Recept Vepřová pečeně s bylinkovou kůrkou

(Hodnoceno 2x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřová pečeně s bylinkovou kůrkou

Postup

1. Oloupané brambory omyjeme. Omytá rajčata a brambory nakrájíme na plátky. Pekáč vytřeme jedním oloupaným stroužkem česneku. Přidáme 2 lžíce olivového oleje, na plátky nakrájená rajča­ta a brambory. V kastrolku přivedeme k varu 125 ml vody a z kostky připravíme masový vývar. Vývarem zalijeme zeleninu na pekáči. 2. Do povrchu masa vetřeme směs soli a pepře. Maso vložíme do pekáče a dusíme přikryté zhru­ba 60 min. v troubě předehřáté na 200 °C. Poté ze­leninu vyjmeme a dáme na teplé místo. 3. Prolisujeme druhý stroužek česneku. Česnek smícháme s citronovou kůrou, strouhankou, par­mazánem, petrželkou a 3 lžícemi olivového oleje. 4. Obalíme směsí a pečeme odkryté ještě 20 min.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 11.03.02 vloženo
  • 58557x zobrazeno

Čas přípravy

  • 100 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 500 g rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 125 ml masového vývaru 2 kostky
  • 1 kg vepřové pečeně
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička strouhané kůry z chemicky neošetřeného citronu
  • 3 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce sekané petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 4.3.16 23:03

Dobře to vypadá, dobře to chutná, prostě paráda. Od toho parmezánu jsem čekal trochu víc, kdybych ho tam sám nedal, nevěřil bych, že tam je. Ale jinak lahůdka. Vývar jsem nedal, to už by mi to asi uplavalo z trouby ven. Z rajčat se vypeklo vody až až, brambory jen tak tak vykukovaly i bez vývaru. Možná bych uvítal ještě nějaké bylinky v krustě i v bramborách.

Odkaz na uvaření

hepy 21.5.13 07:58

Super co víc dodat :o)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Vepřová pečeně s bylinkovou kůrkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz