Recept Vepřová pečeně

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřová pečeně

Postup

1. Předehřejeme si troubu na 200 °C. Kůži pečeně na­řízneme ostrým nožem do kosočtverečků. Do masa ve­třeme sůl, pepř a kmín. 2. Pečeni položíme kůží dolů do pekáče a zalijeme 1/2 l vařicí vody. Necháme asi 30 min. dusit. 3. Oloupeme cibuli, omyjeme želeninu, vše nahrubo na­krájime a obložíme tím pečeni, kterou průběžně poléváme šťávou. 4. Med smicháme se sójovou omáčkou. Otočíme pečeni a pečeme ji dalších 30 min. 5. Teplotu trouby snížíme na 180 °C a pečeni průběžně potíráme směsí medu a sójové omáčky. Po asi 30 min. vyjmeme pečeni z trouby. Šťávu přecedíme a servíruje­me ji k masu.

Další recepty na Vepřová pečeně

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 24.01.02 vloženo
  • 57847x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg vepřové pečeně s kůží
  • 1 lžička kmínu, pepře a soli
  • 1 cibule
  • 1 svazek polévkové zeleniny
  • 4 lžíce medu
  • 9 lžic sójové omáčky

Doporučená příloha

  • jako přílohu podáváme vařené brambory nebo bramborovou kaší.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová pečeně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz