeleninu (ta se do rolády dává především kvůli mozaice), usmažíme jako omeletu a dáme ji na mleté maso. Na tuto omeletu klade­me podle svého vkusu nožičky párku nebo slaninu či plesnivý sýr, případně zkusíme zkombi­novat (třeba vepřové - anglická slanina - mleté - omeleta - ni­va). Zavineme do rolády, převá­žeme režnou nití nebo prováz­kem, posypeme (když chceme) trochou vegety, podlijeme vodou a pečeme zhruba 1,5 hodiny v troubě či 2 hodiny v remosce (v průběhu pečení 2x obrátíme) podle potřeby podlijeme teplo vodou. Příloha - různě upraveni brambory (nejvíce bude asi chutnat bramborová kaše), rýže i lehký houskový knedlík, zeleninový salát. Výborná je i studená s černým chlebem a salátem.

Recept je z kategorií: Plněné vepřové maso

Nahlásit recept

  • 12.12.04 vloženo
  • 8894x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750-1000 g vepřové kýty nebo vykostěné krkovice
  • 200 g mletého masa
  • 2 vejce
  • 2 no­žičky párku nebo 100 g ang­lické slaniny; nebo 100 g nivy (ale můžeme tyto přísady i kombinovat)
  • 4-6 lžic mraže­né, nakládané či čerstvé mí­chané zeleniny
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žižkovská pikantní roláda s různou náplní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Žižkovská pikantní roláda s různou náplní

van.Thomas
195 příspěvků 17.2.10 03:37
Re: cept

Je to dobré, barevné a lákavé. Důležité je zachovat tenkou a rovnoměrnou vrstvu masa.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žižkovská pikantní roláda s různou náplní

Pepíčku, stejně připravuji roládu z jehněčího masa se zeleninovou omeletkou a slaninou. Musím to příště zkusit se sýrem ;o) To mleté maso připravyji z odřezků při přípravě rolády. Díky té náplni a častějšímu polévání výpekem je roláda opravdu moc dobrá a šťavnatá. Děkuji Ti za další nápady, které postupně vyzkouším!

Příjemnou neděli Ti přeje,

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz