Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Vepřové medailonky, bůček, krkovici, pečeni, kotlety, plecko osolíme, opepříme, eventuelně potřeme hořčicí, sojovou omáčkou, olejem, citrónovou šťávou. Pečeme v troubě nebo na pánvi.
Pokud zrovna nepřipravujeme knedlo-vepřo-zelo, můžeme pečeni ozvláštnit o broskve, jablka, cibuli, česnek, feferonky, kořenovou zeleninu, bílé víno, rajský protlak, tymián, pórek, bobkový list, rozmarýn, bramborem, brokolicí, podmáslím, pálivou paprikou, olivami, šalvějí, hřebíčkem, smetanou, fazolkami, houbami.
Máme-li rádi krusty, můžeme vepřovou pečeni pomazat rozdrcenými bylinkami v olivovém oleji, drceným pepřem.
V Austrálii vepřové pečou s bramborami, mrkví, bílým vínem, česnekem, solí a bylinkami. V Itálii vynechávají brambory a zalévají červeným vínem. Češi preferují místo vína pivo, z koření kmín, česnek. Specifická je i příprava na sádle. Staročeská kuchyně přidává k masu i zázvor.