Recept Pečený řízek v celku z vepřové pečeně

(Hodnoceno 1x) Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečený řízek v celku z vepřové pečeně

Úvod

Doma chceli rizky, ale nemal som cas plus pred dovolenkou treba dodrziavat dietu. Pristupoval som dost s pochybnostami k tomuto receptu.
Neveril som, ze to dobre dopadne a ze maso ostane suche a neochutene.
Na prekvapenie to funguje, vyborne.

Postup

1-Bravcove kare okrajame od masneho a osusime papierovou utierkou. Posolime a pokorenime.

2-V miske si spravime marinadu z dijonskej horice a trosky olivoveho oleja, do ktorej vmiesame na drobno nakrajany strucik cesnaku a petrzlenovu vnat a jedno zltko.

3-Marinadou stedro natrieme maso zo vsetkych stran. Nemal som cas, ale mozno by bolo dobre odlozit na hodinu do ladnicky? Namarinove maso som rovnomerne obalil v struhanke a povtlacal. Postrasil olejom a dal piect do zohriatej rury cca 180 C. Pieklo mi silnejsie z vrchu tak som zakryl asi po 25 minutach alu foliou a odokryl 10 minut pred koncom.

4-Skonroloval som maso teplomerom cca 170 F = 76 C vo vnutri, plus ci je stava cista, ked sa som do nho pichol ihlicou. Zakryl som na teplom mieste alu foliu na cca 10 minut, aby maso „doslo“.

5-Treba mat ostry noz a nakrajat na platky, pripadne poliat stavou.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.04.11 vloženo
  • 26952x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 min

Ingredience

  • * 1 kg bravčové karé
  • * 2 lyzice dijonska horčica
  • * 1/3 lyzicky cierne korenie mleté cerstve
  • * 1/3 lyzicky sol
  • * 2 lyzice petržlenová vňať
  • * 1strucik cesnak
  • * 2 lyzice olej olivový
  • * 1 zltko
  • * 1 hrncek strúhanka

Doporučená příloha

  • ryza

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 29.04.15 15:44

Zajímavé a hlavně nenáročné - což v návalu práce velmi oceňuji :)
Stupně a čas jsem si přizpůsobila „na míru“ naší troubě.
Nechala jsem uležet v marinádě asi tři hodiny, pouze na jedné straně se mi při řezání odlouplo kousek obalu, ale jinak super, doporučuju :)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

malda 03.12.12 10:28

nechal jsem maso v marinade pres noc v lednici doba peceni cca 2.5 kg byla hodinu na 180

Diskuse k receptu Pečený řízek v celku z vepřové pečeně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1663 příspěvků 30.04.15 09:03

Je to hezké, jen té dokřupava vysmažené „houstičky“ bych měla málo :P :,(

 
svato
1415 příspěvků 28.04.11 14:09

Robievam podobným spôsobom panenku podľa Babi (Italská smažená panenka), keď bude viac hladošov, skúsim karé.

 
Bento
794 příspěvků 28.04.11 12:11

iva, :roll: moja zena je z polskych hranic( to bola jej porcia ) a vsetci z tych koncim maju take „cudne“ chute :lol: takze oni tam este utopia ten rizek do daakej sladkej kompotovej stavy.
U nas dostat tie japonske svestky ako kompot , takze svestky. :palec:

Příspěvek upraven 28.04.11 v 12:13

 
iva  28.04.11 11:34

Bento, copak je to na fotografii vedle rýže a masa za přílohu?

Recept se mi líbí, řízky doma nedělám a synkovi občas schází. Snad mu to bude chutnat.

 
Bento
794 příspěvků 27.04.11 23:31

:oops: Dik preklep opraveny 170 F =75.9 C .

 
ucitelas
328 příspěvků 27.04.11 18:54

Aha!170 F = cca 77°C pak ano.

 
ucitelas
328 příspěvků 27.04.11 18:47

170° ????? nevěřím, 90° uprostřed a je maso vysušené

 
casino
4463 příspěvků 27.04.11 17:09

No, myslím, že Váš potomek je OK :think:
Ale já, pokud bych upekl maso na 170°C jak píšete, asi bych se taky neudržel a řval „Wauúúúúú“ :-P

Příspěvek upraven 27.04.11 v 19:05

 
Bento
794 příspěvků 27.04.11 15:34

:lol: Casino, to meno je od mojho mladsieho syna , ked to videl tak zahlasil : "wau what a big schnitzel "
ale sa prisposobim , lebo neviem ako sa to ma spravne volat :?:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz