Recept Žižkovská pikantní roláda s různou náplní

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Žižkovská pikantní roláda s různou náplní

Postup

Maso rozkrojíme na plát (mů­žeme si ho nechat rozříznout přímo u řezníka) a naklepeme na přiměřeně silnou placku (ko­lem 5 mm). Připravenou placku masa osolíme, opepříme a po­mažeme rozmačkaným česne­kem. Dáme ochucené mleté maso (na ochucení je dobré ko­ření na mletá masa). Vejce rozšleháme (stačí vi­dličkou), přidáme zeleninu (ta se do rolády dává především kvůli mozaice), usmažíme jako omeletu a dáme ji na mleté maso. Na tuto omeletu klade­me podle svého vkusu nožičky párku nebo slaninu či plesnivý sýr, případně zkusíme zkombi­novat (třeba vepřové - anglická slanina - mleté - omeleta - ni­va). Zavineme do rolády, převá­žeme režnou nití nebo prováz­kem, posypeme (když chceme) trochou vegety, podlijeme vodou a pečeme zhruba 1,5 hodiny v troubě či 2 hodiny v remosce (v průběhu pečení 2x obrátíme) podle potřeby podlijeme teplo vodou. Příloha - různě upraveni brambory (nejvíce bude asi chutnat bramborová kaše), rýže i lehký houskový knedlík, zeleninový salát. Výborná je i studená s černým chlebem a salátem.

Recept je z kategorií: Plněné vepřové maso

Nahlásit recept

  • 12.12.04 vloženo
  • 8663x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750-1000 g vepřové kýty nebo vykostěné krkovice
  • 200 g mletého masa
  • 2 vejce
  • 2 no­žičky párku nebo 100 g ang­lické slaniny; nebo 100 g nivy (ale můžeme tyto přísady i kombinovat)
  • 4-6 lžic mraže­né, nakládané či čerstvé mí­chané zeleniny
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žižkovská pikantní roláda s různou náplní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
van.Thomas
192 příspěvků 17.02.10 03:37
Re: cept

Je to dobré, barevné a lákavé. Důležité je zachovat tenkou a rovnoměrnou vrstvu masa.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Žižkovská pikantní roláda s různou náplní

Pepíčku, stejně připravuji roládu z jehněčího masa se zeleninovou omeletkou a slaninou. Musím to příště zkusit se sýrem ;o) To mleté maso připravyji z odřezků při přípravě rolády. Díky té náplni a častějšímu polévání výpekem je roláda opravdu moc dobrá a šťavnatá. Děkuji Ti za další nápady, které postupně vyzkouším!

Příjemnou neděli Ti přeje,

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz